Inlägg

Inlägg som WhakkaWhack har skrivit i forumet
Av WhakkaWhack

Annonsen är avslutad

Av WhakkaWhack

Razer Blade 15

Säljer min väldigt sparsamt använda Razer Blade 15. Den köptes 2021 för att jag skulle kunna arbeta och spela på resande fot, det blev dock aldrig någon resande fot således har den legat i sin datorväska och blivit bortglömd.

Specs:
CPU: Intel i7 10750H
GPU: RTX 2070-MaxQ
RAM: 16GB
SSD: 512GB

I övrigt gör den precis det den ska och har även låst upp BIOS för att kunna undervolta eller övecklocka datorn.

Läs hela annonsen här

Av WhakkaWhack
Skrivet av Elloy:

Chille lite, ska vi välja den vägen så kan du ju börja med återigen läsa mitt inlägg och se om du är läskunning.

Det jag ville lyfta med mitt inlägg var som flera andra i tråden redan har påpekat:

Att dra en slutsats med två förändrade parametrar är inte vetenskapligt korrekt.

Tycker för övrigt att det hade varit kul att testa dieten men tror inte att det genomförbart nu som student.

Kan chilla, absolut. Folk har tenderat till att vara onödigt aggressiva och emotionella i tråden, så tog ut den biten i förväg.

Har ingen intention av att vara vetenskapligt korrekt heller då jag enkom kan bidra med erfarenhet utifrån vad jag upplevt under mina år med träning och diet. Kan säkerligen uppnå samma resultat med en annan kombination av diet och träning, vilket jag också nästan har gjort. Men mådde sämre och tränade hårdare. På samma sätt som att det kanske inte alls fungerar för någon annan. Kan inte göra mer än att dela min erfarenhet och mina resultat. Jag mådde bra och fick bra resultat utan att känna att all min vakna tid gick åt till att tänka kring vad jag åt och pressa in så mycket träning som möjligt.

Av WhakkaWhack
Skrivet av Elloy:

Alltså jag förstår mig inte riktigt på den här tråden.

Jag lägger absolut ingen vikt i vad folk äter men att du påstår att endast förändringen av din diet har påverkat sömn, välmående mm. klingar lite dåligt när du samtidigt nämner att du har ökat din träning med 100 % per vecka. Att förändra två parametrar och dra en slutsats blir fel.

Kan det vara ett samband mellan förändrad diet? Kanske

Kan det vara ett samband mellan ökad träning? Kanske

Kan det vara ett samband mellan förändrad diet och ökad träning? Kanske

Kan förändring av välmående bero på en annan faktor? Kanske

Nu vet jag inte riktigt hur du tänker eller vilken kunskap du har om kroppen i övrigt, men det är ju allmän kunskap att diet och kost påverkar hur du mår och sover. Utan att ens börja diskutera vilken diet så är detta ganska allmän kännedom. Du och din kropp kommer må bättre av att äta bättre. Återigen, utan att lägga in bu eller bä om olika dieter. Men att ifrågasätta den biten så låter det som att du har mellanstadiekunskaper gällande både kropp och diet.

Sen påstår jag inte heller att carnivore är något magiskt universallt medel som alla kan använda och magiskt kommer uppnå alla mål dom satt upp. Visar bara precis som person frågade efter, resultat som var längre än en kort period i samband med hård träning.

Har tränat av och på i 15 års tid och har alltid krigat med min vikt. Har testat det mesta gällande både träningsformer och dieter. Vissa har varit bra, andra dåliga. Allt jag har att säga är att jag mådde utan tvekan allra bäst i alla avseenden och fick som ovan de bästa resultaten jag någonsin fått på just carnivore.

Av WhakkaWhack
Skrivet av Swedishchef_90:

Av er som förespråkar carnivore, finns det något som faktiskt har vettiga resultat som ligger på ett högt kcal? Alltså 4.5k och uppåt och idrottar/gymmar.

För de flesta verkar ha kört det i en kortare period och enbart kört vardags motion... Eller första tiden på gymmet, då man kan glo på torkade färg och få bra utveckling

Före / Efter - Hoppas länken fungerar.

Inte de bästa bilderna, men hur som haver är det där innan jag började med carnivore och ca halvvägs genom de strax över 3 åren jag åt carnivore.

Före-bilden hade jag väl tränat i kanske 2 år 2-3 gånger i veckan och åt en typisk gymbro-diet med kyckling, ris, broccoli, kvarg och annat glädjedödande. Detta utan några markanta resultat.

