Inlägg

Inlägg som dmr har skrivit i forumet
Av dmr

32" main, 27" höger horisontell och 24" vänster vertikal.

Av dmr

Thank god!

Av dmr

Brukar välja mellan PostNord, Early Bird och Instabox. Oftast Early Bird om valet finns då jag vill ha försändelsen till dörren och utan att jag behöver vara hemma/vaken eller ta emot, men det är mest småsaker.

Undviker ombud så långt det går pga köer och att behöva ge sig i väg.

Av dmr

Clownpriser och överdimensionerad kylare, och tredjepartskorten är ännu större precis som 4090 korten. Lika meningslöst som en Strix/TUF-kylare på ett 3060 kort.

Aja blir kul att följa AMD vs Nvidia och pris/prestanda när AMD släpper nytt.

Av dmr

14-15 papp för ett 80-kort, please enjoy.

Av dmr

Bara telefonbackup, icloud då jag använder Apple.

Av dmr

Ligger mellan ett 1660 Super och 2060 i average prestanda 1080p/1440p. Ett 1660 Super ligger runt 4500-5200kr och ett 2060 5500-6400kr. Så 2999kr kan vi drömma om, möjligtvis att några kort säljs omkring det priset vid launch för att sedan höjas.

Av dmr

Jag har investerat sedan mitten av 2017 och har klarat mig än så länge när det gäller förföljelse, troligtvis för att det är mindre summor över lång tid det handlar om. Men det lär bli spännande när man ska casha ut sjusiffriga belopp i framtiden. Vi ser penningtvättsskandaler regelbundet i nyheterna men nåde dig som Svensson att försöka investera dina sönderskattade pengar du knåpat ihop.

https://www.expressen.se/dinapengar/birgitte-bonnesen-atalas-...

Anyway, det jag skulle säga var att Trijo har gjort en undersökning med ett par partier om krypto.

https://news.trijo.co/nyheter/stor-enkat-det-tycker-de-svensk...

Av dmr

Jag bet i sura äpplet och köpte ett 3080 förra året bara för att få det överstökat då jag antog att detta inte kommer att lösa sig på ett bra tag och mitt gamla kort började kännas long in the tooth. Hade aldrig betalat sådana fantasipriser egentligen men jag passade på iom att jag sålde av mina gamla TV-spel + mitt 1080Ti så i slutändan behövde jag bara betala ett par tusen.

Av dmr
Av dmr
Av dmr
Av dmr
Skrivet av CyberNerd:

SEB om krypto:
https://sebgroup.com/sv/press/nyheter/20-fragor-svar-om-bitco...

”Argumentet att bitcoin skulle utgöra ett hot mot och konkurrera ut vanliga banker är en missuppfattning. Det finns inga teoretiska hinder för vanliga banker att erbjuda konton, lån och andra banktjänster i bitcoin på precis samma sätt som man redan gör i alla andra valutor. Faktum är att en sådan utveckling inte är omöjlig i framtiden om kryptovalutor växer till att bli mer spridda och använda av bredare grupper i samhället. Till en början kommer nog banksektorns involvering i kryptovalutamarknaden antagligen företrädesvis att handla om att erbjuda investeringsprodukter i kryptovalutor.”

Jag är imponerad, vi har alltså en bank som är kompetent och hänger med i utvecklingen. Blir nog att gå med framöver.

Av dmr
Skrivet av DasIch:

Nu ska vi inte vara för pessimistiska. Situationen just nu lär hålla i sig ett tag men det satsas ofantligt mycket på utökat produktionskapacitet. Vi lär få se lägre priser igen, i varje fall lägre i förhållande till inflationen.

Om Intel inte gör bort sig så är det ett plus för marknaden iaf. Prestanda i klass med ett 3070 på deras performance kort sägs det men dom måste naila både hård och mjukvaran, där är jag mer positiv än negativ efter jag såg deras intervju med Digital Foundry.

Av dmr

Tröttnade på att vänta så köpte ett till överpris för denna situationen ser ut att fortsätta eller bli ännu värre under minst ett eller två år till så lika bra att ta smällen nu så slipper jag tänka på att få tag i ett nytt grafikkort de kommande 2-4 åren. Sen tror jag inte MSRP kommer gå tillbaka till "normala" nivåer, detta är det nya nya.

Av dmr
Skrivet av Inteno:

Hann knipa ett. Vet inte vad jag skall med de till. Får sälja de till polaren som missade med typ 2min igen för 4e gången

Bättre att köpa först och tänka senare, haha.

Av dmr
Skrivet av Anton333:

Haha, blev så hyped när jag såg att det skickades 1 min sen

Kan vara ett digital släpp på g, Webhallen la upp och tog ner.

edit - Digital i lager

https://www.webhallen.com/se/product/320479-Playstation-5-Dig...

Av dmr

Edit - falskt alarm

Av dmr

Har aldrig ägt någon Gigabyte komponent förutom ett Windforce kort för många år sedan, ser ingen anledning till att ändra på det.

Av dmr