Inlägg

Inlägg som tackle har skrivit i forumet
Av tackle

Comhem - vettiga i dagsläget?

Kommer byta lägenhet inom kort, och dit jag flyttar kan man bara få Comhem om man vill ha "riktigt" bredband. Annars får man nöja sig med ADSL.

Har i dagsläget BBB ADSL som funkar rätt skapligt, men jag funderar på om man vågar chansa på Comhem för att få 100MBit.

Har tidigare hört många skräckhistorier, men det var främst i slutet på förra året, och lite i början på detta. Sen har det varit ganska tyst. Kan iofs vara för att bekanta har bytt från Comhem till annat.

Nån som har nån input på detta?

Av tackle

Program för att visa (inte dela) skärm i Mac OS? (eller Windows)

När jag gick en Pro Tools-utbildning i USA så hade vi ett smidigt system i kurslokalen.
Alla datorer körde Mac OS, och läraren kunde, när han ville, "ta över" alla andras skärmar så dom istället visade vad hans skärm visade.

Är det nån som vet nåt liknande program? Vi behöver det för att snabbt kunna visa saker över olika datorer på nätverket utan att faktiskt låta nån annan dator ta över musen och hela köret.

Av tackle

Nej, om det vore så väl.
Problemet drabbar ju bara vissa, som tur är. Men dom som blir drabbade kan inte lösa det med avinstallation av den, det blir ingen skillnad.

Av tackle

En uppdatering släpptes igår alt. i förrgår, som framkallade detta problem igen.
Löste det på samma sätt som ovan.

Av tackle

Ok nu kommer jag här och svarar på min egen fråga...

How-To: Use Symbolic Links to Master Vista's File System | Maximum PC

Mycket riktigt så var symbolic links den bästa lösningen jag hittade! Började med att flytta mappen "alien swarm" som det gällde i detta fall, till c:\SteamPool, så det blev c:\SteamPool\alien swarm

Sen blev kommandot:
mklink /D "d:\Steam\steamapps\common\alien swarm" "c:\SteamPool\alien swarm"

/D anger att det är en katalog. Simple as pie! Funkar så jäävla bra!

Edit:
Måste klickat fel nånstans, tråden ligger helt snett, skulle legat i Övriga spel. Moderator får gärna flytta tråden till något mer passande så hittar folk!

Av tackle

Steam - installera specifika spel till annan hårddisk

Försöker hitta ett sätt att installera några av mina Steam-spel på min OS-disk som är en SSD, så att dom laddar snabbare. Samtidigt så vill jag inte lägga alla spelen där då det skulle äta upp utrymmet direkt, utan jag vill bara ha några specifika spel på C-disken.

Är det någon som vet om det är möjligt? Det känns ju som en ganska trivial grej om man tänker efter, och med SSD-diskarnas intågande (som skett för ett bra tag sen) så är det en given funktion, men det verkar löjligt svårt att åstadkomma.

I Linux brukar man ju ha symbolic links - genvägar typ, fast för filsystemet självt - kan man göra nåt liknande i Windows kanske?

Av tackle

Jag mår illa av den rullande greppbrädan i Guitar Hero.
Bluärgh!

Av tackle

Tips på "gamepad-vänliga" spel

Har skaffat en HTPC samt en gamepad, så jag är ute efter tips på roliga spel som drar nytta av just en gamepad.

Mina egna tips är:
Dirt 2
Trackmania nations
Street Fighter IV
Braid

Av tackle

DDR2 533mhz-minnen i moderkort som inte officiellt har stöd för det?

Funderar på att köpa ett Gigabyte GA-MA785GM-US2H för att bygga en HTPC med. Då jag har lite delar från äldre datorer liggandes vill jag använda två 1GB-stickor med Corsair Value Select-ram, dom är DDR2 533mhz, benämning "VS1GB533D2".

När man kollar memory support-listan hos Gigabyte - http://www.gigabyte.us/FileList/MemorySupport/mb_memory_ga-ma... - så står det ju att det är en referens only; dom kan inte lista alla tänkbara fungerande minnen utan det är ju mer som riktlinjer.
Frågan är, kommer det garanterat INTE funka i och med att dom bara listar 667mhz och uppåt? Kan man köra på mina gamla minnen och få den att köra bussen lite långsammare isåfall?

Av tackle

Vet du om detta (AT3) har "Ion 1" eller Ion 2?
Hittar bara tvetydig information om det.

Av tackle

Är lite nyfiken på hur det gått med allas byggen med detta kort. Är sugen på det, alternativt det nya med en 5:a i modellbeteckningen.

Håller med om att det är väldigt lite att välja på när det gäller små ITX-chassin utan nätagg.
Helt omöjligt blir det sen när man som jag vill ha plats för en 3.5"-disk.

Av tackle

Jag har lånat syrrans PS3 en kväll för att testa just det, och via HDMI då så såg allt bra ut.
Jag får köra VGA då antar jag.

Av tackle

Den heter så mycket som Panasonic TH-50PV60E

Av tackle

Hur veta om grafikkort stödjer overscan-kompensering?

Har en Panasonic-TV som är av jobbig modell, då jag inte kan koppla in mina två datorer via DVI>HDMI utan att bilden blir för stor. Har inte full koll på terminologin, men som jag förstått det så stödjer inte min TV overscan. Alltså - bilden blir för stor och ligger utanför kanterna.
Kopplar jag däremot in ett PS3 till exempel så blir det rätt storlek, även över HDMI.

