Inlägg

Inlägg som Tandborste har skrivit i forumet
Av Tandborste

Har fram tills ett halvår sen suttit med 4G från Tele2 som min primära uppkoppling. Spelat The Division, GTA Online och BF1 som mest på den linan. Det funkade helt okej, kände inte av större störningar eller delays. Men sen har jag aldrig varit speciellt kinkig med pingen - även om jag förstår att det är viktigt i vissa typer av spel.
Men var 4G optimalt? Njae, som sagt det funkade att spela på, drar inte speciellt mycket på databudgeten. Men så fort man skulle uppdatera eller tanka ner ett spel så var det att tänka till två gånger om det va värt att käka upp halva dataplanen eller ej. Hade deras största dataplan men va sällan den räckte då jag kollade mycket Netflix och YouTube också. Blev bättre när jag skaffa deras Unlimited telefonabonnemang och stoppade tvillingkortet i routern. Konfade telefonen så den automatiskt skickade svar på smset från Tele2 som frågor om man vill "fylla på".

Av Tandborste

Alternativt så är det bara en "skryt/show off" burk som antagligen inte förväntas säljas alls..

Av Tandborste
Av Tandborste
Skrivet av Paddanx:

OffT: Då du har en MX500, har du lust att köra en SSD Read Speed Test på den?

Hade gärna gjort det, men lillebrorsan fick ärva den när han byggde eget..

Av Tandborste

Har kört med Intel X-25 (gammal som gatan), Samsung 830, 840 Evo och Pro, 850 Evo och Pro, 750 Evo och Crucial MX500. Kontentan är att Samsung Pro diskarna är ju på pappret snabbare än övriga, men i praktiken så känner jag ingen skillnad. Kör på Samsung eller Crucial med den största kapaciteten du har råd med är mitt råd 😁

Av Tandborste

@pwik
Ser la bra ut, i3 lär ju klara av det galant i alla fall. Om den klarar av 4k transcode vet jag inte men det kanske google vet?
Men tänker på varför du valt just det moderkortet? Du skulle ju kunna hyvla av ett gäng hundringar för att ta ett billigare?

Edit; såg att det inte fanns så många billiga ITX moderkort..

Av Tandborste

@pytonOrm
Bara av nyfikenhet, vad är det som skrämmer dig så mycket med AMD?

Av Tandborste
Skrivet av eucalyptus:

Får man betalt/ersättning när man är hemma och vabbar?

Tycker iaf att vill man vara hemma o "vabba" så ska det va helt utan ersättning. Precis som vilken sjukdag som helst- NOLL betalt

På mina arbetsplatser och på mina vänners där springer folk o vabbar stup i kvarten, precis heeeeeeeela tiden. Patetiskt.

Varför ska man inte få någon form av betalt vid sjukdom eller vab tycker du?

Du blandar ihop sjukdag och karensdag. Karensdag, alltså första dagen under din sjukanmälan så får du inget betalt, resterande dagar så är det ca 80% av lönen.

Och angående vab, https://www.forsakringskassan.se/privatpers/foralder/vard_av_...

Av Tandborste
Skrivet av johnlennonx:

Blåa LED-är ju det jobbigaste som finns i en dator så jag får väl ge ett mer kreativt förslag.

Först och främst installera en liten svag lampa med vitt eller kanske lite varmare ljus som lyser upp lite lagom i burken. Glöm inte en enkelt on/off-knapp på utsidan så du inte har ett störande ljus från burken när du inte vill ha det.

Sen beger du dig till närmaste hobbyshop och köper upp hela deras lager av figurer till modelljärnväg (för den late går de köpa över nätet med).

Sen kan du varje torsdag klockan 7 utmana dig själv att bygga upp finurliga små dramatiska scener inuti din dator som du sen kan visa upp för släkt och vänner.

Kan vara det bästa jag läst idag.. computorama!

Av Tandborste

Vad betyder felkod 55? Googla så borde du få en bättre ledtråd till vad som är fel 😊

Av Tandborste

Mittendistansen är för att hjälpa till att få moderkortet rätt och "hålla det på plats". Mycket trevlig feature I många chassin idag! 😊 dom resterande kan du låta sitta. Dubbelkolla så att inga andra distanser eller så under moderkortet inte sitter som dom ska, kan kortsluta I värsta fall.

Av Tandborste

@Zeuligan
Ser snyggt ut! Angående färgen som lossnar, sandpapprat och använt primer innan du sprayade?

