Inlägg

Inlägg som nordin001 har skrivit i forumet
Av nordin001

Kartan ser ut som så.

Min dator + andra ------> Switch ---------> Gateway (192.168.1.1) ------> Internet

Ja jo, men som sagt så är nog den enda lösningen att återställa till fabriksinställningar o fixa om allt.

Av nordin001

Tack för programmet jocke! Det var ju en riktigt bra att ha grej! Kollade på nätverkskartan o där står det bara switch.. Får väl bli att reseta skiten iallafall! Tack så mkt för svar!

Av nordin001

Hitta switchens ip i nätverket.

Känns inte riktigt som jag har huvudet på skaft idag! Så därför tänkte jag höra med er här om ni har en lösning på mitt problem (:

Mitt hemnätverk är uppbyggt så att min dator går igenom en rätt gammal Belkin router som jag ställt om så den fungerar som en switch som sedan går till min netgear router etc.. Problemet är att min trådlösa accesspunkt sitter på switchen, men som jag har inaktiverat då jag inte haft någon användning för den just då. Dock nu så fick jag hem min nya mobil idag och skulle vilja surfa på den igenom WiFi. Så min fråga är helt enkelt, hur får jag tag på min Switchs ip-adress utan att behöva reseta den till fabriksinställningar?

Mvh nordin001

Av nordin001

Sweet! Tack för alla svar (:

Av nordin001

Corsair H70 Hydro CPU Cooler socket 1155

Tjena! Nu har jag bestämt mig för att köpa en Corsair H70 Hydro CPU Cooler, har då tänkt att beställa den från webhallen MEN det står inte att den är för socket 1155 på webhallens sida DOCK på komplett så finns den för exakt samma pris och där står det 1155, tror ni det bara är ett typo från webhallens sida?

Webhallen: http://www.webhallen.com/hardvara/113789-corsair_h70_hydro_cpu_cooler_s-775-1156-1366-am2-am3

Komplett: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=604778

Av nordin001

problem med Core 2 Dou E6600

hallå allihopa, jag tror det är ngt som inte stämmer gällande min processor.. för varje gång jag kör en dxdiag så står det alltid att min processor bara är 2.40Ghz, det stämmer iofs men det är ju en core 2 duo så borde det inte stå 4.80Ghz istället?:confused:

Av nordin001

ok! tack för upplysningen nu slipper jag oroa mig och så lärde jag mej ngt nytt på samma gång hehe.. ^^

Av nordin001

för varm GeForce8800 XFX

Hej alla på sweclockers!
jag skulle behöva lite tips om hur jag kan kyla ner mitt grafikkort (60-65C) när jag lirar) som bäst utan att hålla på o skruva bort fläkten på kortet lr installera vattenkylning i burken.. jag har haft några tankar på att göra ett hål i botten på chassit då den står på 2st "fötter".. men d enda problemet är att jag har ett Creative ljudkort som är lite ivägen =/
finns d ngn som har några idéer lr tips så posta gärna det här

http://i216.photobucket.com/albums/cc188/nordin001/Picture73.jpg

http://i216.photobucket.com/albums/cc188/nordin001/Picture59.jpg

både bilderna är tagna med min cam så ni får ursäkta kvaliten

Av nordin001

Chassifläkt - luftflöde

Jag skulle bara vilja veta åt vilket håll luftflödet ska riktas mot för att ge bästa möjliga kylning.. ska den riktas så att den blåser in kall luft på moderkortet lr ska den riktas utåt så att den blåser ut varmluften? fläkten sitter då på dem löstagbara sidan av datorn.

Av nordin001

Saitek Eclipse.. grön?

Hehe.. skulle bara höra om ni tror att det är möjligt att byta ut de blåa dioderna i mitt Saitek Eclipse mot gröna.. skulle då passa mycket bättre med min Razer Copperhead Chaos Green edition.:D

Av nordin001

jo.. har en kompis som håller på.. han har programmerat en och en annan "pirat-server" till wow..

Av nordin001

nej aldrig att jag skulle skippa skolan.. men jag har ju ingen direkt erfarenhet i programmering så är det svårt att börja från grunden? För annars så tror jag att jag hoppar programmering och pluggar till Datatekniker..

Av nordin001

Tack så hemskt mycket allihopa! uppskattar verkligen alla svar!

Av nordin001

Spelprogrammerare.. behövs skolan?

Jag har nu varit inne ett bra tag på att välja gymnasie linjen Teknik -> Programmering -> Spelprogrammering ett tag nu.. men så kom jag på att.. behövs det verkligen någon skolutbildning för att kunna få ett jobb som programmerare eller kan man lära sig det på fritiden om man har lust/vilja?
//fps_simon (aka nordin001)