Ena datorn har ett GeForce 8800GTS 320 MB, och jag får inte till någon inställning med NVIDIA-panelen (kör senaste forceware) som gör att det ser bra ut.
Den andra datorn har ett gammalt Radeon X800, och samma sak där - ingen inställning löser problemet.

Frågan är - finns det nyare drivrutiner/inställningsmöjligheter på nyare kort så man kan ställa in så att det ser bra ut? Kör jag via VGA så kan jag köra 1366x768 och justera lite på TV'n så blir det rätt pixelmappning, men man vill ju gärna köra DVI för att få bästa färgåtergivning mm.

Min plan är att bygga en tyst strömsnål HTPC, men hur ska man veta på förhand vilka kort som har dom inställningar jag är ute efter? Speciellt med inbyggda grafikkort på moderkort.

Nån som har haft samma problem?

Av tackle

En fråga om wifi/streaming/datahastighet

Tänkte köpa en PS3'a och köra PS3 media server. Dock ska jag köra trådlöst internet, då routern står dumt till och har fullt i alla portar.
Har läst mig till att det inte går så bra att streama 1080p över wifi, rätta mig gärna om jag har fel.

Funderar då på om det är en bra idé att försöka bygga en liten HTPC själv och låta den läsa filer över nätverket. Routern kör 802.11 g.
Jag hade tänkt köra Media player classic på den burken, eller något liknande som använder grafikkort till att avkoda videon. Har svårt att räkna ut hur mycket data som ska skyfflas fram och tillbaka, så min huvudfråga är om detta är möjligt - kan jag trådlöst från min NAS läsa en film, och läsa den utan att det hackar?

Jag har försökt räkna lite, säg till om jag tänker fel nånstans.
Först och främst har jag mätt med min netbook hur fort jag kan läsa en fil från min filserver, och det verkar gå i 2.35 megabyte i sekunden

Om man tar ett 1080p-exempel, en stor film med namn som börjar på A kan exempelvis vara 10.9 gigabyte. Den kan händelsevis vara 162 minuter lång.
10930 megabyte delat på 162 minuter är 67,5 megabyte i sekunden, alltså 1,125 megabyte i sekunden. Vilket är ca hälften av hur snabbt det trådlösa kan överföra. Alltså borde det väl gå bra att streama filmen? Eller kan det gå åt väldigt olika mängd data på olika ställen i film, beroende på vad som händer?

Av tackle

jag skulle kanske gjort en omröstning

Av tackle

Datorspel eller dataspel?

Tidigare var jag under övertygelsen att det heter datorspel. Men nu ser man ofta stora nyhetstidningar skriva dataspel så jag vet inte vad jag ska tro.
Se exempel: Metro Sweden : Dataspel lär militärer ta hand om skadade

Av tackle

Nu har jag löst det - var tvungen att dra ner en patch från fz.se som hette battlefield_1942_incremental_patch_v1.6_to_v1.61b.exe

Den från officiella supportsidan var inte den senaste. Fyyyyyyyyy va lågt av dom. Nu jevlar ska jag skjuta fi

Av tackle

Battlefield 1942 - nån som spelar? Behöver hjälp med att få igång det

Ungefär en gång om året får jag nostalgikänslor och tänker tillbaka på när jag sköt både japaner och amerikaner på Iwo Jima. Vid dessa tillfällen ger jag mig på att installera BF1942 igen, men stöter alltid på patrull och det går åt skogen. Det är en rad tekniska problem.

Nu har jag då försökt mig på detta igen. Jag kör Windows 7 64-bit och har noterat följande:
- Skärmupplösningen måste vara av samma aspect ratio som 640x480 och uppåt. Min Dell med 1680x1050 får ge vika och nöja sig med 1280x960.

Att sedan hitta ett spel att joina verkar komplett omöjligt. Jag använder den inbyggda serverbrowsern och 98% av alla servar som dyker upp är gråmarkerade, vilket jag TROR betyder att dom är en annan version mot vad jag har installerat. Jag kör BF1942 vanilla med senaste officiella patchen. Jag har hittat EN populerad server som jag kan ansluta till. Hur sjutton kan det vara så få som går att joina?

Problemet är att den servern kör El Alamein. Just den banan får mitt BF1942 att krascha när jag försöker joina. Jag kan alltså inte ens starta ett singleplayer på El Alamein. Vilket är synd då jag minns den som en klar favoritbana.

Jag hittade visserligen en helt tom som jag kunde joina, den ENDA som jag kan spela på.

Så här långt har jag alltid kommit dom senaste åren jag provat, så jag börjar vittra seger nu! Är det någon som har nåt tips på hur man gör för att få vara med och spela med andra personer?

Av tackle

Skriva ett skript som startar ett program som en specifik användare

Har byggt en egen mini-server som kör Ubuntu Server 9.10.
Nu kör jag rtorrent på den, och jag har en användare "rtor" som är tänkt att köra programmet.

Problemet jag har är att jag måste logga in som rtor och kör "screen rtorrent" och sen trycka ctrl+a, ctrl+d för att detacha screen och låta det köra i bakgrunden. Alltså, detta måste ske oavsett, vilket i sig inte är ett problem, förutom då man måste starta om burken, kanske på distans dessutom.

Finns det något sätt att automatiskt köra "screen rtorrent" som användare 'rtor' när datorn startar?
Har hittat att /etc/rc.local är det sista skript som körs då datorn startats, men jag har ingen aning om hur syntaxen ska se ut för att man ska kunna starta nåt som en specifik användare.

Nån som har nåt tips?
Skulle ni skapa en egen skriptfil och anropa på rc.local eller bara köra kommandona direkt därifrån?