Inlägg

Inlägg som Tandborste har skrivit i forumet
Av Tandborste

Ca 13% med sambo I Solna.

Av Tandborste
Skrivet av johannesb:

Tja! Polaren tänkte uppgradera datorn och vände sig till mig för att hitta komponenter. Men tycker det är väldigt dåligt med kort på marknaden? Känns som de enda korten som finns i lager är rog strix varianter? Hade helst velat hitta 1080 kfa2 för det är vad jag använder. Är det något speciellt som gör att allt är slut sålt överallt eller har jag missat något? Tack på förhand!

Om inget annat så är Strix varianten riktigt trevlig! Har ett strix 1080 och är väldigt nöjd med kylaren. Annan trevlig sak är att koppla två fläktar till grafikkortet är smutt, lillebrorsan har kopplat frontfläktarna som styrs av GPU tempen istället för cpu tempen. Enda att tänka på är att kortet är större än många andra 1070/1080.

Av Tandborste
Skrivet av CrazyDriver:

Visst, man brukar säga att det är insidan som räknas, men sitter folk verkligen och tittar in i sina datorer? För mig är målet snarare en dator som varken syns eller hörs. Nu för tiden ska det tydligen vara som ett dockskåp med RGB belysning där man kan visa kompisarna hur dyra komponenter man har. Fattar ingenting.

Både ja och nej. När jag väl kollar in vill jag ha det snyggt och prydligt. Subtil belysning tycker jag är trevligt. Och framförallt tyst. Gör jag det för nån annan, att jag vill visa upp och skryta? Nope, för mig själv, för att jag tycker om det. Bruden hatar det och vägrade först att jag skulle ha med datorn när vi flyttade ihop men hon fick välja mellan att vara sambos eller särbos..
Men det handlar ju om intresse. Vissa vill blinga till det med allt som går att blinga, och andra vill inte det. Olika intressen och prioriteringar - och det ena betyder ju inte att det är bättre än det andra. Vad som är viktigt är ju upp till en själv att bestämma och skita I vad alla andra tycker..

OnT; bra och tydlig guide med som vanligt sjukt bra tagna bilder!

Av Tandborste

Varför inte bara fråga om du kan få pröjsa mellanskillnaden och njuta av ett bättre kort (iaf Evgas) och båda är nöjda?

Av Tandborste

Alternativt vänta nån månad eller två och se hur Nvidias nästa serie presterar.. 😊

Av Tandborste

Om du ändå ska lägga ca 20k på en dator så lägg några kronor mer på ett vettigare chassie som är bättre lämpat för vattenkylning. Typ nåt Fractals Define serie. Framförallt om du ska köra custom loop. Eller är det en AIO kylare du tänkt dig?

Av Tandborste

Så, om du byter kabel så fungerar allt?

Av Tandborste
Skrivet av drweinz:

Okej, nej har absolut ingen koll och i ärlighetens namn så hade i princip vilken skärm som helt känts som en rejäl boost för min del då jag suttit på en 20" bärbar skärm senaste åren som är totalt värdelös. Tänker mer att det kanske är onödigt att köpa en skärm för 2500:- (1080p 144hz) när man fläskar på med 1080 etc. Då kanske det är mer framtidssäkert och vettigare att lägga till 1500-2000:- och få 144/165hz TN/IPS med G-Sync

Ja jo verkar kanske inte bli någon super boost i Ryzen2/+ men kanske främst blir ovärt för de som har Ryzen 1 att ej uppgradera men för en som står i valet nu kanske det är värt att köra på Ryzen2. Å andra sidan är det främst gaming som är på agendan och där är ju Intel vassare även om nya R2/+ kanske fått en improved single thread kapacitet(?).

Okok, ja det låter ju lovande och hade ju varit segt att dunka ut 5-6k för ett 1080 nu och så kommer ett rejält boostat 20xx om 3-4 månader för samma pris cirka. Förstår absolut vad du menar och känns som du gjorde rätt med facit i hand egentligen, kan du ju köra på ditt 1080 iaf 1 år och sen gå över till 20xx och sälja av ditt 1080 för en fin peng.

Vanligtvis hade man ju slagit till nu men då jag ändå lirat på en sliten laptop i 7 år och jag egentligen inte har någon panik med att ha en nästa vecka så skulle man ju kanske kunna vänta 2-3 månader och se.. Tufft..

