Inlägg

Inlägg som Dooleys har skrivit i forumet
Av Dooleys

Är långtradarchaufför, sadlade om från tjänsteman och ångrar inte mitt val en sekund.

Av Dooleys

Då bjuder jag på denna filserver fylld med semesterbilder... ~10 år sedan.

https://lh3.googleusercontent.com/0sYYfiD4W3gOlaqnP62prmGLaMswsl...

Av Dooleys
Skrivet av pålis:

Har dom en för interna USB 3.0-kabeln också...?

Skickades från m.sweclockers.com

Du tänker på en sånhär:
https://www.ebay.com/itm/5pcs-90-Degree-Angled-USB-3-0-19-Pin... eller?

Av Dooleys

Är detta ens en nyhet? köpte två st på ebay, banggood eller aliexpress för 6-7 år sedan och har hängt med till i våras då jag sålde datorn.

Av Dooleys
Skrivet av Traumklang:

-=Musik=- 40 TB (allt i .mp3 @ 320 kbps) (varav 15TB är sorterat och resten ... orkar inte )

-=Desktop Backgrounds=- 200 GB (allt .jpg filer från deviant art och liknande sidor)

-=TV-Serier HD-= 160 TB (allt i .mkv varav 5% i 720p och 95% i 1080p)

-=Filmer HD=- 32 TB (både 720p och 1080p)

-=CAD-Filer=- 10 TB (både privata och företagets projekt för 3D-Skrivaren och olika CNC maskiner)

-=Familjen=- ca 8 TB (Allt med från Bilder, semestervideos och barnens uppväxt i bild och video.)

-=Dokument=- 3 TB (Office dokument, PDF-filer såsom kataloger på verktyg, produkter, bruksanvisningar till prylar jag äger/ägt och en massa sakböcker som .epub och .pdf)

-=Programming=- ca 1 TB (Python, C++ och Swift projekt)

=-Snusk=- 200GB (både bild och .avi filer)

Det mesta har jag som backup i form av LTO-7 band.

Jag vet, det är nåt som har blivit fel med mig

Antar att du lurkar runt på Reddit, närmare bestämt i diskussionsgruppen DataHoarder
Du tillhör en av dom det det gått till överdrift. Men jag förstår dig. Min nuvarande bostadssituation tillåter inte riktigt sånt. 4G <~15 mbps nedströms och ~2 uppströms. Då spelar det ingen roll att det är flatrate... :\

Av Dooleys

Det blev ju som lite panik när amazon ändrade sina villkor och tog bort "unlimited storage space" från sin molntjänst. Blev plödsligt tvungen att köpa 6 st 8TB's diskar och synca molnet. Så... ja ~40-45TB "allt möjligt". Har sparat så gott som allt genom åren. Här har vi ett axplock:
Nästan 5gb IRC-loggar
Min första mp3:a och mp2:a
Moduler från Amiga-tiden (musik i .xm, .s3m och .mod-format
BeOS, OS/2 Warp, Solaris
Har nog lite kvalitetwarez kvar också så som (bör ju vara preskriberat vid det här laget)
Quarantine-RAKBLAD1911 (gissa namnet )
Jazz The Jackrabbit
Rise of the Triad
Transport Tycoon
Cannon Fodder 1 och 2 (både PC och Amiga, om ajg inte missminner mig)
Beneath A Steel Sky (tror det finns på GOG, köp detta ifall du vill lira ett bra spel!)
... för att nämna några.
Finns en hel del säkerhetskopior från utvalda delar av internet också!

Av Dooleys

*nicka medhållande*

Av Dooleys

På frågan om vilken som INTE är en distribution så är det svårsvarat. BlackBox ÄR en distribution och bygger på Ubuntu som i sin tur bygger på Debian GNU. Just Sayin'
https://backbox.org/linux

Av Dooleys

IKEAs Marcus även här. Har nött ut fakeskinnet på 3 stolar och är inne på min fjärde. Överväger att köpa på mig 3-4 st till och bara ha dom i förrådet, ifall IKEA bestämmer sig för att sluta med produkten så vill jag vara framtidssäkrad ett tag iaf

Av Dooleys

Precis samma gäller för mig, jag hittar hur man placerar punkter baserat på koordinater. Koordinater har jag, men dom är i RT90-format och kräver isf en konvertering till WGS84 vilket iofs inte är någon vetenskap, men jag är inte speciellt sugen på att arbeta utefter koordinater.
Till den som nämnde något om lagar osv så är jag helt införstådd i vad jag får göra och inte, så på den punkten är det lugnt. Ska inte bryta mot någon EULA eller några upphovsrättslagar.

