Inlägg

Inlägg som Horus har skrivit i forumet
Av Horus

16 juni kommer följande i patch:

* Deathmatch mode
* Map Editor for Deathmatch and Domination,
* Anti-cheat fixes
* Anti Aliasing feature
* New co-op maps

Då kommer det nog att bli mer fart på servrarna. Som jag förstått det spelar många co-op nu för att de dels lär sig spelet, men dels för att det inte finns AC. Då är det lugnare att köra med polarna eller fina killar från fina forum
________________________

Legoloppa, att jämföra med andra spel är inte lönt. GRAW är väldigt tungt (kanske av både optimeringsorsaker, men också pga effekt ut). Men det är ju konstigt om du får lägre fps jämfört med andra som spelar samma spel med identiska/sämre burkar.

Men de som har bra burkar ligger inte på mycket mer än 35 fps, vilket är ok för spelet. När man spelade ET blev man ju gråtfärdig om man hade under 65, en del hade över 100. Men man skall som sagt inte jämföra olika spel, jämför med andra som spelar samma spel.

Av Horus

Jo jag håller med. Men det är ju inte direkt det första spelet där minimikraven gör att man kan "spela" spelet, vilket betyder att det går att köra programmet med nöd och näppe.

Bite the bullet, nytt grafikkort ftw.

Av Horus

Har man en hyfsad burk så är spelet spelbart. Ett grafikkort med 256 mb är dock officiellt rekommenderat från Ubi.

Av Horus

Ja, jo, det är kul detta - en hel vetenskap.

Men om ni bara har en 80mm fläkt vid grafikkortet, då är ju risken att luften blåser hälften ut och hälften mot processorn då det hålet inte har någon fläkt i er setup, inget som tvingar luftströmmen att inte gå den vägen. Eller har ni stängt till det hålet vid processorn med någon modd?

Om jag köper en 80mm för gfx, då kommer jag ha en 92 mm för CPU med. Sannolikt kopplar jag båda på samma fläktkontroll (fronpanel) så att de höjs i samma takt de båda.

Jag har bara orginalfläkt på gfx så det är nog läge att byta ganska så snart. Jag kanske sätter på en passiv kylare då och en 80mm fläkt i tuben.

Av Horus

Oki, kanske skall sätta dit en 92 mm då. Jag har ett Gigabyte GA-K8N-SLI nForce4. Tyvärr sitter processorn inte riktigt i mitten, trots att det går att ställa in hålet på "airducten" (tack för ordet). Men den sitter hyfsat bra, så det kan löna sig.

Hålet man kan öppna för gfx-kortet tror jag att jag håller stängt. Annars får man två inhål i "ducten" och ett uthål. Det skulle kunna leda till att man i värsta fall tar varm luft från processorn och släpper ut vid gfx-kortet om man inte kalibrerat fläktarna med varandra så att de är i synk styrkemässigt. Gfx-hålet man kan öppna är för övrigt för en 80mm fläkt så den måste jobba hårdare för att motstå 92 mm fläkten vid processorhålet (det ordinarie utsuget för luft ur ducten).

Av Horus

Fläkttuben i Sonata II. Någon som har fläktar i den?

Jag antar att ni vet vad jag menar, det där svarta plastperiskopet som börjar vid processorn och slutar vid ett luftutsläpp. Man kan ju sätta en 92mm fläkt och en 80 mm fläkt i den. Är det någon som har gjort det? Är det bra? Jag är lite skeptiskt till 80mm uttaget man kan öpnna för grafikkortet.

Utan fläktar känns det bästa som att man bör ta bort periskopet. Men om det är bra med fläkt då kan det vara värt att slänga dit en förstås. Någon som har erfarenhet att dela med sig av angående detta, eller något snarlikt?

Av Horus

Det är inte dumt, eller det är alltid dumt att köpa grafikkort. Det skulle bara vara dumt om du inte tycker att du har råd att lägga ut pengarna rent privatekonomiskt.

Det kommer nya kort hela tiden, skulle man vänta på "bästa kort" skulle man aldrig komma till skott att köpa.

Man skulle ju kunna säga att det beror på vad du har innan. Om du fortfarande hankar dig fram på ditt gamla kort så kan det vara värt att vänta, annars är det bara att lägga fram dina dollares.

Av Horus
Av Horus

Tackar för svar. Jag skall se vad jag kan göra med detta. Att löda verkar vara lite väl lurigt för en ickelödande person som jag.

Jo generalen, det följde med en typ av adapter med moderkortet. Men den är till två USB-portar som man skall montera på chassit. Det är lite klumpigt med en sådan kontakt (dubbel därtill) inne i chassit. I korthet, problemet går att lösa, men jag får kolla runt lite efter ytterligare kontaktlösningar.

Av Horus

USB-kontakt till moderkort

Hej, jag har köpt en Media Reader 2 av märket Sharkoon. Det sod i beskrivningen att man kopplade den till USB-uttag. Då jag tänkt den för installering i fronten trodde jag att det rörde sig om USB-kontakt som man sätter till moderkortet (kan ej namnet på den). Men det rörde sig alltså om en vanlig USB-kontakt, som man inte sätter till moderkortet. Nu känns det ju konstigt att installera eländet och dra en kabel genom chassit till baksidan och plugga in den där. Jag har ett USB-uttag ledigt på moderkortet men det är ju en 9-pinnars historia och ingen USB-kontakt i normal bemärkelse som man ser utanpå burkarna.

