Inlägg

Inlägg som gusnan har skrivit i forumet
Av gusnan

Dödheimsgard med första klippet från nya plattan:

Jag har ordentligt höga förväntningar på nya plattan efter A Umbra Omega, men har inte riktigt tillräckligt för att uttala mig än ... Förväntade mig möjligen något råare, åtminstone i någon del av låten.

Av gusnan
Skrivet av SuperSverker:

Missförstå mig rätt - jag gillar valfriheten också, men det behövs inte så mycket valfrihet. 4st konsumentdistros baserade på Debian, BSD, Arch och något mer hade räckt och gjort att man faktiskt hade kunnat plocka andelar istället för att harva bland bottenskrapet.

Och vilken av dessa använder du? Om du inte använder någon av dem så bevisar du ju själv varför det inte skulle fungera.

Av gusnan

"den här gången med fokus på premiumkänsla och elegans." - inte fokus på ljudnivå eller effektivitet då? Det kan man ju tycka är mer relevant.

Av gusnan
Skrivet av Scarabeo:

Hade verkligen inte betalat 12 490 kr för den där. Står dessutom att den kostar 9 990 kr för mig. Den har bara 8 GB RAM, skulle inte köpa en dator under 16 GB RAM idag.

Inte 9992? Kolla reglaget "Visa priser exklusive/inklusive moms" längst ner.

Av gusnan

Ja, jag är född på 70-talet.

Av gusnan

Beror ju på om du menar att du vill kunna låta användaren byta typsnitt osv som i en ordbehandlare, eller om du vill göra en texteditor mer lämpad för utvecklare (vilket scintilla är bra för). Jag tror inte scintilla är lysande om du vill göra en wordpad/Word-klon eller liknande. Då finns det garanterat bättre bibliotek.

Av gusnan
Skrivet av KAD:

Eftersom du inte har koll på dina krav så är du antagligen nybörjare och därmed kommer programmen du skriver inte ha några speciellt höga krav.

Editor, skrivbord, webbläsare och kompilator kommer klara sig utmärkt med 16 GB.

Sedan tycker jag att man alltid ska satsa på minst 32 GB om man har råd och pristillägget är rimligt. Det gör framtida användande flexiblare - framför allt tillåter det att köra VM:ar utan krångel. Du kanske vill testa att kompilera och köra dina program under Windows (eller FreeBSD eller något annat OS) i framtiden?

För en ren programmeringsdator betalar du antagligen onödigt mycket för GPU, om du inte vet med dig att den behövs för den typ av programmering du ska göra. Jag hade lagt prio på RAM och disk i stället (och möjligen snålat på CPU också). Anslutningsmöjligheter för externa skärmar är dock något att hålla i åtanke.

Detta sammanfattar även mina tankar om ämnet. Du behöver _egentligen_ inte ens 16 GB för "programmering", men så klart kan det vara användbart med mycket minne om man skall virtualisera - det du vill ha är en snabb processor med många kärnor/trådar för att minska kompileringstider (speciellt för c/c++).

Av gusnan

Jag har tydligen följt med i nyheterna den här veckan.

Av gusnan

Men hur många förväntade sig perfekta drivrutiner för första produkten av den typen som dom släpper på marknaden? Det är väl självklart att det kan komma med barnsjukdomar. (Och ja, jag vet att dom har grafikdelar i moderkort/processorer sedan länge).

Av gusnan

Körbar utan proprietära drivrutiner eller firmware.

Av gusnan
Av gusnan
Av gusnan
Av gusnan
Skrivet av sAAb:

Hur menar du att Ubuntu hanterar sina "rolling releases" när Debian unstable (Sid) har en frysning?!

Hur kan du anse dem då som "rolling?!

Nu missförstår du mig - Jag anser varken Ubuntu eller Debian som rolling.

Av gusnan
Skrivet av sAAb:

Hur menar du att Mint eller Ubuntu kunna leverera sina "rolling" releases om de bygger på en distribution som inte är "rolling" enligt dig?!

Vad är det jag missförstår?!

Ubuntu har ingen rolling release. Mint vet jag inte.

Av gusnan
Skrivet av sAAb:

Hur menar du att Mint eller Ubuntu kunna leverera sina "rolling" releases om de bygger på en distribution som inte är "rolling" enligt dig?!

Jag uppdaterar min installation av Debian unstable/Sid flera gånger per vecka [aptitude safe-upgrade]. Det upplever jag som rullande.

Vad är det jag missförstår?!

Jag menar att ett release ska vara rolling alltid för att kallas för rolling. Debian har ett mål, och det är den stabila utgåvan - visst, unstable kanske fungerar som rolling under stor del av tiden, men den fryses när vi närmar oss nästa Debian-utgåva, och då är den allt annat än rolling.

Av gusnan
Skrivet av sAAb:

Nåja, Debian Sid är fortfarande lika rolling som andra. Se tex
https://wiki.ubuntu.com/UbuntuDevelopment/ReleaseProcess

Vad är det du menar att jag ska se på Ubuntu-sidan? Att Ubuntu baserar sig på Debian unstable gör inte Debian unstable till en rolling release. Min poäng är att Debian unstable är utvecklingsversionen av Debian, och den fryses när utgåvan kommer närmre. En rolling release anser åtminstone jag att det är en som inte fryses alls.

Av gusnan
Skrivet av sAAb:

Debian Sid ("unstable") är en "rolling release" så där finns ingen skillnad. Man kan, om man orkar, kompilera allt själv där också.

Som jag har svarat i andra trådar - det där är inte 100% sant - Även unstable fryses under Debians frysning innan nästa release.

Av gusnan

Registrerad 2006 - snart 16 år! Jag har för mig att jag läste rätt flitigt och länge innan jag registrerade mig också.

Av gusnan
Skrivet av anon228747:

Haha,, där ser man. Dags för Linus att plocka ner mittenfingret nu?

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nvidia-op...

Wow - det där såg man inte riktigt komma. Men Linus långfinger handlade väl om andra saker (eller varje fall fler) än just det faktum att drivrutinerna inte var öppen källkod.