Inlägg

Inlägg som Mr_East har skrivit i forumet
Av Mr_East

@Gurk: Har kollat aktivitetshanteraren och finns inget som ser ut att jobba mer än normalt och bara BF4 som använder en betydande del av systemresurserna men finns mycket kvar o ta av. Efter en snabb omstart så flyter det på som vanligt. Jag kan ha startat datorn precis och får ändå starta om den och om jag startar om datorn i förebyggande syfte utan att startat BF först så kan problemet uppstå iaf.

Av Mr_East

Dålig FPS i BF4 ok efter omstart

Har letat men hittar inte någon som haft specifikt samma fel eller så är jag dålig på att söka.

Problemet är att jag rätt ofta har kass FPS när jag startar BF allt mellan 50-90fps, startar om datorn så ligger jag i princip konstant på 145fps (har låst på det). Sjukt irriterande när jag har dator som fixar det med de inställningar jag använder något failar uppenbarligen men kan inte hitta vad.

system:
System:
Geforce GTX 980 4gb något uppaskrämt i afterburner
i7-4790 4GHz
16GB RAM
1920 * 1080 144Hz
SSD disk
Win 10 Pro
6486p i 3d mark

Av Mr_East

@Gurk: Kör en Asus 27" VG278HE 144Hz skärm kör 1920*1080 i upplösning, 100 resolution scale. Tycker det är skumt att jag kan köra typ allt på Ultra och uppnå runt 60fps men för att nå ca 140fps måste jag nästan dra ner allt på low ska det verkligen vara så? Är steget så stort från 60-140fps...

Av Mr_East

Dålig prestanda Battlefront eller?

Har nyligen köpt mig en ny burk och tycker att jag får lite dålig prestanda i Battlefront eftersom jag kör på en 144Hz skärm så vill jag gärna ligga därikring på fpsen. För att ligga runt 60fps så kan jag köra det mesta på Ultra men sedan får jag nästan sänka allt till low för att komma upp runt 144fps. Någon fler som upplever det eller har jag missat något? BF4 fungerar det mycket bättre med fast många säger att det ska vara tyngre att driva.

Tacksam för tips och ideer.

System:
Geforce GTX 980 4gb driver 359
i7-4790 4GHz
16GB RAM
1920 * 1080 144Hz
SSD disk
Win 10 Pro

Vad har jag missat?

Av Mr_East

Helst skulle jag bara vilja prova att formatera SSD cachen om det är möjligt, märks väldigt väl att den inte funkar tar ju toklänge att starta windows. Om inte det fungerar får man väl installera om hela skiten men det kändes lite drygt .

Av Mr_East

Har skummat lite i tråden men inte sett någon med direkt samma fel som mig (kan ha missat) windows 8 tjatar på mig hela tiden att jag ska ta en backup på min hdd eftersom den håller på att krascha och det är 16Bg SSD delen den klagar på. Törs man prova sig på att formatera den och i så fall ska det göras på något särskilt vis?

Har även touchpad problemet lite nu o då men har inte orkat bry mig eftersom jag alltid har extern mus.

Av Mr_East

ahh ok, tack så underbart mkt vet jag vad som gäller, se om det hjälper med en 80mm fläkt till i chassiet eller om det är ny CPU kylare som gäller.

Fan detta e ett av dom bästa forumet =o)

Av Mr_East

Just det som är problemet står väldans väldans lite om just E7300 på detta forum så jag kände lite osäker när det gäller att dra upp den mer.

Av Mr_East

Lite Funderingar...

Köpte ett budget paket som jag tänkte prova att få lite fart på.

CPU: Dual Core E7300 2,66Ghz @ 3,33Ghz
Moderkort: Gigabyte EP45 DS3
Crucial 6400 minnen

Har en load temp på 76grader när ja kör järnet med Orthos när ska man börja bli orolig med dessa prollar? Har kört AMD i flera år nu....

I CPU-Z visar den 3,33Ghz men i Orthos visa den 3,7Ghz varför?

När CPU:n ligger i Idle så får ja 2 olika hastigheter i CPU-Z den pendlar mellan 2,2Ghz och 3,33Ghz misstänker att det är nån energi spar funktion eller nåt sånt ska man stänga av det eller låta det va på?

Av Mr_East

Problem med Asrock Dual channel

Har under helgen satt ihop en ny burk med detta moderkort och en San Diego 3700 i hopp om att överklocka lite roligt osv....
Har bara installerat allt och redan fått en bunt med problem. Först och främst så får jag bara ca 2500p i 3D mark 2005 vilket är avsevärt sämre än den gamla datorn, efter lite trixande o uppdaterande av div. drivisar så verkar det som 3D mark flyter på lite bättre men i gengäld så hänger sig datorn innan det är klart. Hänger sig även när jag kör Sisoft Sandra och även ibland när jag bara surfar någon som haft liknande problem?

Kör allt i Default nu för att få systemet så stabilt som möjligt.

Dessa grejer sitter i burken:
Moderkort: Asrock Dual Channel (BIOS 1.7)
CPU: San Diego 3700
RAM: Twin Mos 3200 2st matched 1024MB
GFX: 6800GT 256MB (Senaste Drivrutinen)
HDD: Maxtor 250GB Sata 2 16MB cache

Va fan gör man?

Edit: Verkar som jag kommit en bit på väg iaf får nu 4800p och datorn är stabil jag gjorde följande:
Nyaste AGP drivarna till Asrock kortet
Installerade sedan om GFX drivarna
Disablade AGP Fast Write i BIOS
Ställde AGP:n på 4X istället för 8X i BIOS

Känns som jag iaf borde få mer poäng med denna dator eller?

Edit2: Tar igen det jag sa tidigare, datorn hänger sig fortfarande + att jag har fått 2 blå skärmar nu oxå. Har aldrig haft sådana här problem med en dator jag satt ihop tidigare. Är det Asrock kortet som spökar?