Inlägg

Inlägg som Roosweb har skrivit i forumet
Av Roosweb

Hittade just denna som verkar få väldigt finna recensioner trots att panelen är av typen TN, vad tror ni om den? http://www.inet.se/produkt/2204706/samsung-tft-27-s27a350h-le...

Av Roosweb
Skrivet av jOnÄTÄn:

Värt att tänka på är att min IPS skärm är rätt lowend IPS (antar jag) så skillnaderna mellan TN och IPS kan skilja mer på dyrare. Sen är jag tydligen aningen färgblind

Kom även på att sweclockers hade en fredagspanel där dom gick igenom detta lite http://www.sweclockers.com/artikel/14636-fredagspanelen-bilds... Kanske är sevärt för dig

Tack, det där var ett riktig bra avsnitt och fick lite mera kött på benen.
Känns som att en skärm med VA-panel kan vara det jag letar efter, finns ett par sådana för okej priser om skärmen är på 24", tyvärr drar priset iväg en hel del om man ska ha en skärm i 27" med den panelen.

Känns nästan som att man borde åka till någon butik och se hur mycket mindre en 24" känns IRL innan man bestämmer sig, 6-7cm gör ändå en hel del till känns det som rent spontant.

Av Roosweb

Tack för ditt svar!

Jag kommer inte att ligga i sängen och titta på min skärm eller liknande, den kommer att stå på mitt skrivbord med mig rakt framför, betraktningsvinkeln bör alltså bli sådan att man även med en TN-panel inte bör se så stor skillnad där iaf.
Hoppas att fler svarar, ska kanske förtydliga att det jag känner är viktigt är just färgerna och svärtan i skärmen, finns det en bra 27" med TN-panel som uppfyller dessa kriterier tar jag gärna emot tips på dessa!

Funderar på: http://www.inet.se/produkt/2203772/samsung-tft-27-p2770fh-ros... som fått bra omdömen, vad säger ni om den?

Av Roosweb

27-tum TN-panel VS 24-tum IPS-panel

Hej på er!

Har just packat ihop en skärm jag fick hem som blödde rejält, en Benq på 27", modell GL2750HM. Självfallet blev man lite avskräckt av detta och jag hoppas att möjlighet finns till att returnera den för att byta till någon annan, frågan är dock vilken.

Det jag gillade med skärmen var storleken på den, 27" i 1080p kändes perfekt för mina behov, dock är jag skeptisk till TN-panelen. Tycker att färgåtergivningen är under all kritik emellanåt, även om det ibland när man såg film kunde se riktigt bra ut också. Frågan är hur stor skillnaden skulle vara om man tog en skärm med IPS-panel istället? Är det en synbar skillnad i vanligt arbete (webbläsare, kodning, fotoredigering) samt i nöjessammanhang hur ser den ut där (spel, film osv)?

Självfallet så skulle jag dock behöva gå ned till 24" för att köpa en skärm med IPS-panel, har ingen lust att lägga ut 4000-5000:- kronor på en 27" IPS-panel skärm i dagsläget, men då går man just miste om känslan med stor bild också. 24 tum är ju fortfarande större än de 21,5" jag satt på innan, men skillnaden är ändå betydligt mindre i jmf med 27".

Frågan jag ställer är alltså vad ni tycker jag bör satsa på? Är skillnaden verkligen så enorm TN- och IPS-panel emellan, eller finns det skärmar med TN-paneler i 27" som har en bra färgåtergivning och bra svärta?

Av Roosweb

Ljudet knastrar/hackar

Hej på er!

Brukar inte råka ut för några större fel som jag inte kan lösa själv, men nu har jag verkligen ingen aning om vad jag ska göra.

Det började plötsligt för ett par veckor sedan med att ljudet knastrade och hackade då man såg på filmklipp i webbläsare, t.ex. på YT. Speciellt filmklipp i lite högre kvalité. Det konstiga är dock att om man inte kör fullscreen på ett klipp så fungerar såväl bild som ljud galant! Kör jag fullscreen, hackar bilden/går för segt och ljudet knastrar och hackar.

Detta gäller även för spel, bilden hackar då enormt och så gör även ljudet - kan ta spelet "Dragon Age" som innan problemen började uppstå flöt på galant, och efter blev helt ospelbart, speciellt under filmsekvenser.

Tillslut tänkte jag att någon form av virus/trojan orsakat problemen, så sitter nu på en helt nyformaterad burk med Win 7 x64 (hade det före också) och det första jag möts av redan på första inloggningen är knaster i ljudet och samma problem såväl på YT osv, som i spel.

En ännu konstigare sak är att jag kan se film i 720p i t.ex. VLC utan ett hack eller problem med bild!

I Media Player hackar alltid en låt till ca 20 sek innan den är slut, problemfritt i iTunes och Spotify.

Som sagt, jag har ingen aning om vad jag ska göra nu, kanske är det rentutav ett hårdvarufel.

Det som finns i burken idag, som är en Dell är:

Citat:

Core 2 Duo - 2,13 ghz
4GB RAM
GeForce 8600GTS 256mb
Sigmatel HD Audio (integrerat ljudkort antar jag?)

Temperaturer ligger förövrigt inte speciellt högt.

Väldigt tacksam för hjälp!

Av Roosweb

http://www.web10.se
lågbudget men 9kr månaden och det fungerar bra i alla fall.

Av Roosweb

När jag började med mitt första så blev det som totoo sa, bara skit. Det fungerade men var inte just mer och jag kan lova att du vill lära dig strukturera koden bra innan du gör någon större site. Så börja lite smått. Gör en chatt, ett klotterplank, profiler, gästböcker med mera och träna på det först så du märker själv hur du vill ställa upp sidan tills du ska börja med det riktiga projektet.

Sedan en till sak jag skulle vilja tipsa dig om att kolla lite på är Ajax då det förbättrar användarvänligheten markant om man använder det på rätt sätt!

Av Roosweb

Väldigt segladdad sida och seg när man ska scrolla osv. Men annars är den riktigt trevlig och gillar anslagstavlestilen på den.

Av Roosweb

Du kanske skriver i %? Om du gör det så skriv t.ex <td width="50"> istället då anges det i pixlar.

Av Roosweb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PerM
I FireFox så är det strul med teckenkodningen; åäö visas som frågetecken. Prova byta till UTF8 så bör det fixa sig.

Edit: Ska tillägga att problemen inte syns överallt, men bla på http://www.roosweb.se/film/film.asp?visa=366

Okej ska fixa det direkt, tack ska du ha!

Av Roosweb

Okej det låter bra då jag inte testat den webbläsaren

Av Roosweb

Lite kommentarer om roosweb

Hejsan,

Har under en tid nu kodat fram Roosweb.se. Så är sugen på att få lite kritik på sidan, både till design och funktioner. Vad tycker ni är bra respektive dåligt? Kan även säga att jag precis har uppdaterat bredden på sidan så det kan fortfarande förekomma någon bugg i Firefox men i IE7 ska sidan flyta på bra.

Så tack på förhand!

Länk: http://www.roosweb.se

Av Roosweb

Okej, hur gör man detta då jag är helt nybörjare så har ingen aning alls

Av Roosweb

Radeon 9700

Hej, har ett Radeon 9700 icke PRO. Undrar om man kn överklocka detta och med vilka program i sånna fall.
MVH
Roos