Inlägg

Inlägg som Champis6 har skrivit i forumet
Av Champis6

Funderar på köpa paddans grejer och sen köpa grafikkort o moderkort, har fått mycket hjälp ikväll iaf. Väldigt uppskattat!

Av Champis6

Vilken service

Alla delar var ju betydligt billigare än vad jag väntat mig också måste jag säga. Men du, stämmer priserna? Graffekortet 699:-? lol, verkar åt helsike för billigt.

Btw, beöver jag nytt nätagg isåfall? Har något crappigt 420w nätagg, var billigt när jag köpte det.

Av Champis6

Processor: AMD Athlon 2500+
RAM: 1024ddr2 (vet inte riktigt hur snabba dom är, tror d är 400mhz)
moderkort: Vet inte riktigt. har inte kvar lådan hehe, hur kollar man det?
Grafikkort: GeForce N6600GT 128MB ddr3 AGP 8x

Anledningen till att jag vill köpa nytt är för att mitt nuvarande grafikkort krånglar. Vaknade upp imorse och då var skärmen i inaktivt läge eller nåt och jag fick starta om datorn och då är grafiken helt förvrängd i bootsekvensen, alla tecken är ersatta med konstiga tecken osv och när jag kommer in i windows går skärmen in i inaktivt läge igen. Jag får köra systemåterställning för att få bort drivrutinerna men sen när jag ska installera dom igen så stänger skärmen av sig sådär igen. Jag lyckades fixa det förut genom att intstallera omega drivers drivare men det funkade inte den här gången jag antar att det är grafikkortet. har formaterat tre gånger och det har inte hjälpt.

Av Champis6
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Det är bara det att DDR3 minnen kostar massor. 512MB DDR3 kostar som 2GB DDR2 så 2GB DDR3 kostar 4000kr!!! Moderkort som klarar DDR3 kostar runt 2500kr så skulle inte något som är billigare och som nästan presterar lika bra vara bättre?

Du får ett bra paket med moderkort processor och 2GB minne för vad bara DDR3 minnena kostar.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=323785

Oj!! Visste inte att det var så dyrt. Isåfall kan jag bara köra på moderkort och ett hyffsat grafikkort (pci-e). Vill ha ett graffekort som klarar wow hyffsat, 1250-1500kronors-klassen, förslag? Samma med moderkort, vad ska man köpa där?

Av Champis6

Alltså jag är jättedålig när det gäller all hårdvara i princip. Bra på mjukvara

Allt jag vet är att jag vill uppgradera datorn från agp-kort till pci-express och från mina gamla ddr2 minnen till ddr3 och ett nytt moderkort som stödjer detta.

Jag kommer använda datorn till spel för det mesta. Klarar datorn world of warcraft med hyffsad fps så är jag nöjd.

Är det nåt speciellt jag ska tänka på då när jag köper nya delar?

Av Champis6

Nytt pci-e kort. Behöver hjälp

Tjena. Efter månader av krångel med min nuvarande burk har jag bestämt mig för att slänga ut det gamla och trycka in nytt! Enda problemet är att jag inte vet vad jag ska trycka in. Behöver ett grafikkort (pci-e) för ca 1200-1500:-, nytt moderkort och 512mb ddr3.

Är ganska lost när det gäller vad man ska köpa om jag ska vara ärlig så all hjälp uppskattas.

Hälsn. Champis

Av Champis6

Hmm. Har prövat installera äldre drivrutiner också men utan framgång, slutar alltid med att jag får köra ASR.

Av Champis6

Problem med N6600GT

Hej. jag ska förklara kortfattat vad som är problemet.
När jag satt och spela warcraft 3 så blev bilden förvrängd helt plötsligt och datorn frös. Jag startade om datorn och då var all text i boot-sekvensen förvrängd, apostrofer och konstiga tecken hade ersatt dom vanliga tabellerna som visas när man bootar upp datorn.

Jag formaterade datorn och installerade WinXP och kan nu inte installera Nvidia drivrutiner utan att skärmen stänger av sig, den går in i inaktiv läge eller nåt. Har formaterat om 2 gånger nu utan att något har ändrat sig.

Någon som har någon aning om vad som kan vara fel? Behöver verkligen lite hjälp här

/ Jonas

Av Champis6

Bild försvinner när jag installerar drivrutiner

Hej. Något konstigt hände för två dagar sen. Satt och lirade lite warcraft 3 och helt plötsligt så kom det upp en massa små blåa rutor på skärmen och datorn hängde sig. När jag sedan startade om datorn så var alla tecken förvridna, t.ex apostrofer över det mesta och bokstäver hade bytts ut mot konstiga tecken.
Sen när jag väl kom in i windows så försvann bilden, skärmen blev 'inaktiv' liksom. Jag kommer in i windows om jag kör i felsäkert läge och då kan jag avinstallera drivrutinerna till grafikkortet så kommer jag in i windows på vanligt sätt igen. Problemet är att jag inte kan installera drivrutiner till grafikkortet utan att skärmen, mitt i installeringen, stängs av sådär igen. Jag har formaterat och ominstallerat windows två gånger nu men det funkar fortfarande inte.
Har även testat flera olika drivrutiner, äldre och de nyaste från Nvidia.

