Inlägg

Inlägg som Eazy har skrivit i forumet
Av Eazy
Skrivet av Wesslan1:

"Rasar".....trodde jag var på aftonbladet först...

Ja snacka om att man förlorar trovärdighet när man använder sådana ord i en rubrik. Aftonbladet går man knappast till för trovärdighet om man säger så...

Av Eazy

Jag har denna:
https://www.amazon.se/ljudstereof%C3%B6rst%C3%A4rkare-Bluetoo...

Rätt så nöjd med den. Mångsidig då det förutom dac finns möjlighet att koppla analogt och via optisk om man vill. Finns även inbyggd EQ även om den lämnar mycket att önska på det planet. Går att koppla på vanliga högtalare till den om man vill.

Edit:
Bättre info här:
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/smsl-audio-ad18-kompakt-...

Av Eazy
Skrivet av Lagers:

Har några frågor till dig @enoch85 eller andra i tråden:
Jag har för några dagar sedan försökt få igång Nextcloud. Först försökte jag få igång den genom ubuntu+docker men fastnar på det här med domännamnet. Vad ska man skriva där om man bara vill testköra den i Virtualbox?

Testade också att ladda ner Nextcloud VM 40Gb till Virtualbox men den säger att det inte finns någon bootbar disk.Testade bocka för vdi-disk också i importen.
Testade för några år sedan att få igång Nextcloud, då lyckades jag men nu lyckas jag inte.

Finns det några bra guider som man lätt kan få igång en testversion som man kan utvärdera. Tänkte se om jag kunde skippa Onedrive nästa år när man ska förnya pren.

Du kan skriva ditt lokala IP som domännamn.
En bra guide som funkar för mig även på Debian:
https://www.linode.com/docs/guides/how-to-install-nextcloud-o...

Vet inte om din host kör Linux, men om den kör Linux så är ett tips att börja använda Qemu istället för Virtualbox. Qemu är lite krångligare om man är van vid Virtualbox, men när man väl fått det att funka så undrar man varför man använde Virtualbox. Quemu är sjutton gånger snabbare.

Av Eazy
Skrivet av Boggus:

Hoppas de tar extremt mycket betalt då det går att tjäna stora summor pengar på audiofili och placebo.

Och för de som är stendöva tjänar de ingenting på.

Av Eazy

Kan du tänka dig att skicka är jag vansinnigt intresserad av Tellstick'en och Nexa-enheterna mot fraktkostnad.

Av Eazy
Skrivet av Vip8888:

Angående att lägga begränsningskabel, klipper klipparen bara på insidan av kabeln, eller går den över en bit? Man ska lägga 35cm från högre hinder, innebär det att den då låter bli att klippa hela vägen mot t ex en vägg/trädäck? Där det inte är nivåskillnad ska man lägga 10cm ifrån. Stannar den säkert där, eller kommer den gå in i landen och klippa?

På min Husqvarna kan jag ställa in hur mycket den ska gå över begränsningskabeln... Gissar att andra tillverkare har samma funktion.

Av Eazy
Skrivet av Vip8888:

Tänkte både gräva ner (eller snarare göra en skåra med spade och trycka ner) och sätta märlor, läste en test där det verkade ge bäst resultat.

Och bara för att förtydliga, att det blev 14000 billigare var jämfört med GPS-varianten från Stiga, inte att det var så mycket rea på Gardena.

Jag förklarade lite här hur jag gjorde:
#19599948

Har precis vertikalskurit idag och kablarna klarade sig

Av Eazy
Skrivet av Chromatic:

Är det meningen att man ska ge gräset en chans att växa upp ganska mycket ibland? Har hört att det är bra för gräset, speciellt om det finns risk för torka.

Att greja med gräsmatta är förståsigpåares Mekka. De älskar att killgissa om just detta. Man får göra efter eget huvud och sedan skaffa sig egna erfarenheter efter det. Med det sagt så tror jag inte att det skulle vara bra att gräset ska vara högt ibland. Det skulle istället vara negativt. Om du kollar efter att du kört trimmer när gräset varit högt så blir gräset gult. Enligt mina erfarenheter gillar inte gräset att bli klippt ända ner till normalhöjd om det varit långt. Man får då klippa ner successivt ner till "normalhöjd".

Av Eazy
Skrivet av Vip8888:

Det blev en Gardena Sileno Lona 1500m2 istället, bra erbjudande på Hornbach gjorde att det blev ca 14000 billigare och med hus på köpet.

Finns det något speciellt att tänka på som är lätt att missa innan installation?

Har kollat ut hur jag ska lägga begränsningskabel och efter att ha gått runt och mätt (bra användningsområde för promenadfunktionen på smartwatch ) så blir kabeln ungefär 370 meter + 160 för guidekabel. Har beställt extra kabel men finns det någon gräns på hur långa de kan vara?

