Inlägg

Inlägg som Nejger_Jon har skrivit i forumet
Av Nejger_Jon
Skrivet av dammskog:

ingen big deal?

läs det fetstilta ovan.

jag har hört och läst många som väntar med ny telefon/uppdatering och t.om. nu funderar på WP8 eller Android istället pga detta. De har tappat förtroendet för Apple som produkt och kan då lika gärna testa andra märken.

Angående "scuffgate" :
http://www.youtube.com/watch?v=0l4vpyQIafY

Videoklippet är från 5 september (innan telefonen släpptes) och det verkar ju stämma med vad som sedan skedde.
http://wp.iosfans.com/wp-content/uploads/2012/09/phil-schille...

Mailet känns ju jävligt legit. Det där kan ju vem som helst snickra ihop i paint.

Jag tror det här felet är en del av Apples strategi. Kommer ni ihåg 4an som hade problem med antennen? Något som blev åtgärdat med 4S. Jag tror att Apple skapar dessa fel med flit för att sedan förbättra det med Iphone 5S och ge folk en anledning att uppgradera. Skulle tippa på att 5S kommer ha ett tjockare anodiserat lager för att på så sätt inte repas lika lätt.

Av Nejger_Jon
Skrivet av anon4992:

Flame on!

http://furiousfanboys.com/2010/09/well-call-it-a-mac/

Ber inte om ursäkt på förhand, det är ett skämt, och ett roligt sådant

Jag väntade på att slutklämmen skulle vara Android faktiskt Till att börja med så var det en robot (Android), och sen var den plastig och mindre attraktiv att titta på. Säga vad man vill om Apple, men design är dom hejare på. Men den var rolig vilket som, och det var även filmen om Apple-fanatiker

Av Nejger_Jon
Skrivet av Evil Peter:

Lite väl starka ord när två domstolar beslutat att Samsung inte kopierade Apple, varav en tvingade Apple till att ge en offentlig ursäkt till Samsung. Att något är liknande är inte samma sak som att det är en kopia och därför är det en snårig sak att bedöma.

Nu tänker jag inte dras in i diskussionen allt för mycket, men det beror ju helt och hållet på vilka produkter man tittar på. Galaxy Tab 10.1 är t.ex. inte så lik Ipad, men däremot så har Samsung tagit en hel del när det kommer till telefoner. Jag hade en Galaxy Ace som temporär telefon då min HTC hade lagt av och både jag och många andra kunde inte släppa tanken att den såg exakt ut som en Iphone 4. Den enda skillnaden var i stort sätt baksidan som aldrig syns och knappen, som dom aldrig hade kunnat komma undan med om dom kopierat Apples hemknapp.

Nu bryr jag mig inte så mycket om att man tar inspiration från olika företag, men jag kan inte direkt tycka synd om Samsung eller känna att dom har blivit orättvist behandlad då dom enligt mig gick lite väl långt in på Apples territorium. Samsung har ju bevisat nu med Galaxy S3 att det faktiskt går att göra på annat sätt än på Apples sätt, och jag tycker i alla fall att S3an är snyggare än Iphone 4/4S. Men om du frågar mig så borde patentsystemet avvecklas, eller åtminstone göra om rejält med självklara riktlinjer för vad man får och vad man inte får göra. För som det är nu så får man ju nästan chansa och hoppas på det bästa, ungefär som med Apples löjliga rektangelpatent.

Av Nejger_Jon

Nu har jag läst i genom hela tråden, eller försökt i alla fall, och jag måste fråga vad det är för nivå på er egentligen? Ni krigar mot varandra som om det vore era egna företag.

Att Samsung har kopierat Apple är ganska så uppenbart, men den tiden har passerat sen långt tillbaka. Dock så borde ni som påstår annat verkligen skämmas som inte kan erkänna att det har kopierats ganska så livligt. Och Apples aggressiva stil är skrattretande. Man tar patent på en rektangulär form och använder det som argument i domstol. Nu är det väl kanske inte just det som gjort att Samsung åkt på saftiga böter, men det är väldigt löjligt att ens använda sig av det i en domstol.

Om båda företagen, och även andra företag, la ner minst lika mycket energi på utveckling som man gör på att stämma andra så hade vi nog haft teleporter och flygande bilar vid det här laget

Hela IT-branschen är en enda stor sandlåda. Jag önskar att detta trams kunde hållas innanför stängda dörrar så vi konsumenter slapp se på skiten. För i grund och botten så gör både Samsung och Apple riktigt schysta grejer, men prylarna hamnar lite i skuggan av alla dessa tvister.

Av Nejger_Jon
Skrivet av rektor:

Det är ju inte ens Apple som utvecklar skärmarna. Det är Sharp, Samsung och LG.
Varför släpper inte Samsung och LG några skärmar eller datorer med högupplösta skärmar?

Har Apple tvingat dom till något exklusivitetsavtal eller vad?

Nu har jag ingen stenkoll men det är väl ändå så att Sharp, Samsung och LG bara står för tillverkningen av skärmarna? Ingen av dom har ju något med själva utvecklingen av Apples produkter att göra. Finns ingen logik i att låta tre konkurrenter samarbeta med att ta fram en högupplöst skärm, så Retina utvecklades förmodligen i Cupertino men tillverkades hos andra då Apple inte äger egna fabriker.

Av Nejger_Jon

Aahh redan efter en vecka kan vi börja se resultat efter alliansens arbetspolitik Alltid trevligt med lite grafikkortstillverkare i Sverige