Inlägg

Inlägg som snachel har skrivit i forumet
Av snachel

Perfekt produkt rekomendation! Ludicrous speed it is!

Av snachel

NY produkt - gammal ide

Kommer ihåg den här snart 15 år gamla modden från metku:

http://metku.net/index.html?path=mods/rottaflekti/index_eng

C64
Av snachel

Kan rekomendera att du vänder dig till ett retro forum istället

tex: http://commodore64.se/forum/ eller www.vintagegames.se

Av snachel

Snyggt! Vad använde du för teknik när du "plasta"? Har aldrig tänkt på att vita skärbrädor släpper igenom ljus sådär snyggt, fick lite ideer till en lampa nu.

Av snachel

Jag ska använda min som mediaspelare över nätverk iaf, är en kille som fixat XBMC till den, han är nästan klar med en liten installationen för sdkortet i windows miljö, såsom jag förstår det behöver man inte ha några linux kunskaper als såvida man inte ska in och mecka.

mer info här: http://www.raspbmc.com/

Av snachel

Vart köpte du din ATMega328? Har själv en arduino och skulle vilja ha några stycken för att flytta ut mina projekt från arduinokortet.

Av snachel

Snyggt, skulle ha klämt in en Scartutgång bara för bästa kvalitet!

Av snachel

Jag skulle säga att din frågeställning är lite underlig, ens tycke å smak rörande ett materials egenskaper och utseende är det relevanta. Utefter det får man anpassa hur man ska utöva arbetet, men som nån nämde tidigare är så gott som alla material lämpliga sålänge du lägger ut lite skydd för möblemanget, dock för de material som kräver någon slags slipning bör detta göras utomhus eller i avsedd lokal då sådant fint damm sprider sig vida omkring.

Av snachel
Skrivet av Hotcpu6:

Har du ENBART en fläkt och inget annat inkopplat, startar inte fläkten om du inte kortsluter två av pinnarnan i 24-pins-kontakten. Nu kommer jag inte ihåg på rak arm vilka det är.
Koppla in moderkort, med 1 minnessticka och CPU MED KYLARE på, och kylaren inkopplad till moderkortet, och en fläkt, plus startknappen i chassit, så ska fläkten börja snurra när du trycker igång.

Har du monterat allt rätt?

Man kortsluter med kabeln benämd PS_ON, det är nästan alltid den som är grön på ATX kontakten. Denna kortsluts då med valfri GND (jord), som alltid är svart.

Av snachel

Finns ju tex den här tjänsten som jag beta testat och den funkade fint med Mass effect 2 iaf.

http://www.gaikai.com/

Av snachel

Detta är ju ett steg närmare att man har 1st stationär dator per hushåll som sköter all spel/film/musik och alla andra enheter tar emot en stream av nåt slag. Finns ju diverse sådande lösningar redan, men skulle va skoj om det blev lika självklart som att ha ett elskåp.

Av snachel
Citat:

Strömförsörjningen är litet av kärnan i mitt problem, och det jag nog behöver mest hjälp med. Nu när jag ser hur anslutningarna ser ut tänkte jag mig först att jag kunde använda ett gammalt nätaggregat som jag har liggande, men sedan insåg jag att jag då stöter på problemet med hur jag skall starta och stänga av det utan ett moderkort, som jag tror sköter det normalt sett. Min andra idé är att använda en sådan här, men då stöter jag istället på problemet att det börjar bli onödigt dyrt. Jag tar tacksamt emot förslag på alternativ, om någon har något uppslag.

För att besvara några funderingar:

Ett nätagg kan du starta genom att kortsluta PSON kabeln med valfri GND (jord) kabel (på ATX kontakten) SVART är alltid GND och GRÖN är nästan alltid PSON. För att fixa en startknapp kan du koppla valfri brytare mellan dessa sladdar. eller göra en permanent koppling och använda 220v on/off switchen bak på nätagget om den är untrustad med en sådan.

Om du inte vill använda nättag och råkar ha någon strömadapter hemma som ger 12V och klarar minst 500mA (för 2 lysrör) så funkar det också. Har för mig att lysrörets nätagg bara använder 12v från molex kontakten.

Båda dessa ideer kräver dock lite lödarbete.

Av snachel

Oavsett vilken olja du väljer bör du testa den på lite gamla delar först och köra det i nån balja i kanske 24h, för att testa konduktivitet, sen beroende på vilken värme utveckling du har kanske du klarar dig med att cirkulera oljan i en radiator eller luftingsanläggning typ vattenfall. vore ju trevligt att slippa ha fläkt på radiatorn.

Av snachel

Här har du ett 2.1 system som jag själv funderat på, gillar det faktum att förstärkaren är inbyggd i subwoofern. Dom tester jag läst har gett det bra betyg för ljudkvaliten dessutom. Finns även en tillbehörssats om man vill bygga ut det till 5.1

http://www.euronics-staffanstorp.se/?ref=prisjakt&artnr=40996

Av snachel

Jag har i stort sett samma setup som du har, enda skillnaden är att jag har det enklare moderkortet Asus P7P55D. Får också runt 10500 så det är nog inte onormalt. Har själv precis monterat en Noctua kylare så ska testa att klocka lite nu och se hur det påverkar min 3dmark, återkommer med resultat.

Av snachel

Dina program du nämner drar inte nämvärt med minne, det är mest ett problem om man ska köra minnestunnga aplikationer för grafik editering / videoredigering / CAD eller vilket program som helst där du behöver ladda in väldigt många eller stora filer.

Av snachel

att ha en dubbelkrökt yta med aluminiumplåt är knepigt att göra själv (såsom du har det i hörnen. sådär får du nog förenkla det eller hitta på nåt smart

Av snachel

Tror inte det är nån bra ide.

USB standarden iaf 2.0 och bakåt som jag antar du har. Säger att porten ska ge ut 5v och max 0.5A.

Så antingen kommer inte spänningen att räcka till för att driva dvd ordentligt vilket kanske leder till att den kommer fungera otillfredsställande eller inte alls. Om den försöker ta ut 19.5v 2.8A är risken stor att du bränner din usb port och andra saker på moderkortet.

så i teorin om du använder 4-5 usb kontakter med ett motstånd kan det gå. men själv skulle jag nog ta å köpa en separat nätadapter till den. Om du vill ha strömförsörjning från din laptop kan du börja att kolla vilken spänning ditt batteri ligger på, om det ligger på 19v eller där runt omkring kan det gå att göra en special lösning den vägen.

Sen kvarstår frågan vad pin 6-7-8 gör, kan vara att det måste vara nån signal där för att spelaren ska bli nöjd.

Av snachel

Vad hade du tänkt för material? Sånna där runda former kräver ju alltid lite extra arbete.

Av snachel

Hittade denna pinout:
http://support.dell.com/support/edocs/systems/latd400/smen/pinouts.htm

(kolla längst ner)

vet dock inte hur man ska tolka dessa beteckningar

PWR_SRC

SMB_DAT

MODPRES#

SMB_CLK

PWP_SRC borde ju vara + iaf sen till pin 9 GND. Sen är frågan vilken spänning den vill ha. står det specat på dvdn?