Inlägg

Inlägg som Skippo har skrivit i forumet
Av Skippo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Storleken borde vara den samma förutom att kylaren på 8800m gtx är mycket maffigare. Så det skulle nog få klockas ner eller köra fläkten på högt varvtal.

Har ni sett denna videon?
http://www.unwiredshow.tv/2007/11/19/22-nvidia-notebook-graph...

Det var rejäl skillnad gentemot 8600m gt. Skulle nog tippa på att ett sånt kort går på en rejäl slant om man nu i framtiden skulle kunna uppgradera vostrons kort.

Av Skippo

Någon som vet hur ett vanligt 8800mGtx kort ser ut jämfört med det 8600m Gt kortet som sitter i vostron? Isf skulle en bild vara fint.

Av Skippo

Jag med.
Är ni med i någon club?

Av Skippo

Nej.

Det går inte att komma så långt. Har gjort lite research och kommit fram till att eftersom min xp skiva inte har SP2 så uppkommer bluescreenen. Jag måste göra en slipstreamad xp skiva med SP2 inkluderat, då borde det fungera http://www.theeldergeek.com/slipstreamed_xpsp2_cd.htm . Får se om jag är på villovägar men hoppas att jag inte håller på med nått onödigt.

Av Skippo

Orkar inte läsa om alla sidor angående windows xp installation.
Jag skall lägga in xp och har stängt av Flash module och bytt AHCI till ATA i bios som det står i faq:en. När xp skivan har läst in drivrutinerna eller vad den nu gör i början och skall sen starta upp själva installationen (där man får välja vilken partion man skall installera på osv) får jag en Bluescreen. den säger nått om pci.sys . Är det nått mer jag måste ändra på i bioset eller vad skall jag ta mig till för att kunna instalera xp?

Edit:
Måste jag formatera Vista partionen innan jag ens kör in xp cd:n?

Av Skippo

Om du går till Start->kör-> skriver "msconfig"->tar fliken autostart-> bockar av awvvw.exe. Det kan fungera. Testa.

Av Skippo

Jag fick också bluescreen vid uppstart och försökte köra startreparation och systemåterställning men det gick inte.. Fick formatera och lägga in Vista igen.
Efter ominstallation och updateringar så fick jag samma bluescreen men kunde återställa systemet. Vilken uppdatering är det som förstör operativsystemet?
Microsoft borde få smisk och ge ersättning för förlorad data om det är deras fel.

Är det bara Vostro datorer som får bluescreen efter uppdateringen eller gäller det alla datorer?

Av Skippo

Har jag fattat helt rätt. Ljud och video borde komma från samma utgång.?
Alltså s-video utgången på baksidan brevid strömingången.

Vad är det för fel när jag bara kan få ut max 59hz oberoende av vilken tv jag kopplar in datorn på. Har testat med både en 100Hz bildrörstv samt en Plasma tv. Jag kan inte tvinga upp hz:en över 59 :s?
Bilden på tv:n får massa streck som flyter fram, vilket är väldigt irriterande.

Av Skippo

minnena som sitter i nu är 5300 alltså 667mhz. Jag hoppas att det ändå kommer att ge en boost om jag utökar minnet till 4 gb. Behöverr ju bara lägga emellan några hundra kronor om jag får sålt mina nuvarande 2st 1gb´s minnen.

Av Skippo

4 Gb till Bärbar? Vilket märke modell?

Hej.
Jag har en Dell vostro 1700. Det sitter i 2 st 1 gb stickor för tillfället.
Vista verkar dock dra rätt så mycket minne och känner att jag skulle vela ha mer minne, speciellt nu när de har gått ner så mycket i pris också.
Om jag har fattat rätt så kan vista bara hantera 3,5 gb, men jag tippar på att detta löser sig vi något tillfälle.
Vilka minnen skall jag satsa på att skaffa? Det skall vara So-dimm DDR II minnen. Kom gärna med förslag, bäst prestanda för minst pris sökes

Av Skippo

vilka drivare är det som gäller för tillfället? Bäst prestanda/kvalitet i tanke.
Har kört 3Dmark 06 och fick 3943p i Vista, 1280x1024 upplösning, och forceware 169.13. Är det godkänt? Flera av er har ju lyckats få över 4000p. Visst poäng skall man ju inte kanske stirra sig blind på.

Någon som vet hur mycket prestanda vinst man får utav intel turbo memory kortet? Är det bara för att snabba vid uppstart? Påverkar det spelen positivt?

Av Skippo

pentium 2 350 mhz, vilket OS?

Hejsan.

Jag har fått en "ny" dator till mitt jobb som jag skall använda till att ta emot ordrar, skriva ut dokument och surfa med. Som rubriken lyder så framgår det ju att det inte handlar om något värstingsystem precis
Det är en gammal IBM 300GL med en pentium 2 processor som ligger och puttrar i 350 mhz, 64 mb RAM (förmodligen edo-minne) och en 5,25" HDD på mäktiga 3,5 gb.
Operativsystemet som sitter i nu är windows 98, vilket jag anser vara rätt så out of date, med rätt så många år. Finns det några bra substitut till win98? Nånting som går att driva med det där systemet, helst gratis. Linux har ju ubuntu och Kubuntu eller vad de nu kallas. Men vet inte om de går att drivas med systemet i fråga?

Vad rekomenderar ni?

Av Skippo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Applet
Kör så klart med båda diskarna dom kommer gå i olika varvtal

Tack för svaret!

Såg att du också har en Vostro, vad har du för diskar? Vad får du för hårddiskprestanda poäng i Vista? Själv får jag bara 4,5.

I vissa spel kan jag få små minimala frysningar, och de är inte beroende på vilka grafikinställningar jag kör med. Jag har som filosofierat att det skulle kunna bero på hdd´n.