Efter-bilderna tränade jag 6 dagar i veckan och åt carnivore. En typisk dag på carnivore för mig var 6-8 ägg och 1-1.2kg av en kombination av nöt, fläsk, fågel eller fisk. Började få resultat ganska omgående.

Make what you will of it, för mig fungerade det utmärkt. Fick mer energi, mådde bättre overall, sov bättre, fysiska åkommer jag haft hela livet försvann.

Av WhakkaWhack
Skrivet av Swedishchef_90:

Självklart är det intressant, om man inte kan prestera med den kosten när man faktiskt gör något med kroppen så känns den ju relativt dålig?

4.5k kcal/dag är relativt lite även för gemene Svensson om de kör lite gym 2-3ggr/V och sedan löpning med ett jobb man står upp i

Kan ge dig min progress när jag är åter vid en dator. Åt carnivore i lite mer än 3 år och gymmade rätt rigoröst under samma period. Återkommer.

Av WhakkaWhack
Skrivet av Quling:

Ja vi har överlevt tack vare kött tidigare men idag är det inga som helst problem att klara sig utan, tvärtom har många studier visat att för tidig död och många sjukdomar minskar med en växtbaserad kost. Om du nu blir friskare, skonar djuren från hemskt lidande och död och har goda alternativ...varför ens överväga att bidra till detta lidande? De enda orsakerna är ju egoism eller vana men inga av dessa orsaker är permanenta. Vi hade ju slavar i flera hundra år samt även idag våldtar och dödar kvinnor i delar av världen och anser det okej och normalt. Tider förändras och vi behöver ju göra det också,. Klimatet och det extrema lidandet och skalan av dödande är ju inte varken moraliskt eller klimatmässigt rimligt eller möjligt längre.

Varför inte likställa en gris med en hund, i kina har hunden lika låg och hemsk status som grisen här. Bara för att hunden har fått en status som husdjur här innebär inte att tex grisen kan få det också, eller att hunden kan få en bättre status i tex kina. Det är ju du och jag som kan bestämma det.

Oavsett hur djuren lever så lever de väldigt korta liv av sitt naturliga livsspann samt möter en hemsk död, grisar gasas i nedsänkta schakt precis som judar, kycklingar elektrifieras till döds upp och ner och kycklingar mals också levande i kopiösa mängder i Sverige. Att några få procent får gå ute och leva någorlunda okej uppväger inte på något sätt den andra delen som är majoriteten. Hur menar du att djuren har ett bra liv, vad innefattar du i ett normalt och bra liv...? Om du skulle leva endast 1-5 år av ditt liv på kanske 20-25 år och mött en våldsam död mot din vilja, skulle du då kalla det ett gott liv för att du under en stund fick vara ute på gården...?

Jag skulle inte äta fisk heller, finns inget behov förutom att jag skulle gilla smaken men det finns alternativ för det också samt i grund och botten är allt en vana som rätt enkelt kan vänjas om eller av. Att vara empatisk och agera efter vad som är moraliskt rätt anser jag vara att försöka minska antalet djur och människor som dör och utnyttjas pga av mina val, det går idag nog inte att koma på noll då tex insekter dör i samband med växtodling men då har man minskat det så gott det går.

Kom ihåg allesammans, äter man kött är man alltså indirekt:
Egoist.
För slaveri.
Våldtäktsman.
Nazist.
Oempatisk och omoralisk.

Tackar för mig i denna tråd! 🤣 Till er andra som vill testa på med dieten, lycka till! För mig gjorde det underverk fysiskt och mentalt i flera års tid och skulle utan att tveka rekommendera den varmt till alla som är nyfikna.

Av WhakkaWhack
Skrivet av medbor:

Varför är ditt grundantagande att det är skillnad på protein och protein? Varför äter alla gymnissar veteprotein? Vad jag vet så funkar allt protein likadant så länge det innehåller alla aminosyror som behövs. Det är väl kemi, inte så mycket hokus pokus med det

Om man sen får i sig samma av alla andra spårämnen är såklart inte alls givet

Gud nej, det stor skillnad på vilket protein du intar. Det är inget "antagande" det är ren och skär fysiologisk fakta.

*EDIT*

På precis samma sätt som det skillnad på fett och fett eller kolhydrat och kolhydrat.

Av WhakkaWhack
Skrivet av Wiinis:

Ok, då hänger jag inte med på ditt inlägg som jag svarade på första gången.
Men strunt samma, vill en individ testa en sak, kör på. Vill du skriva om det så förvänta dig medhåll och mothugg.

