Inlägg

Inlägg som Joco har skrivit i forumet
Av Joco
Skrivet av Andiders:

Jag gjorde inget alls. Akrylen i sig är ganska känslig, och då ytan kommer sitta still, orörd finns ingen anledning att preppa ytan egentligen. Lösningsmedlet i färgen är tillräckligt för att luckra upp ytan för att få fäste. Vill man vara på säkra sidan kan man sandpappra alternativt använda en plastprimer. Sandpappra har nackdelen att du får svårt att sandpappra nära fineline-tejpen och plastprimern gör egentligen inte mycket mer än vad lösningsmedlet i färgen redan gör.
Självklart föreslår jag att man använder sandpapper och primer om det är en slityta, alltså en yta som kan komma att utsättas för slitage eller vidrörning.
T.ex en panel på utsidan skulle man nog behöva överväga att både sandpappra/slipa och sedan köra primer på. 600P våtslip upp till 1200P våtslip, sedan tunt lager primer.

Ah, smidigt! Fått för mig att det kan vara rätt svårt att få sprayfärg att fästa på oslipad akryl, bra att få bli motbevisad! Tack för tipsen!

Av Joco

Spännande bygge! Framförallt delarna med spegelakrylen och det schyssta mönster du fick till! Trevligt tips angående färgen. Hur prepparerade du akrylen innan lackering?

Av Joco

Trevlig tråd!
Kanske ändå borde börja ta tag i detta. När man som sagt ändå kör en custom loop så borde man ju ta det hela vägen och sänka temperaturerna ytterligare, om inte nödvändigt så borde man göra det bara för att det går ;p

Av Joco

Prylarna är nu sålda. Tack för visat intresse!

Av Joco
Skrivet av minefrost:

Om du är villig att sälja vanliga PS4-kotnrollen kan jag ta den för 300kr med frakten inkluderat.

Noterat. Kan bli aktuellt. Om någon vill ha konsollen med bägge kontrollerna för 1900 så går det före. Annars släpper jag självklart konsollen för 1600:- och säljer kontrollen till dig.

Skrivet av Digiboy:

jag kan tänka mig en link + control för 250 totalt

Noterat

Skrivet av LudvigLindell:

400kr + frakt för båda steam kontroller

Noterat

Av Joco
Skrivet av BNEA02:

En Steam Link är jag fräck nog att bjuda 100sek för eftersom jag vet att steam har dessa priser ibland, inte menat som något hån utan seriöst. Kan hämta i sthlm omr dessutom

Noterat.

Mjo, närmare de priserna har förekommit, sen så ligger frakten på 150:- från steam, kan ju vara bra att ha i åtanke

Av Joco

PS4 m 2 kontroller. Steam controller, steam link

Säljer mitt PS4 Metal Gear Solid V edition. Riktigt fint skick. (Kollar man i rätt vinkel i rätt ljus kan man se väldigt ytliga repor). Orginal "Diamond Dogs" controller samt en vanlig dual shock 4 ingår. (Alltså 2 kontroller).
Pris: 1900:- (eller högstbjudande)

Säljer 2 st steam controller, bara upppackade, blev aldrig att jag använde dem. Nyskick med orginalkartong.
Pris: högstbjudande

Säljer 2 st steam link, en bara upppackad och en ouppackad, bägge alltså i nyskick. (Orginalkartong ingår till den uppackade).
Pris: högstbjudande

Är i stort sett borta närmaste veckan, så jag har inte så bråttom att bli av med grejorna så buda på. Kan även tänka mig vattenkylt grafikkort som byte, med eller utan pengar mellan. Kom med förslag!

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller att inte sälja om jag inte tycker buden blir tillräckligt höga.

Läs hela annonsen här

Av Joco

Typiskt ospännande med en ny projekttråd utan uppdateringar, MEN nu har jag äntligen fått bekräftat att mitt trä är på väg så om någon dryg veckan borde jag kunna komma med en faktiskt uppdatering...

Av Joco

Å, det är så snyggt med fint kapad plexi! Älskar att du har plexi från biltema Samma här

Vad är det för en trevlig liten mini-bandsåg du har?

Av Joco

Vi kör en V60 D4 AWD från -16, sjukt bra bil, bra andrahandsvärde, väldigt lite att klaga på. Har du pengarna till en D6 för att få laddhybriden är det ju väldigt trevligt. Få bilar för runt 100.000 som kan jämföras med att åka runt i denna. Alltså, bara komforten är ju fantastisk, volvos stolar är katten bland de bästa som finns!

Av Joco

Bjuder 200:- För bägge chassin. Bor Örebro.

Av Joco

Mina åsikter (inget annat):

Ett sponsrat bygge som består av dyra ihopskruvade komponenter, det är fett ointressant, i övrigt så har jag väldigt svårt att förstå vad som är fel med att en kreativ och hängiven moddare blir sponsrad till att kunna göra, det han/hon brinner för, ännu bättre. Hur skulle det göra det mindre intressant eller imponerande? Majoriteten av moddning handlar ofta om vattenkylning och chassin, och då handlar det (i min värld) inte om komponenterna utan snarare hur du bygger customgjorda delar och hur du designar det du bygger.

Ta en av de mest aktuella "proffsmoddarna", Laine, som exempel. Där snackar vi ju faktiskt ett riktigt grymt hantverk! Är det på något sätt konstigt eller mindre imponerande att han blir sponsrad med en del av komponenterna? Han skryter ju knappast om vilka komponenter han lyckats få tag på, det handlar om en rå och annorlunda finish, handgjorda delar osv.

