Inlägg

Inlägg som Lightstar har skrivit i forumet
Av Lightstar

Tror min post försvann lite i vimlet så testar fråga igen.
Kör just nu med MVP 3 Pro + Goblin Mini som fungerar helt okej men jag tänkte ge mig in på temp control och känner att jag behöver svar på lite frågor först.

Är titanium det enklare alternativet för att komma igång med såna coils?
Något speciellt man bör ha i åtanke när man vill byta från VW till temp control?

Skulle den här setupen vara en bra början:
iStick 60w TC
Titanium Grade 1 wire
Efest IMR 18650 High Drain button top (2900mah, 35A)
Nitecore I4 v2 Intellicharger (eller kan det räcka med USB-laddning bara att man behöver vara mer varsam om laddningstider?)

Av Lightstar

Känner mig sugen på att ge mig in i temp control men har lite frågor som jag hoppas någon/några kan svara på innan jag kör på med något.

1. Är det svårare eller enklare att göra coils med titanium än kanthal?
2. Går det åt mer eller mindre juice med TC än med VW?
3. Känner man av på samma sätt med TC som med VW om det är för varmt? (hoppas jag gjorde mig förstådd)
4. Finns det några andra större fördelar/nackdelar med TC över VW?
5. Vad är största skillnaden i prestanda/smak mellan Ti och Ni?

Funderar på att köra på med en iStick 60w TC med ett Efest IMR 18650 High Drain Flat top (3000mAh, 35A) med titanium grade 1 wire.
Låter detta bra eller något som bör ändras?
Tanken är att ligga på runt 0.2-0.5 ohm med coilsen om inte Ni200 skulle vara ett bättre alternativ med lägre motstånd.

Edit: Kör just nu med MVP 3 Pro och Goblin Mini.
Goblin Mini fungerar riktigt bra så den får följa med ett tag till.

Av Lightstar

@yogiblod: Aah, då förstår jag. Visste inte alls om det där med Cloudhousevapor.
Blev att lägga en beställning på ett gäng 10ml nålflaskor rakt av. Inte alls nöjd med min 50ml nålflaska, den är för hård för att få något bra tryck för att enkelt fylla på med ny juice, ändå är det likadan kork som på min 10ml flaska.

Blir att kolla runt lite mer på fasttech för verktyg men lär nog ta ett tag till innan det blir någon mer beställning.
Det har blivit några beställningar den senaste tiden, måste lugna mig lite tills i alla fall nästa lön kommer

Av Lightstar

@yogiblod: Hade jag kollat till lite mer innan jag beställde min coil jig från esmokes så hade jag lika bra kunnat köpa detta:
Coil Master DIY-kit
Bara v2 på coil jiggen men jag hade fått med bland annat en avbitare och även lite andra verktyg som jag kan samla på ett ställe.

Det är även en sak som är lite smått drygt just nu och det är påfyllningen av juice.
LVs 50ml flaska är för tjock för att kunna fylla på rakt av så just nu måste jag flytta över juicen till en nålflaska, vilket även det är lite drygt.
Skulle behöva en sån där spruta men vet inte riktigt vart man hittar "rätt", vill helst inte betala högre frakt än vad produkten själv kostar.

Av Lightstar

@yogiblod: Tänkte fel när jag började så det blev 10 wraps på 2mm med 26 awg kanthal, så det slutade med ca 0.42 ohm.
Förutom det så blev det lite osäkert på hur jag skulle klippa benen på tråden när andra coilen satt i men jag löste det genom att böja dom fram och tillbaka tills dom gick av.
Hittade steam-engine.org nu så det blir att följa den för att få lite bättre resultat med framtida coils.

Av Lightstar

Yay, äntligen vapemail!
Fick äntligen hem en ny bas till min Goblin Mini och som fungerar, fick även hem en Coil Master som verkligen underlättade en hel del

Tog några försök innan jag fick rätt ohm och det kommer behövas lite mer övning men fick det tillräckligt bra för att köra igång ganska snabbt. Helt klart skönare vape än med min eGo One!

http://i.imgur.com/AL5QX5h.jpg?1

Av Lightstar

@yogiblod: Jo, jag har kollat lite på det redan men ska uppdatera mig lite mer när jag väl har allt hemma.

Men en snabb fråga som dök upp som säkert har frågats ett antal gånger gällandes coil wrapping, så jag verkligen gör rätt och inte får allt för lågt bygge. När man ska köra dual coil och få ner till runt 0.5 ohm, då är det väl två coils på 1ohm vardera, eller?

Haha, nice med 2 liter Ska se om jag beställer en Goliath v2 ganska snart eller om jag väntar ett tag till innan jag beställer en till tank.
Men jag funderar lite på att beställa hem mer juice så jag inte behöver tänka på det på ett tag.
Beställde hem 50ml Pink Custard + Cookie Custard från LV och jag har en känsla av att båda kommer vara slut inom en månad
Vet inte än om det blir en till beställning från LV med lite andra smaker eller om jag ska beställa hem färdig 30/70 eller 20/80 basvätska + Mount Baker Vapor smakessenser för att komma igång med något enkelt DIY i början.

