Inlägg

Inlägg som Horus har skrivit i forumet
Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LfD
någon som vet hur man skjuter ner helikoptrarna (2st) har dock inga zeus raketer, o hittar inget ammo förråd

Folk påstår att de skjutit ned dem med sina AK, testa det.

Av Horus

Stödjer spelet dual core? Jag har precis bestämt mig för att köpa en singel core (AMD +3800) för att multitask inte är ngt för mig i vilket fall. Men spel kommer ju att köra DC framöver, gör detta spel det?

Av Horus

Nja, det är väl i sin ordning att man bara kan skada Strv. med AT-vapen. Var på en mässa för ett tag sedan och höll i motsvarigheten till Zeus, fan vad stor den är jfrt med vanligt p.skott. 120 mmm, samt en massa extra som sikte de lux.

Spelet är djävligt snyggt. AA är ju ett problem, men inte olösligt. Det är bara att titta på de som twekat sina inställningar och publicerat SS, det är snygga bilder och filmer de visar. Ge inte upp om ni har hyfsade datorer och får taggig grafik, det behöver inte vara så.

Jag hoppas bara att de släpper dedicerade server filer asap. För mig är ladder-MP viktigt och det fungerar inte alls om man inte kan sätta upp servrar som är bra hos serverleverantörer. Det vore illa om ett så här bra spel skulle fara illa för att det sköts valhänt av tillverkarna.

Av Horus

Går dessa båda ihop: Cooler Master BlueIce II CoolerMaster Hyper 6

Folk [ni] gör ju så fantastiska kylarlösningar här, sådant man bara skulle komma på på fyllan själv. Skilnaden är att mitt inte skulle fungera medan era lösningar gör det. Vad säger ni om detta, får man plats med dessa två kylare på detta moderkort?

Moderkortet är ett Gigabyte GA-K8N-SLI nForce4 SLI 4DDR-DIMM 2PCI 4PCIe SATA Raid Audio GB-LAN Socket939 ATX:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=GIGK8N-SLI

Kylarna är:
Cooler Master BlueIce II [Nordbryggan]:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=CMBLICE2

CoolerMaster Hyper 6 [processor]:
http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=CMHYPER6

Min undran gäller främst om de får plats på moderkortet, men delvis också om kylarna "täcker" andra kortplatser p.g.a. höjd?

Tack på förhand.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Big D@ddy
Fan va "fult" det var :S
Förvänntade mig lite fräshare grafik.
Kör 1280*1024 @ maxxat...besviken...

Grafiken är faktiskt väldigt snygg, men det krävs lite fixande för att få till det. Taggigheten från Aliasing går exempelvis att komma åt.

Kolla in denna länk (särsk. sidan 2) och testa igen:

http://www.tweakguides.com/GRAW_1.html

Av Horus

Folk med det problemet har löst det med RAM-uppgradering. T.ex. 512mb -> 1,5gb.

Nu kanske det inte gäller som lösning för dig, men så är det i varje fall.

Av Horus

Vad menar du? I rekylen eller? Det har gjorts riktiga tester med vapnen som om någon rekyl tycks knasig så är det som den är på riktigt.

Av Horus

Ja antingen "ny" hårdvara som i kommande hårdvara, typ Asus PhysX 256mb kort. Men även ny hårdvara som i realtivt ny hårdvara, om man nu skulle sitta på gamla kort (syftar då inte på din rig).

Jag tycker inte du skall ge upp på spelet för att det är krävande, visst om ett par år så finns den på rea och hårdvaran är vassare - det går säkert bättre att spela då. Men det är uppenbart att många redan nu får schysst grafik och fps bara de lägger manken till.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semjonov
Så genom ett mirakel så löser sig allt med nya drivrutiner, jaja, du får väl tro det.

Fast iofs om man kan köra i 2048x1536 så lär det inte bli lika hackigt.

Om du tror på mirakel så visst. Annars så skrev jag att man kan få spelet att se snyggt ut utan taggiga kanter antingen med nya drivrutiner eller med ny hårdvara.

Av Horus

Snygga bilder. Alltså, det går att få bort den taggiga grafiken utan AA. Det handlar om gamla drivrutiner eller gammal hårdvara om ni inte får till det.

Spelet är det klart snyggaste som jag sett hitills. Många som gnäller verkar (undermedvetet eller ej) gnälla för att deras rig uppenbarligen har blivit gammal snabbare än vad de vill inse. Då gnäller de naturligtvis på spelet istället för att gilla läget.

Starforce finns inte på spelet, funka stabilt.

För höga grafikinställningar krävs gfx-kort på 512mb. Men enl. ett test så märks det ingen större skillnad med höga inställningar påslagna så det är knappast värt att köpa nytt gfx bara av denna anledning.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joppepoppe
säger som jag sade innan ... kan ni visa på något test där det bevisligen är en flaskhals. eller åtminstone något som kan ge stöd för vad ni säger?