Av Skippo

Okej.. man tackar.
Men då till frågan som på sättochvis ännu är rätt så avgörande. Är det bättre att köra med enbart en 7200 istället för 1 st 7200 + 1 st 5400rpm, eller spelar det nån större roll?
Typ: Förut när ATA66 diskar var vanligt och det kom ATA100, och snabbare diskar, så gick hastigheten på ATA100 diskarna i ATA66 om det fanns en ATA66 i samma system. Men det här med varv per minut är kanske en helt annan sak :)?

Av Skippo

Skillnad i spel mellan 2,5" 5400rpm vs 7200rpm hdds?

En fråga angående hårddiskar.
Jag har två hdd´s på min Dell vostro 1700. 1 st FUJITSU MHW2120BH ATA och 1 st Seagate ST9120822AS ATA (Båda 5400rpm).
Vad jag har förstått så skulle jag få en rätt så stor ökning i spelprestanda om jag skulle ha 7200 rpm´s hdd´s?
Hur stor är skillnaden? Räcker det att jag bara byter ut ena hdd´n (den som har OS och alla program, spel och dylikt installerat i sig.) och har allt annat mindre krävande på den gamla 5400rpm:arren.. Kan den söligare hårddisken dra ner farten på den snabbare om båda finns i datorn? (alltså att man inte får ut max prestanda från 7200 rpmarren om det finns en söligare (5400rpm) hdd i datorn).
Vilken 7200rpm´s hdd skall jag satsa på ifall det blir byte? Vilken av de ivarande hårddiskarna skall jag lämna kvar?

Så här har jag tänkt mig.
Ta och byta ut fujitsu hdd´n till en Seagate Momentus 7200.2 120GB 7200RPM SATA 2,5" (kommer den att passa vostron?) http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=335650, och så lämnar jag kvar den seagaten som finns i.

Mvh/Erik

Av Skippo

En fråga angående hårddiskar.
Jag har två hdd´s på min vostro. 1 st FUJITSU MHW2120BH ATA och 1 st Seagate ST9120822AS ATA.
Vad jag har förstått så skulle jag få en rätt så stor ökning i spelprestanda om jag skulle ha 7200 rpm´s hdd´s?
Hur stor är skillnaden? Räcker det att jag bara byter ut ena hdd´n (den som har OS och alla program, spel och dylikt installerat i sig.) och har allt annat mindre krävande på den gamla 5400rpm:arren.. Kan den söligare hårddisken dra ner farten på den snabbare om båda finns i datorn? (alltså att man inte får ut max prestanda från 7200 rpmarren om det finns en söligare hdd i datorn).
Vilken 7200rpm´s hdd skall jag satsa på ifall det blir byte? Vilken av de i varande hårddiskarna skall jag lämna kvar?

Så här har jag tänkt mig.
Ta och byta ut fujitsu hhdn till en Seagate Momentus 7200.2 120GB 7200RPM SATA 2,5" (kommer den att passa vostron?) http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=335650, och så lämnar jag kvar den seagaten som finns i.

Av Skippo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RAPT0R
Fina tips där Squonk!
Tänkte höra med er hur det har gått med överklockningen av era grafikkort..
Gjorde ett mycket snabbt litet test igår natt och gick upp till 500/428 MHz gpu/mem vilket resulterade i ca 3300p i 1280x1024. dvs en ökning på ca 200p. Jag använde 169.01
ska testa lite mer då jag var för trött att fortsätta

Så det går att överklocka Vostrons grafikkort? Vilket program använder ni isf?

Av Skippo

Fick hem mitt exemplar av moto gp 07 idag. Och jag vet inte riktigt vad jag skall säga.
Har hittills, bara testat lite smått. Bra stöd för xbox 360 controllern (behövde inte göra några som helst inställningar på den fronten). Bra känsla, av det lilla jag hann testa. Dock så var grafiken oerhört ful enligt mitt tycke. Nog för att jag körde i 1024x640 (men det borde räcka), med allt på högsta, 4x AA och 8 AF, Testade 1900x1200, då tog det flera sekunder för att ens kunna hoppa tillbaka till menyerna Mitt grafikkort är väll det som flaskhalsar. Men jag tycker att det borde sett bättre ut efter alla snygga screenshotsen? :S

Av Skippo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk

Det går inte att överklocka med mjukvara, du måste modda bioset i Nibitor till högre klockfrekvenser och flasha om grafikkortet med det moddade bioset.

Annars kan du kolla min länk tidigare om hur du stänger ner tjänster i Vista, så att det blir litet rappare och mer likt XP i responsen.

Correct me if i´m wrong, men funkar inte program som rivatuner och nTune för att överklocka grafikkortet? Är det nån speciell låsning på mobila grafikkort?
Måste man göra alla inställningar separat på varje tjänst i vista så att det blir "rappare"? Eller finns det någon färdig config fil man bara kan byta i registret eller liknande. Är ju en massa tjänster att ställa in annars

Av Skippo

Någon som vågat överklocka grafikkortet ännu? Vilka hastigheter har ni isf kommit upp i stabilt? Hur är det med garantin om något i datorn skulle gå sönder och det skulle framkomma på service att man har överklockat?

Är det någon som testat spel som colin mcrae DIRT eller Sega rally på vostron. För mig hackar DIRT rätt så hårt om jag lägger på anti-aliasing och högre upplösning än 800x600, allt annat på high, förutom skuggor kanske.
Sega rally hackar lite i början, men kan köra med lite högre upplösning.
Men inget av spelen går enligt mig att spela med sånt flyt som jag är van vid när jag hade min stationära dator med radeon x1950pro.

Mvh
Skippo