Av Lightstar

@yogiblod: Alla får inte vapemail idag
Fortfarande inget från 1life så jag mailade dom och fråga om det verkligen är skickat, fick till svar att nya basen är på väg och ska vara framme under den här veckan. Får hoppas den kommer samtidigt som min Coil Master Coiling Kit V3 från esmokes

Av Lightstar

@yogiblod: Hehe kan förstå det, men skönt att höra att din fungera bra out of the box.
Jag har suttit och kollat lite på min och jag tror att det kommer gå bra, det lär nog ändå vara lättare än med ego one coils.
Förhoppningsvis ligger den hemma idag annars bör den komma imorgon om det går på samma leveranstid som sist

Av Lightstar

@yogiblod: Jag antar att du är nöjd med den?
Tror jag hann få min före dig men du hann köra igång före mig. Väntar fortfarande på ny bas från 1life, hoppas på att den kommer riktigt snart!

Av Lightstar

Hur snabb brukar leveransen från 1life.dk vara med paket som bör vara i storleken att platsa i en brevlåda (tänk lägenhet)?
Mailade dom igår angående coil-skruvarna som inte går att lossa på från basen till min Goblin Mini och fick svar under eftermiddagen att dom skulle skicka ut en ny bas till mig.
Känns lite drygt att ha produkten liggandes här hemma men inte kunna använda den

Av Lightstar

Har hämtat ut mina juicer från Liquid Voyage och även min Goblin Mini.. Men stöter direkt på problem med min Goblin Mini :/
Dom två yttersta skruvarna i basen gick att lossa på utan problem, dom två i mitten sitter så pass hårt att skruvmejseln är nära på att gå av.
Har inga andra verktyg alls för att försöka få bort dom på andra sätt.

Verkar som att det blir att kontakta 1life.dk kundtjänst och se vad dom säger.

Av Lightstar

@yogiblod:

Jo, jag gjorde om det lite efter bara nån timma och då blev det bättre. Delade den inte i tillräckligt tunt lager första gången och så var den lite för bred.
Och efter det märkte jag att den hoppade ner till ca 0.4 ohm istället för att hålla sig närmare 0.5, men med lite ökning av watt så blev det bra vape ändå.

Beställde hem ett gäng av CLR 1ohm versionen men jag tycker att lung hits ger skönare känsla och med 1ohm så försvinner för mycket av luftflödet för det. Och jag känner inte för att sitta och vänta i 2-3 veckor för att få rätt resistans
Det jag stör mig på med ego one coil heads är att det är nästan alltid någon del som skruvar loss sig och sätter sig i tanken.
Med vanliga CL så skruvar den loss sig helt från basen och behövs plockas ut från tanken, med CLR så blir det att top cappen skruvar av sig och sätter sig i tanken. Sen är det bara allmänt drygt att försöka ha koll på hur mycket juice det är kvar i tanken, speciellt när man inte har rätt ljus för att se igenom på rätt sätt. Den har iaf fungerat mycket bättre än mina gamla eGo-T som inte gjorde så mycket i slutändan.

Nej, ego one tanken kommer få en plats i hyllan tillsammans med sitt batteri och agera backup

Av Lightstar

@yogiblod
Nu blev det att beställa en Goblin Mini och 10m 26 awg Kanthal!
Båda blev från 1life.dk. Rullen gick på ca 50kr (ca 10kr dyrare än fasttech) men nu vet jag att jag får hem båda samtidigt för att kunna sätta igång direkt.
Har även två flaskor juice på väg från Liquid Voyage (Pink Custard och Cookie Custard) som kommer invigas ihop med den nya tanken

Och under tiden det levereras.. Lite tips från Youtube ledde till att jag rewickar standard coilsen för ego one så dom klarar sig några dagar till. Tappade lite luftflöde på första försöket men får lite mer smak än innan, men den smällen tar jag med en tillfällig lösning

Av Lightstar
Skrivet av yogiblod:

@Lightstar: Personligen skulle jag rekommendera 26 awg (0.4mm)..ska du bygga på en Goblin mini är det svårt med lägre gauge (trångt). Kommer inte ihåg vad det var fu har...var det en Kbox mini? 26 awg har lite längre "ramp up time" (hur länge det tar för coilen att börja glöda) i förhållande till samma ohm med 28 awg. Har man en vv/vw mod med +50watt kan man korta ner ramp up time med låga ohm byggen...däremot är inte 0.5 ohm så lågt så det kräver inte så mycket "kräm" för göra det. Fördelen med 26 awg för en nybörjare är att tråden inte är så elastisk vilket gör det lättare att göra täta coils...mindre fifflande med coilen för att få den perfekt.
Några exempel;
0.5ohm med 28awg runt 2mm= 2.74 varv
0.5ohm med 26awg runt 2mm = 4.35 varv
0.5ohm med 24awg runt 2mm = 6.9 varv

Som du ser är det ganska lite tråd yta med 28 awg för 0.5ohm...du kan dock använda två 28awg trådar parallellt när du wrapar och få samma tråd yta som en 1.0ohm coil men med en resistans på 0.5ohm, istället för att använda tex 26awg.

