Inlägg

Inlägg som Skippo har skrivit i forumet
Av Skippo

Tänk om skarven bara skulle varit på övre sidan istället. Då skulle kortslutningsproblemet troligtvis varit mindre iomed att man inte håller telefonen från övre delen, som Apple nu verkar vilja få konsumenterna att göra. Men det i sig hade inte sett lika snyggt ut estetiskt. Och i praktiken skulle det kanske tillochmed lett till sämre signalstyrka för telefontäckningen. Nå väl, detta är väl inget nytt från Apple iofs. Om man tänker te x på Macbook Pro aluminium i ett ojordat väggutag. AJajaj, vilken Härlig känsla av chockterapi, man får leva med iochmed att hela chassit är strömförande :).. Men Apple vill väl bidra med att konsumenterna skall isätta jordade väguttag, så det är ju bra. Kanske finns det jordade vägguttags installationer på Apple store ;)??

Av Skippo
Skrivet av Tjosansa:

Sådär. Nu har jag haft Desire i ett par dagar.
Tänkte bara skriva ner lite reflektioner över den. Sett att så många är lyriska över den och jag börjar tro att det är deras första smartphone.
Jäkligt bra skärm på Desire. klar bild och grymma färger. Kameran är iaf enligt mig outstanding. Focusen verkar dessutom följa folks ansiktien, skitkul.
Men som gammal iPhone användare slutar fördelarna här. Bläddra mellan sidorna har inte samma flyt på Desire. Vad man än gör. tex surfar så får man tänka både en o 2 ggr när man vill göra nåt. tex hoppa frammåt till en sida man var på tidigare.
Många moment när man ska göra nåt. tryck hit o dit där jag på iPhone oftast bara behövde ett tryck kan det på Desire vara 3-4 klick. Och inte allt för sällan är det en fysiskt knapp man ska trycka på så man får ta i mer.
Appsen på Android Market (inte Desires fel) är ju under all kritik. Förhoppningsvis kommer det bli bättre med tiden. men här saknar man faktiskt Apples kvalités kontroller.
Google eath funkar lustigt nog bättre på iPhone. den både startar upp mycket snabbare och centrerar direkt vart jag är. På Desire så visar den iofs en blå prick var jag är, men hur får man telefonen att centrera min position automatiskt?
Mycket såna där irritationsmoment.
Utrycket att "allt bara funkar på iPhone" stämmer verkligen.
Desire har mer ögongodis och är absolut inte en dålig telefon. Men jag är less på att pilla hit o dit för att få saker att funka som jag vill..
Alla har ju sina mått på hur saker ska funka och värderar dem olika. Min grabbs första reaktion var att den hackar ju. Och min frus första reaktion var att, var snygg den är. När jag kommenterade att den hackar ju så verkade inte hon se det som nåt problem. Så vi ser alla olika på saker o ting.
Är man van vid iPhone innan vetetusan om jag skulle rekomendera den. Inte om man som jag är Appoholic.

Håller med till 100 procent.. efter att läst alla positiva recensioner och de flesta inlägg här på forumet och på andra forum, så verkar det ju att Desiren är bäst på allt. Men när jag väl testade den så var första upplevelsen just "Den hackar ju", samt att det händer allt för många gånger i början att en uppgift tar mer tid än den borde ta just pga att det är så fruktansvärt ologiska menystrukturer. Visst man lär sig när man pillar framochtillbaks några gånger. Men på Iphonen så finns det flesta där man logiskt skulle placera dem...

Av Skippo

Behöver man tredjeparts antivirusprogram eller liknande för Os X?

Har just införskaffat en Macbook Pro och tänkte om man behöver installera nått antivirusprogram eller liknande för Macbooken så att man får maximal (eller rättare sagt rekomenderad) säkerhet. Nått annat som ni anser att man borde/måste installera eller ställa in på nya macar för att inte behöva klaga i efterhand på att man inte gjorde något som skulle behövts.

tackar på förhand.

Av Skippo

Måste nu efter några veckors testande säga mitt tycke om telefonen i jämförelse mot min Iphone 3GS:

Skärmkvalite: Desire
Kamera: Desire
Touch: Iphone
Användarvänlighet: Iphone
Flyt (scrollning, zoomning, navigering): Iphone (desiren är ett skämt i prestanda när det gäller att jämföra dessa mot 3Gs'en), Fattar inte hur det kan rycka och lagga så mycket med nästan dubbelt så kraftfulla komponenter.
Webbrowsing: Iphone

Sen en annan sak jag irriterar mig grymt mycket över är att när man scrollar sina kontakter och "råkar" trycka på fel kontakt, så ringer Desiren upp kontakten direkt. Iphonen öppnar kontakten och sen får du, under förutsättning att du klickat på rätt kontakt, trycka på kontaktens nummer för att ringa upp. Det finns massa andra småsaker som irriterar mycket med Desiren, som i sin tur drar ner totalupplevelsen rejält. Desiren är en bra telefon med betydligt bättre förutsättningar och egenskaper än de flesta andra telefoner, men som det är nu (användarupplevelsen och optimeringen av operativet och touchen) så kommer jag iaf att hålla mig till Iphonen ett bra tag till.

