Inlägg

Inlägg som coopish har skrivit i forumet
Av coopish

Antar att du kör PMS på Windows och har mediafilerna på nasen? Enklast är väl att öppna utforskaren gå till din nas och media kopiera adressen borde bli typ \\dinnasip\dinmedia tex och använd den i PMS.

Av coopish

Verkar som adblock tar bort denna artikel från starsidan, kanske nåt att kolla upp?

Av coopish
Skrivet av luddeskill:

Vill bara dubbelkolla så jag inte missat något innan jag trycker på köp-knappen. Sony OLED 55A80J(2021) är i stort sett samma som Sony OLED 55A80K(2022). Kommer användas mest till Playstation 5 och sport, missar jag något med att ta den äldre?

Tror Sony har lite sämre/färre spelfunktioner på sina oleds (konstigt nog) så kanske dubbelkolla vad för funktioner du behöver om Sony är rätt val.

Av coopish

Har köpt ny dator nyligen kör också med Asus Prime Z690-P mycket nöjd med den brädan!

Av coopish

Jag skulle vara lite svettig om jag ägde Razer.

Av coopish
Skrivet av Ragnvlad:

Ursprungsinlägget på den här tråden?! Finns det ngn. bäring i eländet eller är det som vanligt en Facebookskröna för antivaxxare och Trump-tomtar?

Verkar vara rena trollinlägget som borde modereras bort. Förövrigt är det väl beslutat om sänkt bensinskatt från 1 maj, vilket såklart borde varit en större sänkning kanske. Men får hoppas att priset på råolja sjunker så blir priset lite mer hanterligt.

Av coopish

Någon som vet vad som hände med comhemplay-appen som skulle komma till android-Tv?

Av coopish
Skrivet av Clasito:

Skillnaden är liten och du kommer antagligen inte märka något om du inte har dem sida vid sida. C1 har ganska mycket bättre HDR men SDR är snarlik

Intressant ändå att Rtings ger B1:an högre betyg i HDR än C1.

Av coopish

Skillnaden mellan B1 och C1 verkar vara minimala? Men om man läser på rtings så verkar nästan B1:an vara bättre? Tänker på denna rad " The B1 has much better gradient handling, so there's less banding in HDR content ".

Av coopish
Skrivet av Ibymafayhas:

Bandning; https://www.google.com/search?q=oled+banding&tbm=isch&source=...

Intressant hur en 65" C1 kostar 9995 DDK (~14000 SEK) och 28k i SE butiken (snabb koll på elgiganten)

Att inte fler reagerar på detta?! Borde kunna tyda på ett BF-pris på runt 15000:- sek för 65" c1?!

Av coopish
Skrivet av mrqaffe:

De skriver att antalet ansökningar om uppgifter har drastisk minskat och det fåtal som finns kvar är väl troligen riktade mot Telia för att de har många äldre kunder som de anser vara lätta offer att skrämma till betalning. Vore intressant att veta om de främst angriper en viss grupp av kunder.

Ja det gör dom, dom som fildelar. Tror inte så många äldre tankar ner filmer?

Av coopish
Skrivet av sterling:

Jo, men det är farbriksöverklockningar så skärmen är inställd där ur kartongen. Hur som haver, den största skillnaden är uppdateringsfrekvensen. Jag har också läst på fler än ett ställe att GX saknar HDR600 men det kan jag inte bekräfta.

Efter att nykärleken har lagt sig så har jag upptäckt rätt kassa betraktningsvinklar på XB323UGP. Skärmen lyser vitt från vänster och gult från höger. (IPS glow?) Blivit så bortskämd med perfekt svärta från VA panelen jag använde innan. Det är främst de nedre hörnen som det blöder lite, jag tror det är IPS-glow snarare än backlight bleed. Börjar också bli något trött på de övermättade färgerna men kör sRGB mode nu. Då tappar man emellertid bla funktionen Black Boost. (som inte heller är jättebra.)
Problemet blir förvärrat av att XB323UGP plockar upp en hel del reflektioner bakifrån, så jag får välja mellan nedsläckt och se glow eller se reflektioner från allt ljus bakom mig.

Kort sagt så är Dell S322dgf en betydligt mer prisvärd skärm. Jag ska ge Acern en vecka innan jag bestämmer mig för att lämna tillbaka eller ej. Den sköter rörelser väldigt bra men jag vet inte om det är värt pengarna i slutändan. Ska jag lägga nästan 10k på en skärm så vill jag inte känna lust att byta om ett år. Problemet är helt enkelt att jag inte vill störa mig dålig svarta under gaminghösten, winter is coming.