Generellt sett tycker jag om att jobba med 24-28 awg....atomisern bestämmer ibland vilken tråd man bör använda...vissa atties har små positiva och negativa hål vilket medför att tjockare tråd inte får plats.

Jävlar..detta blev gröttigt...hoppas inte jag inte gjorde det mer komplicerar. Du får ursäkta att jag blandar svensk och engelsk terminologi...orkar inte hålla det enhetligt

Summa summarum; 26 & 28 awg för "enkla" coils.

Jag har en MVP 3.0 Pro
Med 26 awg, väljer man själv då om man ska ta 4 eller 5 varv och få ut lite lägre/högre ohm än .5?
I så fall blir det nog att köpa sån för att underlätta lite i början.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lightstar

@yogiblod: Haha, jag kommer säkert känna igen mig med det där snart

Kommer nog göra som så att jag börjar med en Goblin Mini, 3ml räcker tillräckligt för en arbetsdag och jag har alltid möjlighet att sätta mig och fylla på under arbetstid om det nu skulle behövas.
Sen när Goliath v2 är lättare att få tag på så blir det nog ännu en beställning, just för den större tanken om man ska iväg någonstans och inte kan fylla på lika lätt.

Och en fråga inom den andra delen av djungeln.. Vilken wire rekommenderas för vanliga .5 builds? Gärna något som är enkelt att komma igång och bygga med.

Av Lightstar
Skrivet av yogiblod:

Robert Ellis är grym! Han ser ut som en psykopatisk lodis i många av hans recensioner...but he knows his shit!! XD
Har en Goblin mini på väg...låt inte skenet bedra..i stort sett samma build deck som en Goliath 2..har själv inget problem med tank storleken då jag har ganska många juicer i cirkulation. Däremot fyller man på från botten, vilket kan bli lite påfrestande i längden. Helt klart en tank man skruvar på sin tube mech eller ego one mega för en stealthy vape.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag måste bara fråga.. Hur många tanks har du på väg egentligen? xD
Det jag syftade på med att den ser fjuttig ut är för hur mycket mer glaset gör upp för tanken mot vad andra tanks har.
Det går att få den att se bra ut med olika juicer i men det förstörs ju efter lite vaping
Jag ser vad du menar med att fylla på i botten. Kan bli rätt jobbigt om man är ute någonstans och behöver fylla på med tanke på att det bara är 3ml.

Ska sitta och kolla runt lite mer, vill helst inte vänta över 2 veckor på att få en ny tank och det finns en risk att mina nuvarande coils inte klarar sig mycket längre

Av Lightstar

Fan den där ser riktigt intressant ut! Gillar recensionen också
Jag som har gått i tankarna på att hitta något alternativ till Goliath v2 som inte är i lager än (FT = Ships in 5 days, 1life = beräknas i lager 24/7).
Ett alternativ jag redan fått tips på härifrån är Goblin Mini men jag gillar inte designen på den, den ser fjuttig ut jämfört med andra RTAs

Av Lightstar
Skrivet av yogiblod:

Speak of the devil....poppa upp på fsttech idag;
Goliath 2
https://www.fasttech.com/products/3099/10015236/2807100-authe...

Skickades från m.sweclockers.com

Ooh, nice.
En snabb sökning ledde till en recension och den verkar verkligen intressant. (https://www.youtube.com/watch?v=TmK8MspQx0I )
Nu har jag inte något så jag kan jämföra storleken men den ser rätt stor ut med alla delar och 5ml tank.
Såg även några som påpekade att priset är för högt men att det finns en chans att det går ner lite snart.
Får se om det blir att beställa en ändå, får ändå ett dugligt kit för att komma igång direkt efter uppackning.

Av Lightstar
Skrivet av yogiblod:

@Lightstar: Fördelen med goliath är att det är en två post design..gör det lätt att installera coils i.

Hur länge de räcker? Ja, det beror lite på olika faktorer..visa juicer klegar ner coilsen mer än andra...tjockare juicer klegar oftast mer...men det kan även bero på ingredienserna och Vape vanor (hur ofta och vad för ohm man kör)..oftast så räcker det med att ta ut bommulet och köra en dry burn..pulsa coilsen så att de glöder. Med lite underhåll kan man ha få sina coils att hålla sig flera månader. Jag skulle säga att du kommer märka när det är dags att bygga nya coils (dålig produktion av ånga och smak) lite erfarenhet krävs...man lär sig känna skillnader allt efter som man får mer erfarenheter.

Säger mig inte mycket än så länge men jag tror på vad du säger

Aah, kanske blir att slå till med en Goliath då.
Är trött på att behöva tänka på hur länge coil heads kan räcka innan jag behöver byta när det inte går att bygga om.
Något bra förslag på vart man snabbast och enklast kan få tag på Goliath eller är det FT som gäller?