Inlägg

Inlägg som Horus har skrivit i forumet
Av Horus

Skitbra

Snacka om att man hade fått stryk av övriga på forumet om du hade postat ditt problem här och jag/någon hade svarat:_
"Du har du kollat så att inte nätverkskabeln läcker vatten?"!

Righty! LOL!!

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joppepoppe
fin recension! gillar när det är mkt bilder... som sagt inte så mkt textmen du får ju med en hel del bilder istället.

ja den är bättre.

vad du får för temps med vattenkylning är preci helt och hållet omöjligt att säga.

Hmm... om man skule köpa ett sådant där litet kylskåp som driv på 12 volt som rymme ungefär två läskburkar. Tänk om man skulle ha vattenkylning med vattentank i kylskåpet, det borde ju vara prima liv!

Av Horus

Re: Buget Dator för 3000kr

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bottlefocker
Hej min morsa vill ha en ny dator till att surfa och ordbehandling.

Den ska kosta runt 3000kr och helst från webbhallen.

behöver inte mus,tangentbord eller skärm. brar bruken.

tack i för väg

Köp en begagnad på denna sajt, det är mitt råd.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frantic
eller?

810685 shg Case V35, MicroATX, 350W, Black 399,00 399,00
740595 LiteOn DVD, SOHD-16P1S-05C, Black, Bulk 187,00 187,00
310881 Asrock 939NF4G-SATA2, S939 692,00 692,00
321092 AMD Athlon64 3200+, S939, Bulk, BW 1.250,00 1.250,00
320523 TR2-M6, Athlon64/Opteron, 21 db 86,00 86,00
420483 Maxtor DM10 160GB, 7200RPM, 8 MB SATA300 725,00 725,00
341256 Asus EN7600GT/2DHT/256M, PCI-E 1.901,00 1.901,00
350891 Kingston DDR400, 2x512 MB, CAS 3 745,00 745,00

Vi måste dessvärre meddela att vi inte har varunr 420483 på lager. Det förväntade leveransdatum är därför 3-4 dage.

Varubelopp inkl. moms: SEK 5.985,00

Frantic, är det från Komplett eller? Blev lite sugen på att impulsköpa en burk!

Av Horus

Jag har kvar min första dator, en 486:a 50 Mhz DX (jodå, man stajlade ju med matteprofessor i burken ) Den klockade jag till übermäktiga 66 MhZ så att helikopterspelet Commanche flöt så fint så fint. Polarna med 33 Mhz:are bara gapade!

Köpte till ett Soundblaster efter ett tag, då var man hyfsat avantgarde som faktiskt hade ljudkort överhuvudtaget. Det var inte standard 1993 [edit] att ha det i burken, för att inte tala om CD-enheten!

Hårddisken var ju dubbelpackad så klart, tror att den var på 100MB-någonting i orginal, hamnade på 300 någonting stackat.

Tror jag började på 12 MB i RAM och det blev närmast ett generationslyft när jag satte i 16 MB. Slutligen petade jag i ytterligare 4 stycken 1 MB i den. summa 20 MB. men då var det inget mäktigt prestanda lyft som gjordes, snarare nödhjälp för en förlorad datorgeneration.

Dune II var väl det som kördes absolut mest på den burken, snacka om stilbildande spel.

Det var kul med 486:orna. Den vanlige användaren fick faktiskt lära sig att gå in i sys-filer och meka lite grann, det var inget konstigt med det. Att sätta high-mem på rad ditt och datt och att ha olika startkonfigs var vad man hade som normal gamer.

Datoranvändandet och moderna bilar har gått åt samma håll. Allt görs för att hålla borta användaren från att göra något själv med maskinen.

Kul tråd, har läst med behållning!

Av Horus

Jag har hört att supran klockar bra, man kan öppna 4 cylindrar på den om man har tur.

Voltmodda inte en bil!

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joppepoppe
du menar att om man t ex köper ett Asus nForce4 moderkort så väljer man ett Asus chassi, Asus nVidia 7800 och Asus DVD?

Precis, man vill ju gärna tro att tillverkarna optimerat gentemot sina egna produkter. Men tänker många så när det byggs burk?

Av Horus

En relaterad fråga: när ni gubs (och den osannolika gums som kan finnas här) bygger, tänker ni på att hålla er till ett fabrikat eller ej?

Jag menar inte om ni följer märkesenhetlighet slaviskt, bara om det är en faktor. Det är ju välkänt i andra sammanhang att ta de absolut bästa enheterna och sätta ihop till en sammanhållen modul (dator eller fotbollslag) kan vara suboptimerat; bättre kan vara för helheten att välja en delenhet som är svagare än absolut topp för att helheten skall fungera bättre.