Har satt ihop en rackare på Webhallen, med några små modifikationer om än dyrare;
- Snäppet vassare moderkort, främst för bättre ljudkrets (vilket jag personligen uppskattar). Kör du med ett par USB-lurar så ta Prime-P istället för Prime-A. MSI har bra brädor dom med, men har kört med ASUS senaste 10 åren och är nöjd.

- Strix 1080. Egentligen endast för kylaren. I min värld värd varenda krona även om min kylare snart åker av för att kortet ska hoppa in vattenkylningsloopen. Den semipassiva driften är guld, knäpptyst vid surf etc. Och under load så hörs den inte så mycket heller.

- Arctic Freezer 33. Samma anledning som med Strix kylaren. Semipassiv drift (vilket förvisso går att ordna med de flesta kylare med en fläktkurva i bios/mjukvara vid närmare eftertanke). Har den själv under tiden jag håller på fixar om loopen i ett annat chassie. Håller en överklockad i7 3370k sval även under load och låter inte speciellt mycket när den väl snurrar.

- RM650 psu, för den semi-passiva driften. Kommer vara mer eller mindre knäpptyst kanske även under load. Själv valde jag ett 850w psu när det begav sig, inte för att jag behövde så mycket W, utan för att jag ville att fläkten aldrig skulle hoppa igång. (kanske börjar märka ett tema här..)

- 24" 1440p 144hz G-Sync skärm.

https://new.webhallen.com/api/cart-img/247896,236123,273627,2562...

Som du märker så är denna något dyrare, men i min värld värd dom extra pengarna för tystnaden när man slösurfar samt spelar och en vassare ljudkrets, G-Sync drar ju upp priset ca en femhundring också. Så det som egentligen kommer låta mest i bygget är hårddisken (#SSDforlife)

Av Tandborste
Skrivet av drweinz:

Okej, tack för den infon. Kanske bättre kika efter en skärm med G-sync då. De fläskar på i pris en del och känns som G-sync teknologin rör sig ganska snabbt framåt eller är jag ute och cyklar?

Så ett 1080 på 1080p skärm 144hz hade funkat fint då, men kanske är lite overkill och får inte ut max av grafikkortet om skärmen bottlar?
Ja asså, jag har ju ingen panik egentligen så men mer att det vore kul att få en dator som flyter..
Dels är det ju Ryzen 2/Zen+ som står för dörren som kan vara intressant att invänta och se - och sen som du säger, har också läst och sett lite att det verkar som nVidia kanske lanserar 20xx serien närmsta tiden även om det verkar lite oklart.. Så svårt.. Känns som man alltid kan vänta haha.. Dock är väl 10xx serien 2 år cirka nu så känns väl inte orimligt? Dock känns det väl knappast som priserna kommer gå ner speciellt mycket och prestandan kanske inte blir så marknat?

Svårt.. Men tack för era tips och råd ovan!

Angående G-Sync har jag ingen aning om, aldrig använt en. Men av vad jag kan läsa och höra mig fram till så är det gött! Och ska du köra en 1440p skärm kan det vara smutt om du vill köra Ultra i AAA spel.

Ja absolut är 1080p/144hz ett alternativ, kör mer eller mindre allt i Ultra/Högsta och relativt stabilt i 120fps. Spelar mest The Division fortfarande så har ställt ner vissa grejer (typ shadows) för att hålla 120 fps mer stabilt. Tanken för mig är att kliva upp till 1440p/144hz och kanske 21:9 när plånboken tillåter.
Just Ryzen2/+ så ryktas det om att det inte handlar om några riktigt stora prestanda förbättringar, kanske runt 10% eller så.
Såg LinusTechTips video där dom provade nya Titan V som är baserad på nya arkitekturen och det var ett monster, så det ser gott ut för Volta. Men samtidigt så är det lätt att haka på Hype-Tåget.. Men som du säger, det är svårt!
Egentligen så hade jag personligen hellre väntat på 20xx då mitt 1080 var ett impulsköp under mellandagsrean. Men samtidigt så är jag nöjd med prestandaboosten över mitt 780 så egentligen ångrar jag mig inte (haha om du fattar vad jag menar).

Av Tandborste

Sitter på ett Strix 1080 och är galet nöjd med prestandan, kör med en 1080p 120hz skärm. Om du orkar vänta så ryktas det att nVidia ska lansera sin nya serie inom några månader.
Oavsett så är jag nöjd med mitt 1080!
Och som MrRandom skrev så är kanske en G-Sync skärm kan vara att föredra om du är intresserad av adaptiv synkronisering på skärmen. Annars funkar skärmen prima men utan syncen.