Har du tänkt att vertikalskära gräsmattan emellanåt så behöver du gräva ner guide och begränsningskabel. Förutom det är det nog bara att hamra på.

Av Eazy

Hittar inte nån info om det när jag googlar.
Nog bäst att ringa Postnord.
0771-33 33 10 (övriga frågor)
De har öppet vardagar från 08.00

Av Eazy
Skrivet av Eduardo_S:

Trevligt, bara sådär eller är det något man fyller i när man beställer?
Enligt samtal till Inet kundtjänst var det endast någon kampanj de hade.

Det sköttes automatiskt när jag gjorde själva betalningen. Inget jag behövde göra extra mer än logga in. Gå in på "Min sida" och gå sedan till "kunduppgifter" så ser du längst ner om du "Verifierad".

Mer info här:
https://www.inet.se/kampanj/4115/sweclockers-fraktfritt

Av Eazy

Fri frakt fick jag som Sweclockersmedlem för en vecka sedan.

Av Eazy

Annonsen är avslutad

Av Eazy

Skickar PM

Av Eazy
Skrivet av MsSmith:

Hejsan
Visst är det PCI-E och inte ett AGP grafikkort? Kan hämta den redan ikväll i sådana fall.

Det är ett pci-e.

Av Eazy

Din nästa server eller om du endast spelar UT99.

Gaming like its 1999 är temat för dessa fina delar.

CPU: Intel Core i5 760. (Kan det gå långsammare tro?)
CPU-kylare: Thermaltake Big Typhoon. (Coolaste kylaren i mannaminne?)
GPU: Nvidia Gforce gt 250 med aktiv/passiv kylning. (Man behöver inte snabbare!)
Moderkort: Asus P7P55D. (Hur gammalt kan det bli?)
RAM: 16 gig DDR3. (Den som ändå visste vilken sort.)
Chassi: Antech Sonata II (En klassiker)
Inga chassifläktar
Inget nätagg

Har funkat fint i alla år för gaming tills den fick bli filserver. Nu har jag hittat en ny så det får bli skilsmässa från denna.

Skickas absolut inte.

Läs hela annonsen här

Av Eazy

Jag slutade att hjälpa folk med datorer då de tyckte att jag gjorde dem en tjänst för att jag fick hjälpa dem med deras dator.... -"Du tycker ju det är kul med datorer". Fick inte ens ett tack efteråt.

Av Eazy

hehe, alltid lika roligt att höra de här, genom åren återkommande kommentarerna, "-nä nu ska jag gå över till Linux!" så fort Microsoft hittar på några dumheter eller släpper ett nytt OS som inte faller på läppen. Konstigt nog så ligger Linux kvar på sin 1% användare (eller hur mycket det nu är). Folk kanske testar att installera (om de ens gör det) men sen märker de att sitt spel inte funkar så bra, eller att programvara för <insert hårdvara> inte finns till Linux.

Av Eazy

Jag har en dellösning.
Kommandon jag behöver använda är:

Sätta i "Saved State" (heter bara "save" i virt-manager)

sudo virsh managedsave VM

För att starta från "mangedsave" använder man bara "start" så startas mitt VM:

sudo virsh start VM

Här kommer ett litet bekymmer för mig. Har man en usb-enhet så kommer den inte laddas om man använder managedsave (funkar vid normal boot).
För detta måste jag göra en xml-fil för usb-enheten. Man hittar i virt-manager hur xml-filen ska se ut.

Först måste jag göra en "detach" av usb-enheten:

sudo virsh detach-device VM --file /home/user/file.xml --current

Därefter ladda den (attach) igen:

sudo virsh attach-device VM --file /home/user/file.xml --current

Har inte hittat ett bättre sätt med usb-enheten än detta (än).

Det jag nu behöver lista ut är att få Qemu att stätta mitt VM i Saved State vid reboot/poweroff av min host. Just nu så stänger den bara av det (tror jag). Har ingen aning om det stängs av snyggt eller bara fimpas rakt av, men jag tror att mitt VM stängs av på rätt sätt. Jag behöver sen få till att vid boot av host och VM körs detach och attach av min usb-enhet. Känns lite som att gå över ån efter vatten då jag tycker Qemu bord fixa min usb-enhet automatiskt...

Jag ska försöka grotta ner mig i hooks med Qemu, men jag känner mig lite le på det här just nu. Har inte samma intresse med att greja med sånt här längre. Kunde sitta i timmar i mina yngre år, men nu går det trögt. Anledningen att sätta mitt VM i saved state har av omständigheter försvunnit, men eftersom jag börjat greja med det vill jag ändå få till det då jag sett andra som har samma önskan som jag.

Här är lite info om hooks:
https://libvirt.org/hooks.html
https://passthroughpo.st/simple-per-vm-libvirt-hooks-with-the...

Har inte läst nått av detta än så vet inte om det finns en lösning på det jag försöker med genom hooks.

Av Eazy

Kollat smart-data på diskarna?