Inlägg

Inlägg som Blargor har skrivit i forumet
Av Blargor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av guranolofsson
"Youtube för pirater" står det i texten. 99% av det som finns på youtube är piratkopierat. Där är ju copyright på alla musikvideor och filmklipp, förutom privatinspelade saker, d.v.s. i princip allt.

Varför är ingen ute efter dem? De har allt material på egna servrar det har ju inte ens piratebay. Jag tycker det är väldigt märkligt.

Youtube tar bort en väldans massa klipp från deras sida just på begäran från upphovsrättshållaren. Jag tror till och med att youtube -aldrig- tagit ställning mot en upphovsrättshållares krav när detta väl har kommit in som en begäran av borttagning av ett filmklipp.

Det enda undantaget är när klippen faller under "fair use"... alltså en persons eller organisations rättighet att använda delar av upphovsrättsskyddat material som en del av en kritik, komik, presentation eller analys av det upphovsrättsskyddade materialet.

Så jag tror din undran är felriktad. Youtube tar ner allt upphovsrättsskyddat material när/om kravet kommer från upphovsrättshållaren.

Av Blargor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lento
Finns säkert plats för 8000 microsdhc kort på 8GB st annars, blir lite jobbigare att hitta bara, men finns tillgängligt redan nu... om man har cash.

Ett annat hyffsat meningslöst exempel är ju att man kan använda 44 miljoner 3,5'' floppys... det blir ju "lite" jobbigare att hitta bara...

Av Blargor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
Inte för låta nedvärderande om ditt arbete nu, men jag har aldrig förstått vitsen med CERN och dess partikel-lekar genom tiderna mer än att det kostar en helvetes massa och gör av med enorma mängder energi.

Har det blivit några gigantiska upptäckter än, eller man försöker fortfarande få ut något syfte av all data från tidigare experiment.

Kortfattat... de hoppas finna bevis för existensen av Higgs Boson partikeln vilket skulle bekräfta nuvarande teoretiska modeller angående "Standard modellen" inom partikel fysik. Standard modellen är en beskrivning av hur 3 av våra 4 mest fundamentala partiklar i universum interagerar med varandra. Den stödjs redan nu av en massiv mängd experiment men sökandet efter Higgs Boson partikeln är en stor pusselbit som kan falsifiera teorin som den är formulerad idag...

Deras experiment kommer, om de kan genomföras utan fel, att ge oss en förbättrad förståelse för hur universum fungerar ner i de minsta byggstenarna vi kan detektera. Experimenten är ett stort steg mot vår förståelse för en eventuell GUT (Grand Unified Theory) och en förenad beskrivning/förståelse av de mest fundamentala krafterna i universum...

Brian Cox (teoretisk fysiker och tidigare keyboardspelare i 90-tals dängar-bandet D:Ream med hits som "Things can only get better" ) beskriver deras arbete väldigt enkelt och förståeligt.
http://uk.youtube.com/watch?v=_6uKZWnJLCM

Här (http://en.wikipedia.org/wiki/CERN#Scientific_achievements) kan du läsa lite mer om CERN "sponsrade" upptäcker... ett par nobelpris och ytterligare flera viktiga upptäckter räknar jag inte direkt som oproduktivt...

Av Blargor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alu
Jag vill bara ställa en liten fråga.

OM nu den torrentsiten ni besöker var dag skulle börja ta runt 50-100:- för film, musik eller spel, skulle ni då glatt betala denna blygsamma summa eller skulle ni söka er till en annan torrentsite där det fortfarande är gratis??

Ingen skulle väl vara så dum att de betalade för piratkopierat material?

Om torrentsiten däremot skulle tillhandahålla material med tillstånd från film, musik och spel-branshen är det ju en helt annan fråga. Dock är den lite mer nyanserad än att bara svara jag eller nej om jag exempelvis vill betala runt 50kr för en nyutkommen film.

Då handlar det om vad det är för kvalité på servicen jag betalar för.

Är det en ren DVD/BR rip med menyer, subs och extra material?
Ingår cover-art?
Har jag rätt att bränna ut en eller flera fysisk kopior?
Har jag rätt att förvara digitala kopior på andra medier så som en palmpilot, mp3-spelare osv.?
Har jag rätt att förvara digitala kopior på andra platser?
Har jag rätt att ladda hem en ny kopia från siten om mina fysiska/digitala kopior av någon anledning försvunnit?
osv...

Om det är ett JA på majoriteten av dessa frågeställningar tror jag att väldigt många skulle betalat runt 50 spänn för en film...

Av Blargor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DjRaven
Du kommer klara dig på det inbyggda grafikkortet utan problem..Det presterar bra.

Jag hade hellre tagit en E2180 cpu då dom ligger i samma prisklass och Intel är svalare än vad AMD är..

En varning kan vara i ordning att moderkortet han valt där väl inte är kompatiblet med en Socket 775 processor vilket E2180:an är... eller är jag helt vilse?

Av Blargor

@Berserkargang
Ditt paket från prisjakt (http://www.prisjakt.nu/optimize.php...1,206257,154451) ser bra ut. Köpte själv precis ett väldigt liknande paket att köra som HTPC mot en 1080p tv och den har klarat sig utmärkt än så länge.

Här är mitt paket:
http://www.prisjakt.nu/optimize.php?f=&e=&p=287179,255414,864...

Det är egentligen väldigt små skillnader mellan våra paket. Jag körde på en något svagare processor med styrkan att den är en 45w istället för 65w... det ger mindre värmeutveckling och jag kan sänka fläktstyrkan (viktigt för en HTPC som man vill ha så tyst som möjligt).

Den andra skillnaden är chassit. Jag körde på en Antec NSK1380 som jag bara måste lovprisa! Den är väldigt tyst, kompakt och enligt eget tycke snygg. Väggar och tak är enkelt avtagbara för installation och CD/DVD dockan lossar med ett enkelt handgrepp. Nätagg:et går även den att ta loss med några skruvar. Dock är nätagg:et "bara" på 350w vilket -kan- vara lågt om du vill dra in dubbla crossfire kort. För ditt paket du satte ihop på prisjakt är det dock fullt tillräckligt.

Vill du ändå boosta prestandan på burken (och den baseras på GA-MA78GM-S2H moderkortet) så skulle jag rekommendera HD3470 eller HD3650 grafikkorten... bra, billiga budgetkort som kan kombineras med den integrerade grafikkretsen i Hybrid Crossfire.

Summa summarum... ditt paket du länkade till är bra och fullt tillräckligt för de behov du förklarat. Man kan alltid lägga mer pengar... och få mer prestanda... men frågan är om behovet motiverar det.

-- Edit --
Vill förtydliga lite angående grafikkorts debatten... Om din bror inte planerar att spela spel på burken har han INGET behov av ett dedikerat grafikkort. Den integrerade GPUn (HD3200) är fullt tillräcklig för de vanliga normala anvädningsområdena du har beskrivit. Kan dock inte svara för om det innefattar en så extrem använding som Flopalot beskrev...

HD3200 klarar fullgott av att spela upp allt utom det utomordentligt mest krävande 1080p material som finns på "marknaden". Den tappar dock om man vill spela upp BlueRay skivor eller (i vissa fall) rena BlueRay/HDDVD rippar...