En annan, får sälja mina nuvarande grejor för att ha råd med nya (läs andra begagnade) komponenter till mina nya byggen, men inte gör väl det att jag är bitter på att vissa ruggigt duktiga får sponsring? Det skulle jag inte tacka nej till, om nu jag visade upp stor förmåga till hantverk och idérikedom, och det då skulle hjälpa mig att förverkliga mitt bygge...

Att tycka att det är fel med sponsring till moddare är ungefär samma sak som att säga att bara rika barn borde få bygga och modda datorer, och det är det ju lite överklassfasoner på. Sen är det som sagt en himla skillnad mot att bara, mer eller mindre skruva ihop dyra delar och sedan skryta med detta, detta kan jag tycka att sponsorer borde hålla sig borta från.

Av Joco

Alltså, du så fräckt!!
Jag älskar din oräddhet i att gå in för detta pill!
För att svara på dina frågor: Ja, nakna chassin är sjukt sexiga, och likaså blev de svarta skruvarna i alu-plattan!

Bra fotat! Det är ju en konst i sig!

Varför valde du att göra basplattan till radiatorn i plexi istället för alu?

Av Joco

@Stefflo: Mässingsskruvar skulle kunna va riktigt snyggt mot exempelvis ek! Dock så kommer de ske en hel del slipning på den färdiglimmade klossen, så min förhoppnings är att inget lim-kladd ska kunna ses i efterhand.

Av Joco

Projekt "Klossen", en lagom ambitiös RaspberryPi låda

Tänkte att jag skulle dela med mig av mitt tänkta projekt med att bygga ett par askar till våra RPi här hemma. Det kommer inte att bli något märkvärdigt, men känner jag mig själv rätt så kanske jag är lite mer noggrann och går in för det lite mer, om jag måste redogöra för det i en tråd som denna.

Vi använder våra hallonpajer till dels RetroPie, dvs. främst nintendo-simulatorer, men även till mediacenter. Dock tycker jag inte att de är särskilt vackra. Många skal finns som är helt okej (men då kostar de oftast några hundra) men de löser sällan problemet med att sladdarna kommer ut ifrån olika sidor på vår kära enkortsdator. Detta STÖR jag mig på, så därför har jag bestämt mig för att bygga ett eget chassi, eller vad man nu vill kalla det för.

https://i.imgur.com/zYWTBsp.jpg

Våra nuvarande pajer. Plastigt och billigt skal, gör ju jobbet, men är inte speciellt upphetsande...

https://i.imgur.com/c8xkcY1.jpg

Kontakter åt alla möjliga håll...

Så för att lösa problemet med anslutningarna som är på mer är en sida av hallonpajen så får vi helt enkelt flytta på dem! Har beställt lite kablar...

https://i.imgur.com/eYVrFPX.jpg

... som kom i posten från electrokit idag!

https://i.imgur.com/qTp8c84.jpg

Något styva så vi får se hur lätt det blir att få plats med dessa i det planerade chassit.

https://i.imgur.com/WHo4AlH.jpg

Jag gillar trä. Trä är formbart, vackert och levande. Jag gillar framförallt ädelträ. Planen är därför att tillverka dessa chassin i EK, Valnöt och eventuellt Teak.
Nu är jag inte någon fena på att göra feta 3D renderingar av planerade byggen och i det här fallet är det ju helt onödigt... men här kommer ändå en fasansfull bild:

https://i.imgur.com/dfH2ZIP.png

https://i.imgur.com/hbKKNO6.png

https://i.imgur.com/2dJw6Lt.png

Tanken är att det tunnaste skiktet i mitten ska vara plexi... vi får väll se hur det blir eller om planerna ändras. Övriga skikt skall vara trä som fogas tillsammans. En av de mest oklara punkterna är limning av plexi mot trä, om någon har erfarenhet av detta tar jag tacksamt emot tips!

Det jag inte orkat bry mig om att göra i 3D är själva backplaten, den får jag skissa på för hand. Fortsättning följer!

Av Joco

@Forsberg Customs: Hehe, jo då, ett på gång och ett i planeringsstadiet, kan nog dyka upp något inom ett par veckor eller så.

Ser fram emot nästa update!

Av Joco

Snyggt! Spännande bygge!
Många tummar upp för tålamodet med att pilla och slipa med tunn akryl (plexi)! Vet hur mödosamt det kan vara!

Av Joco

Följer med spänning! Ditt arbete är riktigt inspirerande!

Av Joco

Dell XPS 13 9350

Säljer min laptop då jag inte längre har användning för den.

Det är alltså en Dell XPS 13 9350 med följande specs:

CPU: Intel Core i7-6500U 2,5Ghz (2,59)
RAM: 8GB
SSD: 256GB
Bildskärm: Infinity Edge 1920x1080. (Inte touch)
OS: Win 10 Pro (Orginal såklart)

Datorn fungerar utmärkt, har bra batteritid.

Vänstra hörnet är lite tilltörnat (se bild). I samband med detta fick också skärmen sig en defekt. Denna defekt är framförallt märkbar med vit (ljus) bakgrund. Jag har haft det på detta vis i ca ett år och inte stört mig på det. Kollar man på film, spelar spel osv. syns defekten knappt alls. Se bilder! Defekt markerad med röd ring.

Tangentbordet är amerikanskt, men vet man, som de flesta gör, var tangenterna sitter så fungerar å,ä,ö precis som vanligt.

I övrigt en fantastisk dator, tyst och utan massa problem. Touchpaden är grym, bildskärmen är ruggigt bra (och ljus! (till skillnad från exempelvis en macbook air...))

En sleeve och svensk orginalladdare medföljer.
Orginal USB-C till HDMI dongel följer med

Kan skickas, köpare betalar då frakt.
Pris: 5000:-

Läs hela annonsen här

Av Joco

Vansinnigt snyggt!