Inlägg

Inlägg som nmo har skrivit i forumet
Av nmo

Underbart kul tävling som sätter kreativiteten på spel! Håller tummarna att man får chans att recensera någon av dom

Av nmo
Skrivet av Julius:

Jag har en annan fråga angående VPN! Är det. T.ex. lagligt om man bara vill använda VPN för att kunna se TV-program på DR och NRK? (Norges och Danmarks motsvarighet till SVT) eller vad sägs?

Ja, olagligt är det då absolut inte

Av nmo
Skrivet av varget:

Som andra säger. Du får leta lite i wireshark och se om det funkar att bara tunnla vissa destinationer.

Men vart står serven? Eller är det helt p2p? Köp en tjänst som har exit i samma stad/land som servern står i borde kanske vara enklast. Ha i åtanke peering också.

Ja men precis, det är ju absolut enklaste lösningen. Det här var mest att jag har en server hemma stående och det blir ju gratis

Av nmo
Skrivet av Xcorp:

Självklart går även det, men då borde det ha funkat när kompisen loggade in via VPN, och sen kopplade ner den.

Jag tror att det som händer är att spelet känner av att anslutningen bryts och stänger sedan ned klienten.

Av nmo
Skrivet av aMp:

Det borde gå att köra så att enbart en VPN-anslutning körs mot spelets autentiseringsserver, och att allt annat går via hans vanliga bredband, dvs han spelar med sin ordinarie ms. Detta kräver dock att du får tag på IP/hela domännamnet till autentiseringsservern (lär finnas att hitta på google/reddit) + lyckas konfigurera det rätt på din sida så att all annan trafik inte går via dig.

Jag har lyckats med en liknande lösning för ett par år sedan, men minns inte ens vilket spel det var.. :/

Enklare kanske är att testa med en billig VPN med nöjdhetsgaranti och köpa den en månad bara för att testa.

Det går även att invertera det du skriver - dvs att allt går via VPN förutom spel-servrarna. Nu är det ju dock enklare om man lyckas tunnla enbart inloggningsservern och allt annat inklusive spelservrar inte går via TS tunnel.

Det var exakt dom banorna jag började fundera i, efter ditt inlägg! Ska ta och gräva och se vad jag hittar, det kanske går att köra wireshark eller liknande och hitta igen rätt information.

Men nu har jag något att börja nysta i alla fall!

Av nmo
Skrivet av Xcorp:

Nej, med din tidigare beskrivning går det inte. Det kan gå att lösa så att BARA trafik som ska till spel-servrarna går via VPN, och resten direkt ut på internet.

Mmm, det var det jag misstänkte.

Av nmo

Hej!

Tack för svaret! Jag kör en wireguard docker container som han helt enkelt ansluter via, och den IP som exponeras mot spelet blir ju då mitt IP och han kan således spela utan problem, bortsett från den kassa pingen såklart

Som sagt, jag vet inte ens om det jag tänker mig är möjlig eller om det är så att jag försöker flyga med en cykel eller något i den stilen. Enkelt förklarat, det hade varit smutt om han vid anslutning till spelet anslöt med min IP-address, men att trafiken sedan går via hans egna nätverk.
---
Tror jag fick en liten idé av ditt inlägg dock. Jag undersöker

Av nmo

Nybörjarfråga (Proxy/VPN etc)

Heja kamrater!

Jag har en 100% nybörjarfråga, och jag kan börja med att säga.. jag vet inte ens om detta är möjligt. Förmodligen inte, eftersom jag inte hittar någon info om det alls. Men det kan ju såklart också vara så att jag är kass på att problemformulera tillräckligt adekvat, så jag försöker här ändå

Jag har ju förståelse för hur en VPN t.ex. fungerar med att tunnla trafiken. Men jag undrar om det finns något sätt att slussa viss trafik via en VPN eller proxy, eller vad det nu kan vara. Användningsscenariot kan till exempel vara, en vän som bor i Rumänien och inte kan spela ett särskilt spel. Han kan spela utan problem om jag sätter upp en VPN-tunnel åt honom på min hemmaserver, men får också ping därefter. Den enda "autentisering" spelet gör är att kontrollera vilket IP han ansluter sig från. Det går t.ex. inte heller att ha VPN igång vid start, men stänga av den när han väl är inloggad, för då känner spelet av att anslutningen tappas en kort tid och stänger ned klienten.