Ett "stöd" kan vara att färdig datorer (ex.vis Datorbutiken) Har 3800 AMD till sina datorer med 7900GT. Det är i varje fall en indikation på att _de_ tycker att de matchar.

I övrigt skrev trådstartaren om att köra max inställningar på alla nya spel som ett önskemål. GRAW kräver 512mb i gfx-minne för höga inställningar. Nu verkar det dock inte som att man ser så värst stor skillnad, men så är det i varje fall.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av druko
en fråga som jag undrar lite över som ni kanske kan råda bot på. hur bra optimerat är detta spel för sli
tex 2X7800GTX och liknande?

Tja, jag vet inte men det har nämnts något om det tidigare i tråden...

Av Horus

Har fixat länken, tackar för påpekandet (nu var det ju onödigt med ditt inlägg ändå. jaja).

Jo jag är med på det du säger om PhysX och jag var ju försiktig och menade att det bara var spekulation. Men om nu folk får bättre grafik för att X-fi kortens drivrutiner uppateras så känns det inte orimligt att PhysX-kort skulle kunna (genom bieffekten att grafikkortet avlastas) fixa grafiken till det bättre.

Naturligtvis tror jag inte att det skulle kunna ersätta avsaknad av 512mb i minne på kortet, men kanske lyfta ett medium-end kort något i grafikavseende (förutom då de direkta PhysX-effekterna som borde infinna sig i vilket fall om man har ett PhysXkort och spelar GRAW).

I vilket fall är jag fortfarande positiv till spelet. Men de måste bara fixa dedicated server möjligheten, så är det bara. Men jag förutsätter att det görs, tills vidare är har inget dykt upp som jag inte tror kan moddas/förklaras/patchas.

Av Horus

Har skrivit detta på en klan/föreningssajt med, tycket att texten kunde fylla ett syfte även här.

Demon är ute och folk postar på alla möjliga forum. Jag har lusläst 4-5 stycken den senaste tiden och tänkte dra några allmänna puckar som kommer upp.

1) Systemkrav
GRAW slukar kraft. Systemkraven är enorma, man kan säga att de mörkades av Ubi och Grin om man vill. Det är inte så att spelet inte går att spela. MEn vill du köra på höga grafikinställningar så är det ett 7900GT kort med 512 mb som gäller. en vanlig 7900 gör att du får hålla dig till medium settings. Nu kan ju de nya PhysX-korten kanske råda bot på detta, men det är min egen spekulation.

2) Systeminställningar
Spelet kräver nyaste drivrutiner av allt. Folk har fått mycket bättre grafik sedan de bytt drivrutiner på sitt ljudkort (!) till exempel. Det rör då X-fi kort som avlastar CPU.

Vidare finns det många som upplever problem med Anti-Aliasing (AA), då AA har problem att fungera med HDR. Detta är ett hårdvaruproblem som inte är spelrelaterat. Men GRAW förlitar sig mycket på HDR för olika ljuseffekter (bla ljusförstärkning om natten) så HDR är viktigt för spelet. Detta gör att många får sneda lyktstoplar, väldigt taggig grafik och liknande utan AA. En del har emellertid fått ordning på detta genom att öka AF (som styr textures och inte har med sneda lyktstolpar etc att göra egentligen) till *16. Många får emellertid inte denna effekt.

SLI verkar inte ge mycket effekt i GRAW, men ändra inställningarna från SFR (grundinst för GRAW) till AFR2 då ger SLI mer effekt.

En del upplever lag på musen det går att ordna med drivrutiner eller (på nidiva) ändra antalet bilder (frames) att skapa i förväg (render ahead) till 0.

Generellt kan man säga att det inte är något system i vilka som har problem. En del påstår att de har bra grafik på 6800GT kort. Det är säkert sant, men de kan ju ha låg fps för det. Vidare tycks nidivakort ha mer problem (gamla drivrutiner troligen), men även nidivakort fungerar bra, så dra inga stora växlar på det.

Slutligen kan det sammanfattas att spelet kräver mycket båda av hårdvaran och dess drivrutiner. Min idé om vad som var en high end rig har ändrats en del efter att ha läst vad folk har för riggar när de ändå inte får high settings på GRAW.

3) Buggar
Tämligen bugfritt. Mycket få buggar har rapporterats och de flesta är inte det. Det handlar om att folk sitter på suboptimerade riggar (ofta det som är fallet, inte hårdvaran).

Två saker som folk stör sig på är att det inte går att skjuta under bilar, däremot kan man se under bilar. En del menar att man kan skjuta under bilar om man lägger sig ned och prövar typ 20 gånger på samma ställe. Detta borde ordnas.