Av Skippo

Batteriet är skillnaden. Ena har 6-cells = 8 timmars batteritid, andra har 9-cells = 11,5 timmar (stort och fult, men förbättrar säkerligen värmeflödet när den höjer datorn från bordsytan), samt hdd 500GB jämfört med 640GB

Av Skippo

Själv tror jag att det är just körkänslan som inte kommer att vara fulländad. Iaf om man utgår från ettan, men den borde ju inte vara sämre i varje fall, så det kommer nog att duga för de flesta. Det som jag är riktigt imponerad av är ju såklart att utvecklarna har tagit och implementerat de flesta förslag som kommit via communityn. Det är så man vill att det skall fungera. Såklart måste man ju filtrera bort orimliga förslag, men att man tar sin tid för att ens kolla vilka funktioner finnesser som spelarna suktar efter är ett stort plus.

Av Skippo

Nu verkar alla 4820tg med radeon 5650 , stigit i pris med nästan 1000kr :(. Är det någon här som har en timelineX med 5650, som kan uttrycka sina tankar om hur det går att spela med den? Har iaf läst att en här på forumet har problem med att det hakar upp sig lite då och då i en sekund, för att sen börja flyta på igen för att sedan haka upp sig igen, oberoende av vilka inställningar man har i spelen. Detta fenomen har jag sett hos en kompis ett år gamla acer bärbara med radeon 4650. Så det skulle vara nyttigt att veta om alla mobila radeon kort mer eller mindre dras av det upphakande fenomen.

Av Skippo

Testat köra en clean install av operativsystemet?
Samt tagit bort alla onödiga acer tredjepartsprogram som kan skapa konflikter mellan windows 7:s egna program (energibesparing osv). Läste någonstanns att testa även att stänga av Wi-fi eftersom den i vissa fall kan försöka scanna av nya AccesPoints, vilket kan leda till att den laggar till lite vid scanningen, märks när man spelar isf. Men säkert inte i windows. Det är troligtvis inte det sista alternativet, men kan vara värt att prova.

Har själv också haft tankarna att köpa denna dator. Hur flyter spelen på annars om man frånser från dessa irriterande småhack? Vilka spel med vilka inställningar med andra ord? Futuremark poäng osv skulle också vara intressant. Skriv gärna en mini-recension av laptopen

Av Skippo

äntligen!! Hoppas att detta blir minst lika bra som ettan. Och hoppas verkligen att det flyter på PS3:an. Längtar mer efter TDU2 än Gran Turismo 5.

Av Skippo

Kan komma med lite egna åsikter om telefonen, nu efter en dags testande..

För det första är den otroligt snygg! och har bra kvalitetskänsla. Skärmen är grym (skarp bild, bra respons), bästa jag testat faktiskt. Det enda som jag störde mig på var faktiskt att den laggade betydligt mer i menyerna eller i långa menyer så som kontaktboken, när man scrollar upp och ner. Betydligt mer än min Iphone 3gs. Vilket jag anser vara lite klent för att vara det bästa som finns på marknaden. Nu har jag inte läst hela tråden, om det mot all förmodan skulle finnas någon inställning eller patch eller nått som förbättrar flytet i scrollande, men i övrigt är det den bästa telefonen jag testat. Skulle lungt ta den framför iphonen i dagens läge.

Av Skippo

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-13---14-tum/ac...

Den skulle intressera mig mest. Priset på den är enligt mig faktiskt acceptabelt (samma som för 13":en, men inkl DVD. Det som talar för 13"ren är väll rejält bättre batteritid)? Om ni vet en annan dator med bättre eller ens i närheten likvärdiga specs i förhållande till pris, så hojta till!
Är det någon som vet hurdana prestanda siffror man skall förvänta sig med denna dator. Vilka spel kommer att flyta på med vilka inställningar osv?

Av Skippo

Re: Re: Acer Timeline series

Citat:

Ursprungligen inskrivet av birger72
Tror faktiskt de nya cpu'erna drar MER ström äv de gamla, får se hur det påverkar batteritiden

Du har nog helt rätt att själva cpuerna drar mer ström än de tidigare. Men enligt denna länk http://www.electricpig.co.uk/2010/03/31/acer-aspire-timelinex... , så har de möjligtvis optimerat datorn för mindre strömförbrukning jämfört med de första modellerna.

Någon som kan har köpt en timelineX maskin av valfri kaliber, kan ju väldigt gärna komma med lite recensioner för oss som ännu väntar med ett köp.

Av Skippo

https://www.inet.se/artikel/1968883/acer-aspire-5741-windows-...

Är nog den bästa som man kan få just nu för de pengarna.

Har startat en tråd angående just denna dator, där kan ni se lite för och nackdelar. Har tyvärr inte några bilder, men den ser ut exakt som på inets länk. Väldigt snygg med andra ord!

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=9...