Sen igen jag skulle nog påstå att stigmat - som du till viss del verkar försvara - är det stora problemet och inte att någon är överviktig. Folk mår sämre pga modeindustrin, folks retorik och alla dieter och piller som vi prackas på. Det du påstår hyllas är en motvikt till detta.
Tycker du det är lämpligt att en tolvåring har ätstörningar för att det normala är att vara smal som inte ens är möjligt utan t ex kirurgi eller svält?

Ät en bulle och var glad. Plus är du glad då kanske du vill ut och röra på dig och då mår du bra av det och kanske slippa få dömande blickar från folk. Då mår du ännu bättre. Detta gäller såklart även på forum...

Det ena utesluter inte det andra. Varken övervikt eller undervikt är bra för någon. Heroin Chic fick enorm kritik (med all rätt) på 90-talet, på samma sätt som jag anser att dagens "kroppspositivitet" (läs övervikt) bör få kritik idag. Inget av dom gör någon något gott mer än att pracka på ungdomar en skev bild av hur saker "ska se ut".

Av WhakkaWhack
Skrivet av pompado:

Hej kolla läget idag eftersom jag äter inte 163 g Protein och 71 g Fett varje dag utan det varierar.
Så man kanske kan säga minst förbrukar 1200 och förmodligen över det.
Och mitt intag ska vara lite över 2000.

Dagens intag blir 186 g Protein och 125 g Fett.
Tror inte jag behöver oroa mig.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

MVH

En viktig sak som många missar med både keto och carnivore är att hålla kalorieuppdelningen i rätt balans. För att kontinuerligt och stadigt hålla kroppen i ketos (vilket är målet) så räcker det inte med att bara hålla sig borta från kolhydrater. Du behöver hålla dig runt 60/40 till 80/20 av dina kalorier till fettets fördel. Alltså, ditt intag bör vara 60-80% fett och 20-40% protein. Give or take. Därav är det alltid fördelaktigt att hålla sig fetare produkter istället för t.ex kyckling eller torsk.

Bara ett tips, lycka till 👌

Av WhakkaWhack
Skrivet av Wiinis:

Du menar att om någon skulle testa på att röka-dieten för att gå ner i vikt ingen skulle säga något?

Sen att hylla övervikt handlar snarare om att det finns ett stigma och hån mot övervikt och att folk blir mobbade för att de är överviktiga. Fler och fler har ätstörningar och det går ner i åldrarna.

Nej, det var inte det jag menade och det vet du 😊

Ett av västvärldens absolut största samhällsproblem rent medicinskt är övervikt. Globalt är övervikt numera ett större problem än svält. Att hylla fetma till den grad vi gör idag är precis lika dumt som att vi skulle ha Christer Petterson som modell i en H&M katalog med en sofiero i handen under premissen "börjar man dricka efter 18:00 är man inte alkoholist".

Av WhakkaWhack
Skrivet av Wiinis:

Är det så konstigt?
Allt talar emot att ur ett samhällsperspektiv är det inte bra för klimatet att vi fortsätter äta den mängd kött som vi gör och då är den här dieten inget vi ska stödja.

Tror ingen vill TS illa utan funkar det för hen så är väl det kanon. Det är snarare så att folk försöker säga att det kan få andra konsekvenser.

Personligen tycker jag det är konstigt då ingen rycker på axlarna när någon säger att man röker, snusar eller dricker sprit. Eller ungar som får mer eller mindre sockerkaka i form av flingor till frukost och fyller resten av dagens krystade behov med energidryck. Att promote:a dödlig övervikt i alla hörn av samhället är helt OK och till och med hyllat. Be you, be proud.

Men att leva 100% på oprocesserade animaliska produkter, för sin eget välmående och hälsa, då är man ute på hal is. Det är en farlig företeelse och bör skambeläggas, motsägas och motarbetas.

DET tycker jag är konstigt.

Argumentet blir ju lite utav "det spelar ingen roll om det är bra eller fungerar, för det ska vara dåligt".

Av WhakkaWhack

Intressant hur högljudda alla skeptiker är i denna tråden. Man får nästan känslan av att det är en grupp med människor som absolut inte vill att carnivore skall vara bra eller fungera 🤷‍♂️

Av WhakkaWhack
Skrivet av SUMITOMO:

Många som väger så mycket skulle rasa lika mycket om de levde på Pytt i Panna.