Är det någon som har en aning om vad som kan vara fel? Fruktansvärt störande :S

Grafikkortet är ett Geforce N6600GT 128MB/AGP

/ Champis

Av Champis6

jag frågade om det när jag köpte moderkortet om jag var tvungen att formatera och ominstallera windows innan jag satte in nya moderkortet. Dom sa att man bör iaf gör det när man satt i nya moderkortet, vadå? vad kan ha hänt då?

Av Champis6

Jo men jag köpte ju ett nytt moderkort, funkade inte på det moderkortet heller, iofs har jag inte testat på nya moderkortet sedan jag formaterade/ominstallerade

Av Champis6

Det funkade ett bra tag med det gamla grafikkortet. Men för tre dagar sedan så var det samma sak med det kortet, ingen bild när jag startar upp datorn. detta hände efter en veckas tid av instabilitet. skärmen slocknade när jag spelade wow ett tag.

Av Champis6

hehe, självklart har jag prövat med och utan extra strömförsörjning till grafikkortet, någon annan idé ?

Av Champis6

Ingen bild när jag startar datorn - teori?

Hej,

Sammanbrottet är nära nu, behöver hjälp

Allting började 2½ vecka efter jag köpte mitt ASUS N6600GT 128mb AGP. Startade datorn och fick ingen bild på skärmen. skärmen var i inaktiv/vilo-läge liksom. testade att sätta in mitt gamla grafikkort och då fick jag bild igen.

Var rätt säker på att det var mitt nya grafikkort som hade brakat ihop men när jag gick ner med det till butiken där jag köpte det så testa dom det i sin testdator och det funkade hur bra som helst. Har bytt ut mitt nätaggregat (sitter på 420w nu), köpt nytt moderkort. resettat och flashat BIOS, formaterat och ominstallerat windows.

Känns som jag har testat allt och jag är helt clueless, kan det vara någon inställning i BIOS som är källan till felet? Har satt initial display till "AGP".

Processor: Intel P4 1,9Ghz
RAM: 2x Kingston 512Mbit
Moderkort: gamla (Chaintech MP4M266A), nya (ASUS P4V800D-X)
grafikkort: gamla (GeForce MX400), nya (ASUS N6600GT 128Mbit AGP)
nätagg: 420w

Behöver verkligen hjälp, alla förslag och teorier välkomnas.

tack på förhand / Kiddy

ps. Jag finns i #sweclockers @ qnet om ni känner för att diskutera problemet där istället ds.

Av Champis6

Nej har inte på fail-safe settings. har redan rensat CMOS och det hjälpte inte. Vill flasha bios men vet inte hur man går tillväga. har tankat hem bios uppdaterings-filen från tillverkarens hemsida men man behöver väl något flash-prog också? Det fanns inte på deras hemsida och jag behöver lite råd om det :S

Av Champis6

Chaintech MP4M266A - socket 478 - Hjälp!

Hej,

Haft problem 2 månader nu. köpte ett nytt ASUS N6600GT AGP 128MB grafikkort. Allt fungerade helt perfekt i 2½ vecka tills en dag så fick jag ingen bild på skärmen när jag bootade datorn. har försökt förstå vad som kan vara problemet sen dess.

Först trodde jag att det var grafikkortet som det var fel på, men efter att ha prövat det nere i affären där jag köpte det så förstod jag att det måste ha varit någon annan del i datorn som var kaputt.

Kollade runt i BIOS igår och såg att AGP på moderkortet stod på 2x. grafikkortet fungerar som lägst på 4x vilket mitt moderkort stödjer men jag kunde nu bara välja på 1x och 2x agp i BIOS.

Min fråga är: Varför kan jag helt plötsligt bara välja mellan 1x och 2x AGP? Är detta problemet jag letat efter? Har installerat nya drivrutiner till moderkortet men det hjälpte inte, borde jag resetta bios helt?

Hälsn. Champis

Av Champis6

N6600GT AGP - Slutade fungera?

Hej.

Har ett otroligt störande problem. Köpte ett N6600GT 128MB agp (ASUS) kort och ett nytt 420w nätagg. Allting fungerande hur bra som helst i 2-2½ vecka tills en morgon när jag slog på datorn så fick jag ingen bild på skärmen. Inte ens i bootsekvensen. hade inte installerat något som kan störa alls.

Prövade sätta i mitt gamla grafik-kort för att se om det var skärmen som var paj, men då funkade allting bra. Gick ner med kortet till återförsäljaren och bad dom testa kortet i en av deras datorer och dom sa att det funkade jättebra hos dom.

Blir galen på detta. Känns som jag prövat allt, resettat BIOS, avinstallera grafikkort och boota om, kollat alla forum jag hittat men inte fått tag på nåt som hjälpt.

Behöver verkligen hjälp, känns otroligt jobbigt att ha ett sprillans kort liggandes men inte kunna använda det.

Hälsn. Champis

Av Champis6

Ska pröva det, tack för att du orkade hjälpa till

Av Champis6

ok, tack. ska ner till affären och lämna tillbaka agget och fixa ett nytt

Av Champis6

Men vafan, vilka as i affären som sålde det tills mig. Men tror du att det är d som är felet? har bara en cd-rom ikopplad, inga extra fläktar eller nåt. plus att allt funkade bra i två veckor :S