Men som PontusW skriver så är det just baserat på adresser som intresset ligger. Av olika anledningar som jag inte kan gå in på, så är det opraktiskt att använda sig av koordinater. Detta för att jag ev. begår övertramp gentemot en större organisation.

Av Dooleys

Dra en linje mellan adresser - hur, var när?

Hejsan!

Sitter och försöker knäcka en liten nöt. Jag har ~1500-2000 adresser i ett register som jag skulle villa pin pointa på en karta (google, hitta, eniro, open street) och sedan dra en streck mellan punkterna? Hittar några siter som erbjuder det, men då är det allt från 10 adresser till 150 adresser max. Det räcker inte riktigt då jag behöver mata in upp till 2000 adresser.

Idéer?

Av Dooleys

Varför har jag 20% Load.. men räknar jag ihop det så blir det 15% under "processes", men till höger så peekar nästan CPU 0, WHY?!

http://i65.tinypic.com/ornqzl.png

Av Dooleys

Problemet som beskrivs i tråden jag länkar till vill jag ha löst och JA windows är ominstallerat. CPU #6 enhligt CPUID HWMonitor pendlar mellan 35 och 80% load, ibland sticker även #7 iväg och stundtals även #4. Vad händer? I dont get it!

Av Dooleys

Fastnat i Turboläget, vad händer?

Hejsan!

Vad beror följande problem på? skrev i en tidigare tråd om problem med att chrome och Firefox "hackar" (Inlägg på Sweclockers) (Nu är windows ominstallerat dessutom)

Som jag förstår det så går processorn i "turboläge" det som skapar 19% load är enbart "System and Compressed memory"-processen, men det bör ju inte göra att processorn fastnar i turboläget och eftersom det bara - eller?
Har ni några teorier på hur man ska lösa detta?

http://i65.tinypic.com/140bv4g.png

Av Dooleys
Skrivet av g146:

Och här har ni exemplet till varför VR inte kommer att lyckas. Spelet suger, finns knappt några som stödjer VR ordentligt. Det släppts snart men vilka spel håller man på och utvecklar för releasen?

Man har pratat så mycket om VR, under flera år så man har lyckats bli less och slutat bry sig. Hypen är död

Hypen är absolut inte död. Det är ju en fantastisk utveckling! Man minns ju då man levde sig in i spelen likt en VR-värld och nu finns den "på riktigt".
Men vill du vara bakåtsträvare och ogilla det bara för ogillandes skull så är det ju din förlust. Det blir bara mer VR åt oss andra då

Av Dooleys

Anledningen till att det ser ut som det ser ut är för att laptopen blev jag leds på att använda av flera anledningar. En av anledningarna är strulade ACPI, hur jag kommit fram till det orkar jag inte beskriva, men long story short så har ACPI'n hårdvarufel i sig på något vis och som det nu råkar vara så hade jag precis just installerat om laptopen med windows 10 och då jag har ett jobb som tar mycket tid i anspråk så brydde jag mig aldrig om att installera om windows utan chansade på att jag kunde få windows att rulla ändå.

Det är alltså inte ett medvetet val att installera på laptopen och sedan flytta över disken, utan det var mer som det föll sig i situationen.

Är någon nyfiken på mina ACPI-problem så: laptopen laddar inte, ACPI rapportera batteriet som tomt och kan dessutom råka rapportera att den är "on battery", vilket gör att windows automatiskt tycker att 0% batteri inte är okej och stänger således av sig eller försätter sig i Sleep mode, vilket jag iofs kan ställa in själv.
Linux kernel-output gnäller om "Hardware malfunction" och stundtals har jag även fått Kernel Panic och burken har hängt sig. Men det hör inte riktigt till ämnet. Själv hade jag mest en tanke om att någon varit med om samma problem just runt att mjukvaran rycker och få ett enkelt svar.