Så, finns det någon lösning på det här extremt smala problemet? Alla förslag välkomnas, även glåpord om hur nybörjare jag är

Av nmo
Skrivet av Ureet:

"Decennier bättre"? Hur funkar den jämförelsen? Säger du också saker som "den röda skjortan är fyra år bättre än den svarta" och "julmust är tio minuter bättre än glögg"?

Det är en tidlös jämförelse. Get it? Man måste inte alltid måla efter siffror när man språkar, det är helt OK att skvätta färg lite här och var

Av nmo
Skrivet av JackA:

Jackson våldtog Tolkiens värld. Att folk gillar det gör inte saken bättre.

Själv är jag av åsikten att filmerna är värdelösa, men dom är fortfarande decennier bättre än böckerna. Tolkien var överskattad. Låt lynchningen starta.

Av nmo

Är övertygad om att alla röster lagda på Felix kommer från Felix bots.

Av nmo

Annonsören har avslutat denna annons.

Av nmo
Skrivet av Broder Truck:

Förstår, jag tror inte jag går högre dock. Har GT "1" och behöver inte uppgradera då de är så snarlika, vore mest för att ha en reservklocka

Verkar inte dyka in några fler bud så den är din för 700kr + frakt. Hojta i DM med namn, adress, mobilnummer/email om du fortfarande är intresserad.

Av nmo
Skrivet av Broder Truck:

700 + frakt

Jag noterar detta som högsta bud, men känns onödigt att släppa den för mycket mindre än 1000kr. Bortsett från att den är öppnad så är den i nyskick.

Av nmo

Huawei Watch GT2 Sports Edition ** NY **

Hejhopp, kollar av intresset på en Huawei Watch GT2 som jag fick med när jag köpte min telefon. Paketet är endast öppnat och klockan urtagen en gång. Storleken är 46mm.

Tänker mig pris 1000kr. Ska den skickas betalar köparen frakten

Läs hela annonsen här

Av nmo

Det visade sig att den faktiskt innehöll en komplett BIOS-fil i dom arkiven som Clevo erbjuder. Märkligt, eftersom dom på Clevo själva talade om att det inte var något dom hade

Hur som haver, filen är döpt med filändelse angivet som samma slutsiffra i versionen. Det är bara kort och gott så enkelt som att byta filändelse till .BIN!

Av nmo
Skrivet av Rouge of Darkness:

har ingen aning faktiskt men normalt när man uppdaterar bios så brukar hela bios skrivas över inte bara delvis men de kanske har en annan metod när det kommer till uppdatering.

Ja, jag förstår inte konceptet heller riktigt. Det enda jag vet, eller förstått, är att det specifikt behöver vara .BIN eller .ROM-fil med den porgrammerare jag köpt.

Av nmo
Skrivet av Rouge of Darkness:

Den innehåller tyvärr inte BIOS-filerna i .BIN eller .ROM-format. Som jag förstått det så är .EFI inte hela rom-filen heller, men jag kan vara ute och cykla, så rätta mig gärna om jag har fel!

Av nmo

SÖKES: Snäll själ med Clevo PB7xExx / PB5xExx

Hejja SweC!

Jag söker någon som har en Clevo-laptop av modell PB7xExx / PB5xExx, så egentligen vilken som helst i serien PBxxExx. Jag är i desperat behov av att någon med samma dator kan dumpa sitt BIOS till mig i .BIN eller .ROM-format. Av någon anledning verkar detta vara helt sjukt svårt att få tag på

Snälla hojta gärna om ni uppfyller kraven och kan ställa upp
Stort stort tack på förhand!

Av nmo

Verkar som att det ser ut sådär även på andra enheter, så hoppet lever fortfarande.