Av Tandborste

In fram och ut bak och toppen är klassiskt och fungerar bra.

Av Tandborste
Skrivet av sockfan:

MCP35X har jag förstått var eller är fortfarande(?) en väldigt populär pump, den nämns ofta i custom loop-trådar Dock verkar den inte sådär värst tillgänglig inom EU?

Just den varianten verkar inte vara så tillgänglig i EU längre. Men alla som säljer (EKWB, Swiftech etc) DDC pumpar är samma pump, rebrandad bara från Laing. Som skrevs så kan det vara olika toppar och/eller pwm eller ej. Men själva pumpen I sig är är samma! Och pump toppar är enkelt att byta själv om man vill det. T. Ex. Inet har en DDC med pwm från EKWB https://www.inet.se/produkt/5320383/ek-xtop-ddc-3-2-pwm-elite...
Något dyrare, men har även en utan "special topp" för ca 699.

Av Tandborste

Kan det här vara nåt? Finns utrymme för både kylare och fläktar (rekommenderar själv Arctic Freezer 33, har den själv)

https://komponentkoll.se/bild/ZzeDC.png

Av Tandborste

Själv kör jag med en DDC pump. Kunde inte vara nöjdare! Hörs knappt och pumpar åå bra ändå (inte på full fräs då såklart). Körs med en 360, 240 cpu, GPU och en Aquaero 5 som också är vattenkyld.

https://www.swiftech.com/mcp35x12vdcpump.aspx

Köptes på. Coolerkit (eller om det va coolingstuff..). Men mer eller mindre alla DDC pumpar är samma I grund och botten, kan vara olika toppar och med eller utan pwm. Min är pwm.

Edit; korrigerade auto correct på namn

Av Tandborste

Snyggt! Vad har du för djup på skrivbordet?
Så sjukt sugen på den skärmen.. Köpte via Dell.se?

Av Tandborste

Är nog all vattenkylning till datorn. Radiatorer, block, en jävla massa dyra fläktar, Aquaero för att styra allt.. Men vad gör man inte för tystnaden? 😍

Annars är nog en Intel X-25 80gb SSD jag köpte 2010 för 2250 kr.. Har kvar den än, tuffar på i HTPCn.

Av Tandborste

@icecrystal @funlo
Samtidigt så är 16gb onödigt om man vill komma undan så billigt som möjligt.. 8gb räcker för spelande om budgeten är tight. I övrigt hade jag kört på icecrystals förslag fast med 2x4gb ram. Byggt en dator åt brorsan med den setupen och det funkar fin fint i gta som han spelar mycket.

Av Tandborste

Eftersom jag jobbar med mat så blir det ett sjujäkla småätande hela tiden. Och stora mängder kaffe.
Förfrukost innan avfärd till jobbet, oftast vid 0530. En macka eller två. Ibland tre. Kaffe och juice till.
Kommer till jobbet, stämplar in, tar kaffe.
Frukost på jobbet ca 10.00. Några mackor, juice och kaffe.
Lunch kl 15. Oftast nåt med överdrivet mycket smör och/eller grädde. Mer kaffe.
Hemgång mellan 16 och 18. Kaffe på bussen/I bilen hem.
Middag mellan 19 och 20, oftast nåt nyttigt då sambon går på kostschema och jag orkar inte laga två olika rätter. Och det när jag jobbar dagtid.
Jobbar jag kväll så är allt samma fast middag ca 22-23 och rester av det sambon lagade.

Av Tandborste

Liknande sak hände mig med, fast i Sverige då. Avsändaren eller personalen på postombudet hade skrivit Christian istället för Christoffer på paketet och jag kunde inte hämta ut det. Gick att lösa genom att avsändaren fick kontakta postnord (då Det var avsändaren som fortfarande ägde paketet) och ändra till rätt namn. Så lättast borde ju vara om du kunde få din avsändare att kontakta postnord (dom har väl engelska som telefon val?) och få dom att ändra till rätt namn? Alternativt som postnord sa, försök övertala ombudet att se mellan fingrarna?

Av Tandborste

Av nån anledning har jag alltid Winamp installerat på alla mina datorer, men används knappt, trots en herres massa mp3 filer från back in the old days när man rippade allt man kom över, och sen hade en sjujäklas ordning på mp3 biblioteket med rätt år för albumet osv. Och när man skulle upp till stugan så vare två dagars förberedelser för att bränna dom ultimata skivorna för en vecka i stugan. Happy times!