Av Tandborste

Jobbade med min sambo för många år sedan, inget hände då. Många utekvällar och random tjejer senare så fann vi varandra genom min syster som blivit bästa vän med henne. Nu är vi sambos å blickar in mot framtiden!

Av Tandborste

Beror på, vad har du för chassi, några chassi fläktar?
Provade att minea lite med mitt och så gick det upp till ca 73c och då i ett helt öppet chassi utan fläktar (håller på å byter chassi). Har för mig att det var "silent" kurvan.

Av Tandborste
Skrivet av 50Spaenn:

Det är klart att misstag kan ske, ingen är väl helt felfri, så du kan tona ner cynismen lite
Men det är ju lite oroväckande när ena delen av min order kommer fram, följesedeln är inte ens komplett med alla produkter samt att någon annans prylar finns hemma hos mig i detta fallet.

Det som oroar mig är om det ens är möjligt att de kan få reda på var mina saker har hamnat någonstans.
För enligt fraktsedlar och allt så har ju jag fått min order skickad, bara det att det har gått till någon annan.

Jag litar inte riktigt på att folk skulle hojta till om de har fått bättre hårdvara hemskickad än vad de har beställt.

Hur vet du att personen som fått dina grejer har beställt just datorkomponenter?

Av Tandborste

Helt ärligt, varför har du inte kontaktat Inet direkt? mänskliga faktorn, och ja, tro det eller ej men även Inet kan göra fel. Är ju helt klart ett icke problem, du har ju en orderbekräftelse som antagligen visar helt andra delar än dom du fått. Klart det kommer lösas. Uppenbart att adress/kollilapparna hamnat på fel lådor.
Bör en sån här sak hända? Nej. Kan det hända? Ja.

Jag tar inte Inet I försvar, men shit happens.

Så. Ta kontakt med Inet direkt imorgon, förklara läget så kommer det med största sannolikhet lösa sig. Be om kompensation när du ändå håller på. Speciellt om du måste packa om allt och konka ner till posten igen. Själv hade jag bett dom skicka ett bud som lämnar rätt grejer och hämtar dom felaktiga. Borde vara noll problem eftersom du bor i Stockholm.

Edit, såg att du kontaktat Inet så strunta i den. Men ändå, det kommer lösa sig.

Av Tandborste
Skrivet av Reckie:

Är också sugen på någon av dessa, gärna i vitt.
Min kassa nacke oroas dock av att de väger så pass mycket mer än mitt befintliga headset.
Upplever du att One känns tunga med sina 312g?

One och Zero reas dessutom ut nu och är 1000kr billigare än uppföljaren GSP 600, som inte finns i vitt och väger ännu mer, 395g!

Min personliga subjektiva åsikt är att jag tycker att dom känns kanske lite för lätta. Hade nästan velat ha dom lite tyngre, mest egentligen för känslan av att "tungt = kvalitet". Med det sagt så är det inget fel på kvaliteten!
Som svar på din fråga, nej jag tycker inte att dom känns tunga.

Av Tandborste

Har ett par Sennheiser Game One och är galet nöjd! Micen är suberb och enligt mig riktigt bra ljud. Matas av ett Asus Xonar D2X. Riktigt bekväma är dom också, hänt flera gånger att jag glömt att jag har dom på mig och går från datorn med dom på..

Av Tandborste
Skrivet av improwise:

Eller iaf vill framstå som att du är det sett till att dom flesta hybrider går löjligt korta distanser på el

Beror ju på vad som anses vara en löjligt kort distans i sammanhanget. Bor man utanför en storstad så kan jag hålla med om att en en 5-6 mil är dåligt. Men bor man i en större stad och bara har en mil eller två till jobbet och kan ladda hemma och/eller på jobbet så är ju redan där "den löjligt korta distansen" helt bränslefri. Det handlar om kontext och vad man har för vardagssituation och hur man normalt brukar sin bil. Som för mig så hade en ladd-hybrid varit perfekt, har runt milen till jobbet och skulle därför klara mig på bara eldrift till och från jobbet inklusive storhandla efter jobbet på det. Och dom få gånger per år jag gör längre resor så skrapar jag gärna av några mil på från bränsleräkningen per resa.
Som sagt, man måste väga in om en ladd-hybrid passar sin vardag.

Av Tandborste

Hur långt är ett snöre?

Flick/pojkvän är inget man "skaffar". Ett förhållande växer fram över lite längre tid än att bara "skaffa". Det är nåt som växer fram mellan två personer som tycker om varandra och vill spendera tid med varandra och respekterar varandras värderingar och prioriteringar..
Såvida man inte går i mellanstadiet och frågar chans på varandra..