Av Horus

Railroad Tycoon-kartongen yes! Det bästa med spelet var inte att bygga järnväg utan att köpa upp ett annat bolag och tjäna grova pengar på skalbolagsaffärer, inte riktigt vad konstruktörerna hade tänkt sig!

Usch vad det kördes på 486:an 50 MHZ DX (jodå, man hade ju liksom matteprofessor då va ). klockade den till über 66 MhZ, så att Commanche (helikopterspel) flöt som en gud. Killarna som hade 33DX-prosessorer bara gapade LoL!

Ingen som har Dune II kartongen, det är fortfarande en av mina främsta spelupplevelser. Hela upplägget med resurser, byggnader, trupper var ju nytt och fantastiskt då (1995).

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semjonov
För er som inte sett det än så kommer Ghost recon 3 ut till pc nu nästa månad med stöd för ageia. Blir intressant att se om det blir någon skillnad inne i spelet, såg den där snutten med och utan ppu och där var det rejäl skillnad men man vet ju inte vad de haft för inställningar.

Man kan väl anta att de hade über max inställningar, de vill ju sälja kortet. Det tycker jag inte är avskräckande ändå. Det som skulle göra att jag tvekar är vad för HL det är på de första korten. Det vore surt om det kommer dubbelt så bra kort inom någon månad, i höst, från släppet av de första.

I vilket fall GRAW is the shit, det är bara att äta nudlar och köpa kortet!

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snyft
Så man måste köpa ett nytt kort för att kunna använda detta om jag har förstått rätt?

Tja, alltså fysikkortet är ju nytt, men det sätter du tydligen bara på en PCI-e. Du skall inte behöva ditcha något som du redan har, typ grafikkort.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av 037180
Kan man köpa ett PhysX kort löst idag?

Asus kommer i maj med sitt, runt 299 dollares har jag läst.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
lär väll inte dröja allt för länge innan dessa sitter på grafikkortet.... *hoppas*

Ja man vet ju aldrig, men det verkar helt osannolikt. Det är som att säga att grafikkorten skall integreras i CPU. Grafikkorten kom till för att avlasta CPU, nu kommer fysikkort av exakt samma anledning. Sannolikt kommer vi ha grafik/fysik och CPU separerat framöver.

Grafiken är ju lovande i sig, men förhoppningen är ju att den fina grafiken fylls med fysiskt innehåll med. Ex. vis landar en planka från en explosion inom normalavstånd för hur långt den borde flyga, samt förmedla skada till den som får den i huvudet. Nu är ju den typen av grafik bara tom grafik, även om den är snygg.

Mer diskussion:
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=57690...

Av Horus

Fläkten skulle kunna användas för att sprida en mjuk snusdoft i rummet kanske?

Av Horus

För mig är känslan av om det är dyrt eller ej helt beroende på vad för effekt man faktiskt uppnår, något vi inte har riktig koll på just nu. Vi kan lägga mycket pengar på grafikkort och tycka att det är ok, varför inte på ett fysikkort. Begränsningen för PhysX just nu är att inte alla producenter har inkorporerat tekniken i sin nya mjukvara.

Av Horus

Enligt de flesta trådar här så kan dumpning av fysiskt minne kombinerat med texten
"IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" bero på allt från direkt ingripande av Bill Gates till hastigt utvecklad fullmåne i april. Dvs, det kan vara ett fel som kommer sig av vad som helst.

Jag fick själv det höga nöjet att se detta på min egen laptop i går (IBM A31; 1.4 Ghz; 500 RAM. Jag följde en huskursinstruktion och tog ut minnena och satte in dem på omvända platser. Detta fungerade om jag bara satte in ena kortet i "fel" plats och inte båda i omvända platser (magi!).

Jag hade således "tur" att drabbas av fel i RAM-minnet och kunde få liv i datorn igen med halverad RAM (faktiskt väldigt skönt att det fungerade).

Min fråga är, kan jag "tvätta" RAM-minnet eller är det rökt att använda det på denna dator?

En del svar jag sett hävdar att RAM som inte fungerar i urspr. dator fungerar utmärkt om man sätter in dem i en annan dator.

Någon?

Av Horus

En 6800GT klarar ju Pixelshader 2.0 så det är väl lägsta grafikkortet då; det och en CPU på 1.4 Ghz som minimum. Vore kul att se hur en sådan gammal kombo spottar upp sig om man ger konstellationen en PhysX. Skulle förlänga livslängden på en del halvgamla burkar för en ringa kostnad (300 $).