Min fråga är om det finns adaptrar eller liknande som man kan använda för att koppla kortläsaren direkt till moderkortet. Om inte, hur gör man annars?

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nussse
inte för att dra ner stämningen men varför köper du inte en fläktkontroll istället så slipper du massa jobb.

Lite n00b-fråga men man lär så länge man frågar: Om man kopplar en 12v fläkt till exempelvis en Zalman fläktkontroll och lägger fläkten på steglöst vred. Då inses att de steglösa vreden har ett max på 7W (det finns två vred till på upp till 12W men strunta i det nu). Vad händer? Är 12 W fläkten cappad till ca. halv effekt eller fungerar det inte alls?
Jag är sugen på en Zalman men vill kolla upp med både hängslena och livremmen innan jag blåser mäktiga +250 sek

ps
Att den är cappad (!?) behöver ju inte vara så illa om man främst är ute efter en tyst dator och tycker att man har bra kylning utan att plåga ihjäl fläktarna så att de inte håller så länge.

Av Horus

Läs här och se om du kan fixa till det. Det borde du göra:
http://www.tweakguides.com/GRAW_1.html

Av Horus

Skulle vara kul att se statistik på hur stor del av marknaden som svenska tillverkare håller. Vi lär ju förstås inte dominera, men vi torde vara oproportioneligt stora.

Av Horus

Hade samma problem själv med ET när jag spelade det. Det löste sig för mig med Omega drivers. Goggla på!

Av Horus

Finns det något (gratis)program som kan styra fler än tre fläktar? Jag har 4 uttag på mitt moderkort så 4 vore ju en bra sak att kunna styra.

Av Horus

Ja Civ I och Dune II är ju svåra att glömma. Det var ju en helt ny värld, jag hade aldrig sett något liknande. Det är svårt att föreställa sig nu när det finns så många spel som bygger på de idéerna. Vad dessa spel spelades, och spelades... och spelades.

Ghost Recon ja. Jag var aldrig någon überhejare som Dala i tråden här, men det slogs ihjäl ett antal nätter på MP.

Apropå musikminnen och spel. Jag köerde helikopter shootern (ja det var väl ingen simulator) Commanche på 486:an (DX klockad till 66mHz från 50!). JAg lyssnade på The Mission en enda låt hela tiden, CD-spelaren hade hakat upp sig.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av loi
om jag har fattat det hela rätt så är det en 4-pins ljudkontakt som går UT från fläktkontrollen, och isåfall så kopplar du den bara på tex cd ingången på moderkortet och ljudutgången där fram behöver du inte röra alls...

har jag fattat rätt??

Ja, jag tror det. Alltså ljudutgången där fram har jag kopplat på ordinarie ljudställe som egentligen betjänar ljudutgång där bak, tagit bort jumprar och pillat dit enpinneskontakterna. Så ljudutgångarna där fram har sin plats, vilket du nog har greppat.

Grejen är ljudet till fläktkontrollerna. Om det är så enkelt som du säger, att det bara är att ta CD-kontakten då är det ju prima. Problemet är att jag inte beställde fläktkontrollen idag då jag inte var helt säker (man kan ju köra mjukvarukontroll med förstås, men det är inte riktigt vad jag vill ha).

Jag skulle gärna vilja veta om CD-kontakten fungerar att koppla fläktkontrollens ljud till. Hur många pinnar det är på ljudets kontakt från panelen vet jag inte (bilderna framhäver inte dessa behag). Men jag skulle kunna tänka mig någon av dessa:

AeroCool CoolWatch BLACK/SVART 2x5.25":
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=AEWATCHBL

Sunbeam Chromatic Windmill Function Panel Black:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=SUNCW-B

Cooler Master CoolDrive 6:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=CMCOOLDR6

Fast kanske helst den här budgetvarianten utan ljud, då jag har slut på USB-anslutningar på moderkortet och kanske inte kan lösa ljudfrågan:

Zalman ZM-MFC1 Fan Controller:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ZAZM-MFC1

Av Horus

Hrmpf! Får väl utlysa en tävling då, någon får min gamla P II om de löser problemet. Vilket köttben va?!

Men såhärdå. Det finns ju ett ljuduttag på moderkortet som egentligen skall gå till CD/DVD-enheten. Det behövs ju inte längre nu när IDE-kabeln löser även ljuddelen.

Då inser (?!) ju vän av ordning att den kontakten på moderkortet borde gå att hota till att gå i frontpanelens tjänst. Frågan är hur. Min kompetens är inte på området, därav min fråga. Men detta var väl en ide så god som någon. Har vi någon guru på moderkort som fixar detta på 5 blanka?

Av Horus

Äsch då. Det går inte att modda på något sätt? Någon fler än jag som har stött på problemet?

Av Horus

Ljud till två frontpaneler. Hur göra?

Jag har en Antec Sonata II. Det chassit har frontljuduttag, samt front USB. Nu är det så att jag är sugen på fläktkontrollspanel. De har ju ljud även en sådan panel, vilket är bra då ljudvarning när komponenter blir för varma känns viktigt.

Hur kopplar man så att både chassits frontljud och fläktövervakningspanelen fungerar samtidigt, angående ljud.

Vad för fläktpanel jag använder är nog inte så viktigt, det är en
Sunbeam Chromatic Windmill Function Panel Black

Moderkortet är:
Gigabyte GA-K8N-SLI nForce4 SLI 4DDR-DIMM 2PCI 4PCIe SATA Raid Audio GB-LAN Socket939 ATX

Tacksam för svar.