Känner en som vägde 155kg.
Drack 3L Coca-Cola och någon påse chips varje dag.
Pizza eller Hamburgare till lunch och middag.

Sen fick han viktrelaterade hälsoproblem och skippade läsk/godis och började äta på en lunchrestaurang varje dag.
Vill minnas att han gick under 100-strecket på knappt ett år.
Han åt minst 2000 kalorier för mycket innan.

Förstår inte riktigt poängen med ditt inlägg? Vissa kan äta vad som helst och inte gå upp i vikt, andra har tvärtom. Vissa röker och super hela livet och dör fridfullt vid 90 års ålder, andra lever ett hälsosamt liv och dör skrikandes på sjukan efter månader av cancer vid 50.

Sen "väger så mycket" är ett relativt begrepp. Ingen tror att jag "vägde så mycket" för jag var aldrig "så tjock". Men lägg också till att jag är 2 meter lång. 140kg på 2m ser väldigt mycket annorlunda ut än 140kg på 185cm. Många skulle säga att 90kg är mycket, men väger jag 90kg börjar folk fråga om något är fel och tror jag ligger inför döden för jag ser så smal ut.

Av WhakkaWhack
Skrivet av Mental:

Den stora frågan är väl, varför slutade du? Och har du lyckats fortsätta hålla vikten nere?

En relation som gick åt helvete, hattade omkring i andrahandsboenden utan kloka kök och en rätt åtstramad ekonomi. Livet som man brukar säga. Nu är väl det mesta tillbaka på banan igen så målet är att hoppa på tåget snarast möjligast.

Av WhakkaWhack

Körde själv carnivore-dieten i 3 års tid slaviskt och har aldrig mått så bra som jag gjorde under den perioden. Då var jag 32, vägde ca 140kg (fördelat på 2m) och rätt dåliga värden, inte katastrofala, men inte bra. Tre år senare låg jag på 97kg, mådde mycket bättre mentalt och fysiskt samt att värdena låg på bra till väldigt bra.

Förutom vikt var några av fördelarna för min del:
- Väldigt mycket bättre sömn. Från att nästan alltid känna att jag aldrig fick nog med sömn till att jag kände mig fullt utvilad och gick upp självmant efter 5-7h sömn.
- Stadig energi på dagarna. Inte vågor av energi och kraschar. Matkoma var ett begrepp som försvann från vardagen.
- Psoriasis och vuxenacne försvann helt och hållet. Från att behöva skrubba och doppa händer/ansikte i dyra feta krämer för att inte spricka och bli sårig till att inte använda hudkräm öht.

Kan säkert skriva mycket mer om allt, men fråga på istället så blir det enklare än att bara spola ur sig.

Ställ era frågor!

Mvh,
WW

Av WhakkaWhack

Snarkade så mycket att jag blödde näsblod i mina yngre dagar, långt upp i 25-30 års åldern. Efter 1 år av vad vi kan kalla för bruk av discopulver försvann både snarkandet och nattliga näsblodet.

Ingen rekommendation, but it happened nonetheless 🤷‍♂️Livet ger och livet tar.

Av WhakkaWhack

Öppna dial-pad automatiskt *för vissa kontakter* (Android)

Hej,

Som titeln lyder: är detta något som går att göra? Öppnar väldigt sällan dialpadden när någon ringer men nu när jag gått och blivit med porttelefon så hade det varit väldigt Nice om det gick att lösa så att när den ringer kommer dialpadden upp automatiskt.

Går detta att lösa?

Mvh,
WW

Av WhakkaWhack

Se där!

En factory reset gjorde susen. Nu tuffar den på i 900+mbit upp/ner.

Tack allesammans för hjälpen! Ställer mig i skamvrån då problemet var så enkelt att lösa..

Mvh,
WW

Av WhakkaWhack

Liten update:

Får som andra nämner runt 940mbit upp/ner med både stationära och laptop när var och en är direkt kopplade till fibret. Härav tänkte jag kasta in handduken då jag inte kommer över 550mbit oavsett vilken kabel eller dator jag använder med routern kopplad till fibret.

Då hittade jag en intressant sak! I Asus egna app där man kan kontrollera sin asus-router finns det en inbyggd speedtest (också Ookla). Kör jag den blir resultatet återigen runt 940mbit upp/ner.

Således ser det ut såhär:

Fiber > Stationära/Laptop - 940mbit upp/ner
Fiber > Router - 940mbit upp/ner
Fiber > Router > Stationära/Laptop - 550mbit upp/ner

Några ideer härifrån?