Inlägg

Inlägg som gusnan har skrivit i forumet
Av gusnan

Android är ju rent usla på säkerhetspatchar. I apparna man kör, visst, dom uppdateras - men hur många patchar av exempelvis Linuxkärnan får man? Skulle säga att vilken Debian-baserad dist som helst (som har lite personal bakom som uppgraderar paketen) slår det med hästlängder.

Av gusnan
Skrivet av Spelaspel:

@gusnan: Som du säkert vet är Android baserat på Linux kerneln så vad du egentligen vill fråga är hur PureOS(?) står sig mot Android och då är mitt svar alla.

Jag är mycket medveten att Android är baserat på Linuxkärnan, ja - det var därför jag skrev GNU/Linux, eftersom jag menade operativsystemet. Dock är ditt svår rätt svårtolkat - hur PureOS står sig mot Android - ditt svar är "alla". Vad menar du?

Av gusnan
Skrivet av Spelaspel:

Nej det är bara marknadsföring, har ingen positiv påverkan i verkligheten och är snarare nedgradering på din integritet etc. Det är inte ens öppen hårdvara på riktigt. Sen så byter du ett OS med många år av säkerhetsförbättringar(Android/iOS), utveckling och snabba patchar mot ett "nytt" baserat på Linux kerneln.

Så vilka av dessa punkter anser du att GNU/Linux skiljer sig från Android/iOS?

Av gusnan
Skrivet av Spelaspel:

Nej det är bara marknadsföring, har ingen positiv påverkan i verkligheten och är snarare nedgradering på din integritet etc. Det är inte ens öppen hårdvara på riktigt. Sen så byter du ett OS med många år av säkerhetsförbättringar(Android/iOS), utveckling och snabba patchar mot ett "nytt" baserat på Linux kerneln.

GNU/Linux är knappast ett "nytt" operativsystem.

Av gusnan
Skrivet av JohanH2:

Personligen så känner jag ingen i min bekantskapskrets som använder sig av Librem produkter. Hur skiljer sig dessa egentligen ifrån Encro telefoner, SKY och IoT?

Vad jag förstår är dom du nämner baserade på Android eller IPhone, medan Purism baserar sina saker 100% på fri mjukvara. Det skall dock nämnas att jag är långt ifrån någon expert på dom produkter du nämner.

Av gusnan

Japp. Jag köper fortfarande musik på CD som jag rippar.

Av gusnan
Skrivet av moonblase:

Fungerar väl lika bra med googles egna tjänst ananrs?
https://messages.google.com/web/authentication?redirected=tru...

Ja, antagligen.

Av gusnan

Iom att du nämner googles konto så antar jag att du använder en android-telefon.

Då kanse airdroid kan vara ett alternativ - Du kommer åt din telefon via ett webbgränssnitt, meddelanden och precis allt. Om det inte går att skriva ut därifrån så kan du alltid kopiera texten och skriva ut på från något annat program.

Av gusnan

Och om du kör någon distro som kör lightdm (vilket är ganska troligt):

sudo service lightdm stop

Av gusnan

"Emil" - som en avskedspresent.

Av gusnan
Skrivet av FattarNiInte:

Hur har dom blivit brickade?
Jag har korsuppdaterat Ubuntu -> Debian och tillbaka, det är därför jag undrar.

Skickades från m.sweclockers.com

Vart går du för support för en frankendebian?

Av gusnan
Skrivet av Eazy:

Många pratar varmt om Debian, vilket jag själv kör, men det finns inget officiellt forum. Det finns ett inofficiellt, men där sätter jag inte min fot längre. Maken till griniga och otrevliga gubbar får man leta efter. Det jag vill säga är att det inte bara beror på vilken dist man kör, det finns saker omkring som kan avgöra vilken dist man vill köra. Jag håller själv på att välja en ny dist dels på grund av avsaknad community, men också att vissa saker som jag vill använda inte längre fungerar. Det är äldre småsaker men jag vill ändå använda det.

Sändlistorna räknas inte som community? Finns en enorm mängd information och kunskap på sändlistorna - men det kan jag ju ge dig - om man måste ha ett officiellt webbaserat forum så kanske Debian inte är rätt (eftersom det inte har det). Och jag kan hålla med om att inofficiella forumet inte är helt lysande (om du nu snackar om forums.debian.net).

Av gusnan

Fallout 1/2 - Behöver inte lösa problem med hjälp av eldkraft, utan kan komma väldigt långt med övertalning eller andra lösningar. Dessutom så är det inte en FPS eller har real-time-strider, utan kräver taktik och planering. Har inte mycket negativt att säga om dom spelen. (Kan ju vara nostalgi också, men dom slår ju åtminstone efterföljarna med hästlängder, vilket iofs inte är så svårt). Det finns mängder med andra spel som är bra med förståss, men det var 1 som efterfrågades....

Av gusnan
Skrivet av emilakered:

Har funderat på hur jag kan få bättre ljud från Spotify och gamla mp3:or hemma.

GAMLA mp3or? MYCKET bättre ljud i nya. Tekniken har ju utvecklats.

Av gusnan

" 9/10 Korrekta svar! Full pott! Det du inte vet om sci-fi i spel är bannemig inte värt att veta." Nej, Sweclockers, 9 / 10 är _inte_ full pott.

Av gusnan

Någon som får hem en tidig version? Själv har jag beställt, men har satt mig sent i leveranslistorna.

Av gusnan

Vad är en mänsklig minotaur? Då en "vanlig" minotaur är hälften människa och hälften oxe, är då en mänsklig minotaur 75 % människa och 25 % oxe? Såna känns det ju nästan som om man har träffat på i verkligheten.

Av gusnan
Skrivet av pskjonte:

Snyggt! Vill man inte ha RGB är det väl bara att stänga av det / ej koppla in?

Man kommer inte undan att betala för det, oavsett om man använder det eller inte.

Av gusnan

Så nu hoppar Fractal Design på RGB-tåget. Trist.

Av gusnan
Skrivet av aggrocult:

@gusnan: Var fann du på den?

Min mor tänkte slänga knappsats + kabel, vilket jag snabbt satte stopp för - Har ingen aning om var man skulle få tag på en sån..
Har inte testat den heller, det borde man kanske göra...