Av Skippo

http://www.youtube.com/watch?v=abXuPRbiPbc

Litet filmklipp där nya acer timelinex modeller visas. En med bl a touchpad/screen

Av Skippo

14" (4820tzg) eller 15,6" (5820tzg) med 5650 kortet är klart intressant. Blir nog ett givet köp om nu bara priset kommer vara acceptabelt. Men som det ser ut för tillfället kommer nog priset att hamna på över 10k, eftersom TG modellerna med Radeon 5470 kostar närmare 9k i dagens läge. Tyvärr kommer de med 5470 kort inte vara värda för spelande. Det känns onödigt att lägga 9k på en maskin som inte räcker till spel. Därmed lutar det mest åt T modellen som troligtvis kommer ha i3 330m och enbart Intels HD grafiklösning integrerat på CPUn, vilket räcker mer än väl till allt förutom just spel (kanske till lite enklare). Med lite egna spekulationer skulle jag tippa att priset hamnar omkring 6k-7,5k för den billigaste av 14" och 15" modellerna.

Föresten: någon som får "NYA" (flash) Voddler att spela upp filmer utan att det hackar, med sina core 2 solo´s, eller ens med sina core 2 duo timelines? Hackar totalt sönder för mig (uppskatning 5-10fps), fast gamla voddler fungerade smärtfritt efter en lång drivrutins- och inställningskamp. Men nu får jag det inte att fungera. Någon som kan komma med tips för att maximera flash- och Voddler uppspelningsprestandan??

Av Skippo
Av Skippo

Acer Aspire 5741 - Bra prestanda och snygg design för en billig peng

Tänkte starta en tråd om ovanstående dator. Det finns nämligen mycket lite information om just denna dator på nätet. Tänkte därmed bidra med lite intryck av denna dator, för er som undrar över den. Har nämligen beställt en sådan till en kompis och har just installerat den klart.
Priset för datorn inkl frakt och postförskott: 5540kr från Inet.se (Glöm inte fraktfritt för sweclockers medlemmar)
Mycket bra med tanke på att det är en Intel i3 330 i + andra godbitar i den. Acer har verkligen vänt i mina ögon, från att ha varit ett billigt skräpmärke till att ha mycket bra kvalité för pengarna som man betalar. Samt att i och med Timeline serien, så har designen också ändrats från plastighet till kvalitét, iaf på denna dator. Bra jobbat Acer!

Här kommer lite för- och nackdelar som jag hittills hittat. (som ni ser är nackdelarna få)

Fördelar:
+ Väldigt snygg
+ Mycket bra prestanda för pengarna
+ suveränt tangentbord, med numrerisk del, bra tryckkänsla, samt att det inte flexar för mycket, om något alls faktiskt.
+ Mycket tyst
+ Bra ljud (Helt ok med tanke på priset och tjockleken)
+ Bra skärm (jämfört med andra LED-skärmar)
+ Klarar HD-filmer utan problem
+ Suverän kvalitékänsla
+ Går att välja operativsystem med alla nordiska språk samt engelska. (akta dock att inte välja fel, för detta går inte att ändra på i efterhand)
+ multitouch och ciralscroll, fantastikt bra. Detta borde vara ett måste på alla datorer

Nackdelar:
- Batteritiden i dagens läge. 4 timmar enligt Acer, men säkert helt ok för att vara en i3 330
- Ingen Operativsystem Skiva medföljer
- Mycket bloatware
- Strömkontakten på kabeln, till strömuttaget på datorn, verkar vara lite väl klen. Kan hända att den går sönder vid mycket ryckande, men man måste givetvis vara försiktig.

Skall återkomma med lite bilder vid senare tillfälle

Av Skippo

Xbox 360 har Ati Radeon baserad grafikkrets och PS3 en modiefierad Nvidiakrets

Generellt sett är Xboxen lättare att utveckla spel till eftersom den liknar en dator betydligt mer än en PS3. Samt så brukar de flesta crossplatform spelen se bättre ut på Xboxen än PS3:an. En stor skillnad man brukar se mellan samma spel på de två konsollerna ifråga, är att ps3 versionen saknar helt eller har mycket sämre kantutjämning än 360:n.

Äger själv ett PS3 orignal och är lite besviken över att ps3 inte slår xboxen i grafikväg, fastän den har kommit ut två år senare och borde innehålla mycket mer avancerade komponenter

Av Skippo

Äntligen!!!!!

Fick Voddler att flyta på perfekt med min 4810t.
Vet inte exakt om det var nyaste drivrutinerna från Intel (8.15.10.1986) eller denna guide http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-dx... som hjälpte mig till lösningen. BTW nu flyter även 1080p filmer smärtfritt

Det hade man inte kunnat tänka om en single core budget dator. x4500HD är inte så dålig som man skulle kunna tro vid första ögonkastet

Testa och återkom med resultat!

Av Skippo

Om det här med GT5 time trialen är alls en visning på vad riktiga Gran turismo kommer att vara när det kommer ut, så kommer det att floppa rejält. Grafiken är ju som från nått -90tals spel. Och fysiken och känslan skall jag inte ens börja kommentera. Uruselt är vad det var. Jag som sett fram emot detta spel. Hoppas det blir mer finslipat till release.