Av Dooleys

Jag har inte återanvänt, utan jag beskrev bara hur pastan låg där var, som intels boxed-kylare redan har applicerad på sig. Hur som, så kan det nog ligga lite vett i det du skriver om att en ren installation hade varit bäst. Även om jag är ganska så självsäker på att problemet fortf. är kvar efteråt.

Av Dooleys

Datorn "rycker".

Hejsan!

Dammade av min gamla stationära burk och återvänder till stationärt helt och hållet. Bärbart orkar man ju ändå aldrig bära med sig då man ändå har både smartphone och surfplatta och gud vet vad...

Testade att slänga över min nyinstallerade SSD från laptopen till stationära och dundrade igång. Under tiden som jag dammsög så uppdaterade windows drivrutiner för allt och allt verkade fungera fint. Men så har det dykt upp ett mycket störande problem.

Chrome och Firefox laggar/rycker då man scrollar, då man skriver eller då man tittar på film. Alltså, verkar som att hela programmet rycker. Nu pratar vi om ett ganska långt ryck, ungefär var annan/var tredje sekund men jag får ingen load på processorn, minne, hårddisk då det rycker till. En problemlösare, inledningsivs, var en reboot - Då fungerade allt fint en stund, tills det började igen. Emellertid upplever jag inga ryckningar då jag spelar eller använder mig av Microsoft Edge? Varför? Jag blir smått galen snart.

Om det nu underlättar för någon så sitter jag med en Core i7 2600 3.4GHz, Asus P8P67, 8 GB ram, SSD-disk och ett ASUS Geforce GTX 560 DirectCU-nånting-nånting.
Har dundrat in senaste BIOS/UEFI'n samt senaste ROM'n till grafikkortet - Gjorde ingen skillnad, what so ever.
Idéer på hur detta problem kan lösas? Sitter och halvklurar på om det är grafikkortet som gör det?

Har en teori, bytte kylare på processorn då jag tyckte att intels stock-kylare bara förde en massa oväsen och inte kylde speciellt bra - Då märkte jag hur torr kylpastan som fanns där var.
Torr pasta kan aldrig vara bra pasta. Så min teori:
Kan det vara så att grafikkortet sitter och underklockar sig i 2D-läge för kortet får för dålig kylning pga av att originalpastan torkat och att saker och ting rycker till då klockfrekvensen ändras...?
Fast då borde jag känna rycken även då jag spelar, kan man tycka...?

Idéer?
Tacksam för ev. hjälp!
/Edward.

Av Dooleys
Skrivet av Kacki:

Rejält med kraft för en köksdator

Om kraften mest ska användas till spel så kan du få mer prestanda genom att minska till 8GB RAM och ta pengarna till GTX760 i stället.

En bättre CPU-kylare kanske. I det lilla chassiet får väl bara de minsta plats?

Har funderat över att köpa ett GTX760 ist för 16gb ram, men och andra sidan vet jag att jag tenderar att använda väldigt mycket minne då jag pysslar med vmware och dylik mjukvara. Jag tror att GTX660 räcker utmärkt för att spela det jag vill spela. Dvs Runes of Magic, Quake Live och flashspel.
Vad gäller processorkylare så tänkte jag inledningsvis köra med stock, behöver jag något tystare och som håller processorn svalare så får jag fundera lite på uppgradering senare.
Men har du/någon ett förslag på någon komponent jag borde byta ut, som ger mer för pengarna?

Av Dooleys

Köksdator med lite kräm

Tjenare!

Jag måste ha mig en köksdator, ty i köket är där vi hänger och just nu surfar jag runt med en otroligt slö laptop från 1800-talet
Har plockat ihop lite saker från netonnet, just för att alla saker finns hemma i staden jag bor i men också för att jag kan få allt på samma gång då jag väl bestämt mig.

Så here goes:

http://i.imgur.com/Bb7sX7M.png?1

Tips och förslag tas gärna emot på eventuella ändringar, det är väl det som är huvudsyftet med tråden. Vad tror ni om detta? Någorlunda tyst, tillräckligt snabb för Harpan

Tack på Förhand