Inlägg

Inlägg som Klapparen har skrivit i forumet
Av Klapparen

Budar 2000 inkl frakt på prollen.

Av Klapparen

Redigerat senaste med, tackar för hjälpen. Tar och håller ögonen öppna här en vecka lr så, dyker inget upp så blir det butik!

Trevlig midsommar på dig/er med!

Av Klapparen

@pytonOrm
http://www.msi.com/support/mb/Z87-G55.html#support-cpu
Står att i5-4670k stöds av mitt Mobo så antar jag får köra på den.
Är blind så stryk det. såg 4690k på listan.
Vill definitivt ha en K version annars känns det lite som slöseri på pengar.

Av Klapparen

Ny GPU eller CPU?

Hej, jag har börjat märka att fler och fler spel börjar bli lite sega på min redan värdelösa dator så täntke se om nån har nån idé vilket utav min GPU och CPU skulle vara mest fördel att uppgradera.

Sitter just nu på:

Powercolor r9 280 OC 3gb GPU
G3258 A edition (klockad till 4ghz)
8gig ram
z87 chipset mobo

Lirar Blizzards alla spel och lite smått o gått härodär. inga fps spel så 20.000miljoner FPS är inget som jag behöver.

har runt 2500sek o spendera på antingen eller nu och sedan nästa del i höst (då har jag ca 4.5k) jippi för studentlivet:)

GPu mässigt antar jag en i5 4690k skulle vara rekomenderat men frågan är hur stor upgrade det skulle vara jämfört med ett 2-2.5k GPU?

Så vad säger ni här på SWEclockers?

Av Klapparen

@ratatosk ajaman, har även bytt kylpasta, nada hjälpte

Av Klapparen
Skrivet av Broken-arrow:

280 är ju bättre än 370 (om man ska gå efter att det är rebrands), så 270>370 (men kan ju ha högt prestandan på kortet), jobbigt att inga recessioner är ute. Kan ju bara gissa.

Mjo var vad jag tänkte med men får ut 1gb mer Minne, klockfrekvens är aningen högre och 1000 mhz högre minneshastighet (+ antagligen bättre kylning), vettifan asså får väl vänta på rescensionerna...

Av Klapparen
Skrivet av Ratatosk:

Minnet tickar med 4 gånger klockfrekvensen, en klockfrekvens på 1500 MHz ger alltså en minnesfrekvens på 6000 MHz.

Tack för svar, nu bara till o se om r7 370 4gb nitro är bättre än mitt nuvarande powercolor TD r9 280 OC... har fått coilwhine o den går rätt varmt senaste så tror det e dags o byta men som student lever man redan på nudlar och vitt bröd

Av Klapparen

Önskar man var lite kunnigare om GPUs.. hur sjutton kan det skilja nästan 4000 Mhz på mem speed på 2 olika (billigare har bättre??) måste vara ett typo.

Av Klapparen

Hur ser budget korten ut jämfört med hyfsat bra kort från en 2 år tillbaka lr dylikt? blev lite sugen på 370 men kan inte utan redaktioner avgöra om bättre än mitt nuvarande (kan inte precis slänga ut pengar för ett fury när man studerar 2 år till).

Av Klapparen

Är dessa priser på riktigt?! känner mig som ett barn i en godisbutik just nu.

Av Klapparen

@obzidiaN
Finns det nån bild på färdig sidopanel änna :)?

Av Klapparen

Mjo tänkte på den med men har hört att många tycker den känns plastig o rasslar mkt, vet ej om du har erfarenhet av det chassit?

Av Klapparen

mATX låda med stöd av 280mm rad

Har försökt hitta en mATX cube som precis vad rubriken säger, stöder 280mm rad. Verkar inte vara så standard precis i vanliga butiker så söker en hjälpande hand här om någon eventuellt har sett nått, eller om jag kanske måste bygga själv?

Av Klapparen

juni 2014 förklarar vrf jag missat detta(var inte ens i Europa ett par månader där) då hade jag fel hehe, kan ta på mig det. Får ta och ringa dem på måndag.

Av Klapparen
Skrivet av anon81912:

Det är gammal info, de ändrade sig för några månader sedan och nu är det inte så längre.

Jasså? där ser man. Inte för att vara sådan men har du nån länk? isf så kommer dem få ett samtal från mig på måndag.

Av Klapparen
Skrivet av anon214822:

Fel. Har du bara en bredbandsuppkoppling så behöver du inte betala.

Bokstavligen, nej. men har du uppkoppling så har du oftast en dator? en dator kan ta emot en signal, därav måste du pröjsa. det var svaret jag fick av dem.

Av Klapparen
Skrivet av Korpen9:

F om jag säger upp Canal digital å kollar på *TV* via datorn istället,så borde jag inte behöva betala tv licens,då det går via telefonjacket/modemet. Eller?

Kan inte så mkt om hur det funkar överlag men kan säga iaf har du någon slags uppkoppling så får du betala tv-avgift, jag har vart tv fri i 5 år och får ändå betala pga att jag har bredbandsuppkoppling på mitt namn.

Av Klapparen

http://www.blocket.se/jonkoping/PC_Siemens_Xpert_Intel_Celero...

dagens!
Win 98 SE 4.10.2222A
Genuine Intel Celeron Processor
64 MB RAM
LITE ON CD-ROM LTN 382
5,67 GB Generic IDE Disk Type 47

1500sek

Av Klapparen
Skrivet av swedishdragon:

Jag som 15-åring i dagens samhälle puttrar omkring på en o-trimmad Crescent Compact, trots att man är omringad av kompisar på speedfighters osv. Men jag tycker det är skoj att så många vuxna känner igen den och att få kommentarer från random folk på gatan som t.ex. "En sån där har man inte sett på länge, härligt".

Själv är man 26 år o kör runt på sin crescent compact fortfarande. används ofta under våren och sommaren, det är min kärlek och så många ungdomsminnen! (haft samma compact sen jag var 13 år och fick skit för jag tog traktorn in till skolan)

Av Klapparen

Såg på YT videon, står i slutet:

"Free upgrade offer valid for qualified Windows 7 and windos 8.1 devices for one year after windows 10 upgrade availability"

Tycker det är lite dåligt ordval så vet ej om dem menar det är gratis i ett år, eller om från idag> 01/06 -16 så är det gratis att plocka, efter så får man betala?