Det andra är att folk vill ha mer funktioner styrda av knappsatsen och inte av menyer i gränssnittet. En del upplever det lite "portat" från Xbox att ha virtuella menyer och inte tangentbordsstyrning på ex.vis byte av vapen (den funktion som folk huvudsakligen gnällt på).

4) MP
I juni kommer en patch med mer multiplayer funktioner. Då hoppas och tror många att filerna för dedicerade servrar kommer ut. Visst går det att köra dedicerad server nu med, men bara genom att köra spelet i serverburken, och på burk med grafikkort. Det är således omöjligt att ha en GRAW-server hos en webb-värd för närvarande.

Med spelet följer MP-stilen Domination, som går ut på att ta och hålla terräng (om man väljer att ha begränsat med spawns så är det ju en poäng att slå ihäl folk med).
I juni kommer traditionell Deathmatch för de som vill ha det så.

5) Spelet i sig
Spelet i sig har bara fått lovord så vitt jag har sett. Visst finns det whiners och folk som tycks vara anställda av Sierra, men de är mycket få. De som har lyckats få styr på sina riggar och spelat demon (spelet finns piratkopierat redan för övrigt) är mycket nöjda. Flera av dem tycker att det är den gamla GR-känslan. Med detta avses oftast inte alltför snabb framryckning, ordentlig tillfredställelse när man faktiskt dödar någon, rycka till när det smäller, krigskänsla och inte SWAT-känsla (stor skillnad).

En del upplever att spelet är inzoomat, men det kan ha att göra med fov 75. Detta skall emellertid gå att ändra om jag förstått saken rätt.

Slutligen en länk till Gamespys recension:

http://pc.gamespy.com/pc/tom-clancys-ghost-recon-3/703438p1.h...

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pelk
Det blev ingen skillnad när jag satte AF till x16.

Oki, det funkar för en del i varje fall. Magi som vanligt alltså.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pelk
Men då borde det väl funka med ati tray tools också? Jag har det eftersom att jag använder omegas drivrutiner. Testade att ändra men märkte ingen skillnad. Är det Direct3D eller openGL?

Tyvärr har jag inte svaret på frågan.

Men för de som har problem med AA,
prova att sätta AF x16. Det fungerar tydligen för att lösa AA-problem (!) för en kille som kör Geforce 7900GTX.

Det skulle ju vara listigt om det är så att et handlar om AF, då HDR och AA ofta är i konflikt (HDR är ju en stor grej i GRAW).

Prova gärna och rapportera hur det gick. Jag är bara mellanhand i detta.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pelk
Varför kan man inte slå på AA? Det funkar ju inte ens om man försöker slå på det i grafikkortets kontrollpanel. Finns det något sätt att få igång AA?

På ATI-kort kan du använda catalystprogrammet och tvinga AA. Det fungerar på GRAW.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KlosterKatten
Ja det är sant att jag överdrev, men jag blir så jädra frustrerad när jag är ungefär den enda som får problemet, och jag når minimum req.

Jo, du är ju å andra sidan inte ensam om att reagera lite väl häftigt på demon.

Vi får se när vad som sägs när Grin kommer tillbaka från sin 4 dagars semester. Det har ju hopar sig en hel del krav både på tekniska fix/handledningar men också på rena spel fix (skjuta under bilar till exempel).

För egen del tänklte jag köpa nytt grafikkort, tänkte först vara sniken och köpa ett 7600GT, men nu tycks det vara 7900GT som gäller.

Å andra sidan har mest nidivafolk haft problem med spelet, kanske får tänka om rejält.

Av Horus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KlosterKatten

Sedan så är PC versionen SKIT, jävla crash to desktop även med nyaste ATI drivisar. [/B]

Det är skönt med nyanserat folk. Jag hoppas för din egen del att du inte är lika kategorisk i dina omdömen när du umgås med andra på riktigt. Att säga att PC-versionen är "SKIT" är naturligtvis magstarkt då den ännu inte kommit ut ännu. CTD:s har jag inte sett nån som fått, utom du, och då har jag hängt på några fora sedan demon kom ut.

I övrigt är en del gnäll ganska kul. Dels gnälls det i förväg på att grafiken djävlar i mig måste vara bra (bättre än 360 v. def.). Sedan gnäller folk för att det är för bra grafik när demon kommer ut. Det är möjligt att spelet suger mer kraft än vad som behövs, motsatsen är emellertid lika sannolik.

Vad jag sett är emellertid att folk kommit till rätta med sina problem om de har tagit sig tid att tweaka lite grann istället för att kasta i väg ett l33t-speak inlägg på ett forum om vad dåligt spelet är.

Av Horus

Verkar som att många av de som klagar har gamla drivrutiner (alt. vill spela Quake).

Snodde en bild från en kille som kör med högsta grafikinställningrna på allt.

Inte direkt konsolkänsla!

http://img283.imageshack.us/img283/839/graw18ch.jpg