Inlägg

Inlägg som nilolspilols har skrivit i forumet
Av nilolspilols

Re: Re: Kanske ska ha ny dator till dh

Citat:

Ursprungligen inskrivet av boban89
Jag tycker du ska ta en 3800 dual core istället, mkt billigare och ingen märkbar prestanda skillnad, då kanske du har råd med en dvdbrännare som jag tror du kommer vilja ha samt mer hårddisk sen tycker jag du ska köpa en bättre processorkylare!!! ett jättetips!

Du skulle kunna ta ett lite billigare moderkort med, du kan få i princip lika bra för mellan 640-900kr

X2 kylarna är för bra för att vara värt att byta, sedan vilken princip då menar du med moderkorten?

Av nilolspilols

Tips om moderkort

Hej jag skulle vela ha tips på ett moderkort som funkar galant med Corsair XL 2-2-2-5 512DDR Sticka. OBS! Utan att behöva uppgradera bios.

Just nu har jag ett Asus A8N SLI moderkort, och det funkar _INTE_ ihop med detta minne, testat allt möjligt och det funkar inte, sista desperata försök var att försöka flasha om bioset, med hopp om att problemet var ett för gammalt bios.

Detta resulterade väldigt dåligt och nu är allt svart, jag har testat allt för att återställa det, det funkar inte.

Så snälla håll till ämnet och tipsa på ett moderkort som är klockningsbart helst passiv fläns och nforce4. Det ska funka galant med minnet jag nämner ovan.

Tack och hej.

Av nilolspilols

Misslyckad flash?

Hej, jag har stora problem med mitt Asus A8N SLI. Det började med att det ej gick att använda Corsair XL 512DDR 2-2-2-5 minnen i det, konstanterade att minnet ej var trasigt. Mina 2st 256DDR Geil Ultra 2-2-2-5 funkade utan problem.

Iaf när jag startade med Corsair minnet blev skärmen bara svart, och jag tänkte att det kanske är bios som måste uppdateras för att minnet ska bli mer kompatibelt.

Jag följde alla instruktioner och valde rätt bios att flasha med, fast se på fan. Moderkortet vägrar starta, jag har clearat cmos och tagit ur bateri utan resultat. Någon som vet vad jag ska göra? Jag är helt okunnig då det gäller diskett+flashing.

Snälla hjälp mig, håller på att bli tokig.

Av nilolspilols

Minnes Problem

Tjenare, jag har ett Asus A8N SLI och har köpt ett Corsair XL 512DDR 2-2-2-5 minne, fast när jag startar med den här kombinationen så händer inget. Jag har konstanterat att minnet ej är trasigt eller att minnesplatserna är trasiga. Vad är felet?

Tack för svar

Av nilolspilols

Nu blev man ju glad, att man la ner 1800kr på ett X800 med R430 när jag kunnat köpt 6800GS

Av nilolspilols

Riktigt missnöjd

Tja fått min nya dator, och vad kan jag säga? GRYMT missnöjd, iaf detta är delarna:

MSI K8N-F Nforce 4
AMD Opteron 144 Socket 939
Sapphire X800GTO 2

Okej först och främst vill jag säga att jag är ingen total "nybörjare" inom klockningstemat. Men den här datorn, förstår jag mig verkligen inte på.

Moderkortet: Köpte detta för det var gyrmt billigt + hyffsad överklockningpotential. Iaf när jag kom in i bios möttes jag på av HUR MYCKET onödigt skit som helst som man aldrig hört talats om. Så då klockar jag lite mer "basic" som jag gjorde med förra datorn. Tog minnes divides på 133, HTx3 och 250FSB. Rebootar, och datorn startar ej, tycker med dessa basic inställningar borde vilken dator som helst klara av. Men är det nått som jag har glömt att ändra rätt inställning på? Saker jag är osäker på är nått liknande som denna "HT nånting" 16^16-, 8^16-, 16^8-, 8^8- osv ni som har detta mobbo vet vad jag pratar om :). Sedan PCIE frekvenen vilken ska den vara på för att vara låst? (Ståt på 100orginal).

Processorn: Jag har läst, och läst om hur folk är nöjda med den. Fast än så länge, då jag inte ens fått igång överklockningen så är jag grymt missnöjd. Jag fick inte ens med den fina boxkylaren, alla andra fått!

Grafikkortet: Köpte just GTO2 versionen för att få med R480 kärnan, men tammefan den fick jag inte! Hur stor är chansen? Ångrar nästan att jag inte köpte en lott istället för grafikkortet, när jag lyckas slå på nått sånt ovanligt, att få R430 kärnan istället.

Okej tänkte köra 3dmark03 i orginal utförande, nämen 8000poäng det är mindre än vad jag får med min bärbara som har ett GO6800.

Sedan en annan grej jag upptäckte, och som är djupt besviken på är, ATIs drivar, det går ju inte ens att stänga av Anialiasing och Anistrophy...

Allt är beställt från komplett, ni får gärna komma med tips om vad jag ska göra.

Av nilolspilols

Hjälp med OC

Hejssan, jag är ny på detta forum fast jag har sökt runt om svar så gott jag kan.

Jag fick idag min nya dator vilken är följande:
AMD Opteron 144 Socket 939
MSI K8N-F
Sapphire X800 GTO2

Jag undrar om någon kan guida mig lite hur jag kan få ut den maximala prestandan som sägs vara låst i mitt grafikkort. Hur och vad ska jag göra för att "låsa upp" kortet? Vilka drivrutiner, vilka program osv.

Jag har endast klockat genom bios, endast processor tidigare.

Tack