Förstå mig rätt, Acern är riktigt bra men jag vet inte om den är 8000kr bra.

Verkar yu inte finnas så många andra alternativ sub 10k som inte är curved? Är också ute efter en 32tummare ny skärm, men svårt att hitta rätt tycker jag.

Av coopish
Skrivet av sterling:

Köpte ju en Dell S3220DGF efter lite hjälp i den här tråden. Den har tjänat mig väl, väldigt fin skärm. Men den lider av lite långsamma pixlar i vissa scener. Efter att ha uppgraderat datorn så kände jag att det mörka smetet var den sista faktorn som höll tillbaka spelupplevelsen.

Så uppgraderat till ACER Predator XB323UGP. Helt fantastisk skärm, Gsync flyter väl och spelupplevelsen är nu ultra smooth och tillfredsställande. IPS känns mer "hemma" eftersom jag alltid använt TN tidigare.

Det kanske kan vara intressant att jämföra dessa skärmar då Acern är premium men även kostar nästan det dubbla mot S3220DGF.
S3220DGF:
* Dell skärmen var lättare att kalibrera för neutral bild, presenterar bättre svärta både i djup och uniformitet. Därtill är kontrasten betydligt högre.
* Funktionen för att balansera upp svärta för att se bättre i spel görs bättre av Dell än av Acer. (BlackBoost, DarkStabilizer)
* Jag saknar den lätta kurvningen som Dellen hade, det kommer ta längre tid att vänja sig av med "curved" än att vänja sig till.

XB323UGP:
* Mycket bättre pixelrespons.
* Skarpare pixelstruktur.
* Mer tyck i färgerna, om än något översatuererade även med sRGB enligt mig. (Trevligt i spel) Detta kan också vara en vanesak.
* Mycket väl fungerande G-sync.
* HDR-600 med 16 zoner FALD?, väldigt trevlig HDR implementering för spel. Mer än 600-nits skulle göra ont i ögonen på mitt sittavstånd.
* Överlägsen rörelsehantering och rörelser generellt i snabba spel med mörka partier, mycket en IPS vs VA grej.

Båda skärmarna har utmärkta stativ. Acer's stativ medför att skärmytan kommer närmre vilket kan vara värt att beakta om skrivbordet saknar djup.

I min mening presterar skärmarna utifrån sin prissättning samtidigt som de är väldigt olika. Jag skulle varmt rekommendera DELL-skärmen till de som inte spelar mycket snabba spel där mörkt möter ljust, tex Hell Let Loose, Escape from Tarkov, och vissa simulatorer. Använder du däremot skärmen till surf, arbete och strategispel så är Dell svårslagen för priset. Den presterar också bra i ljusare snabba spel som CS:GO, Apex Legends och Valorant. Den är enligt mig den snyggast designade 32" just nu.

Har man däremot en tv-budget att lägga på en spelskärm samt vill ha alla bells n whistle's så är XB323UGP ett mycket bra val. Jag upplever att jag till och med presterar bättre i actiontitlar utöver att själva upplevelsen är mer njutbar.

Vet du om det är någon större skillnad mellan dessa? Acer 32" Predator XB323UGX? Skiljer yu ändå 1.5k mellan dessa.

Av coopish
Skrivet av Gilgamesh:

jo det går då Shield har inbyggd Chromecast.

Tackar, då blir det nog ett köp

Av coopish
Skrivet av Pulver:

Vet ej, jag har inte försökt.

Även om det går så faller det väl på att det inte går att styra bra med någon fjärr (?)

Sant tänkte bara om man kan få igång det provisoriskt så jag slipper min chromecast

Men får väl hoppas tele2 fixar appen snart

Av coopish
Skrivet av Pulver:

Comhem (tele2) ska släppa en AndroidTV app inom kort har de berättat på Facebook - vi vet dock inte exakt när.

Att försöka få igång comhemplay - alltså Android-appen - är bara frustrerande enligt mig.

Ok får hoppas den kommer snart.

Och det går inte att få igång comhemplay via webläsaren heller?

Av coopish

Nån som vet om comhemplay-appen funkar? Eller via browsern?

Av coopish

Du har missat det viktigaste, användningsområde

Av coopish

Vart köper man dessa maskiner? Klippo eller andra märken, verkar vara väldigt få butiker som säljer dessa eller har dom i lager?

Av coopish

Då LG byter ut paneler med inbränning eller extrem ojämn kvalité så är det väl bara kontakta dom? Antar du har kvitto på produkten?