Inget jag sett hitills har säkert sagt huruvida PhysX verkligen ger fysik åt småpryttlar i de spel som kommer närmast, GRAW till exempel. GRAW stödjer PhysX, men om det bara är för att höja grafiken eller också fysiken har jag inte sett något om. Jag har sett antydningar på PhysX demos på nätet att splitter skall göra skada i GRAW till exempel. Jag hoppas verkligen att det stämmer!

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Den länken har jag tittat på flera gånger nu...
Tycker det verkar smart att inte ha physx grejerna eftersom då blir man inte förblindad av all rök och skräp. Alltså enklare att skjuta de som har physx och värsting grafikkort eftersom de inte ser ett skit pga alla fina effekter.

Jo så är det ju alltid att folk helst vill ha vektorgrafik bara de får upp fps 10 snäpp till: "Roxxor pwn:ed, omg 14m, l33t!!" etc

Grejen här är ju faktiskt att man kan få ett inictament till att skruva upp grafiken. Såg en physX-snutt med en kille som sköt eldkastare. Om man inte ser eldens utbredning bortom den direkta strålen så blir man ju skadad ändå. Tidigare var detta bara snygg grafik, nu behövs grafiken för att den markerar farliga fysiska företeelser: du vill alltså se.

Nu menar en del kloka personer i denna tråd att det kanske dröjer innan fysiken verkligen kommer att appliceras i spel. Jag vet inte själv, men självklart hoppas jag på att det finns applicerad extrafysik i de spel som redan har PhysX-stöd (GRAW t.ex).

Av Horus

Hmmm, behöver fysiken verkligen skickas? Alltså jag vet verkligen inte, men räcker det inte om servern avdömer vad som händer lokalt (splitterskador t.ex., eller hur långt tunnan flyger) och skickar info om detta hem till dig.

Om du inte har ett physX kort hemma så ser du kanske inte splittret som dödar din figur (rimligt ibland), men du blir ändå dödad.

Ähh, jag bara spekulerar...

Av Horus

299 dollares är ju överkomligt, särskilt som prestanda förlängs i tid på burken i dess helhet. Kortet avlastar ju CPU och grafikkortet med (?) så det är ju en quick fix för medelåldersdatorer.

I maj skall Asus komma med sitt kort. Jag antar att Ubi skulle bli hyfsat sura om Asus släpar fötterna efter sig.

Men det som sägs är att de kort som släpps kan ge fysiska egenskaper till sådant som bara är grafik nu (ex.vis splitter, eller omvänt: man kan gå genom ett löv som i vanliga fall blockerar vägen för en fullvuxen man). Men dessa egenskaper kommer inte att nyttjas initialt p.g.a. kompatibilitet i MP och naturligtvis pga att en del spel inte klarar det helt enkelt. Är det så eller är det så att dessa första PhysX-kort inte klarar av att fylla en massa småsaker med relevanta fysiska egenskaper?

Frågan är ju intressant då den kan bestämma huruvida man vill vänta med inköp av kortet eller ej (att man köper förutsätter jag ).

Av Horus

Det är säkert sannolikt att kortet i slutändan "bara" blir en grafikförbättring. Men då är det ej heller ett "fysikkort" som de själva menar att det är.

På exempelvis den högra GRAW-bilden menar de (AIEGA) att splittren i bilden kan orsaka skada, något som då skulle vara vitsen med PhysX:
http://physx.ageia.com/footage.html

Lite spekulation : i USA kan man ju bli stämd i vänstervarv för vad som helst. Att hoppa på någon som annonserar om ett kort som förbättrar fysik men bara ändrar grafik låter som ett "case" så gott som något. Nu är det ju förvisso AIEGA som säger det och inte Asus... Ja, ja stäm båda för bövelen

I vilket fall är kortet intressant oavsett, det är priset det hänger på för mig.

Av Horus

Jag är sugen på Physx (kommer att spela mycket GRAW) och kommer nog att köpa Asus kort om det inte är total rip-off.

I och med att detta kort har med "fysik" att göra och inte enbart grafik, hur kommer detta att påverka spel över nätet med/mot andra som inte har denna prestanda?

Hur förhåller sig en server med physx mot spelare som inte har det? Jag tänkte mest på om spelarna kunde drabbas av effekter som de inte kan se, då de inte har stöd för det som servern tar hänsyn till.