Inlägg

Inlägg som n1mda har skrivit i forumet
Av n1mda

Köp en pressenning istället till tältet och du har ca 6000 mer än SunQ att lägga på öl.

Av n1mda

Du äger ju en Licens. Att dra hem en kopia är mig veterligen inte olagligt på det viset så länge du äger en licens. Jag vet att jag har läst om detta någonstans men jag minns inte vart.

Men det låter ju skumt i alla fall.

Av n1mda

Jag hittar inte heller något.
Men jag skulle väl kunna tänka mig att det är ett område de sparar pengar på för att kunna ha lägre priser på sina produkter.

Men någon av de tiderna dom har öppet borde du väl kunna ringa? Och att "inte ha lust" att sitta i telefonkö är väl knappast någon ursäkt. Isåfall är det väl bara att pallra sig in på närmaste varuhus.

Av n1mda

Isåfall ber jag en moderator flytta tråden till rätt forumdel.
Men funktionen jag letar efter har jag fortfarande inte hittat.

Av n1mda

Äääh. Jag grillar enbart fläsk och gärna tills köttbiten är bränd och svart så jag får i mig lite cancerämnen också!
Heja Aftonbladet!

Av n1mda

Nej, inte i forumindexet (sidan med alla forumdelar, hårdvara, mjukvara, övrigt osv).

Av n1mda

Feedback till Sweclockers

Jag vet inte vart jag ska placera tråden riktigt, så jag lägger den här.

Antingen är jag blind eller så finns inte funktionen. Men om jag går in i ett forum, t.ex. det här, så finns en funktion för att markera alla trådar som lästa.

Varför finns inte det på Index sidan?
Själv läser jag sällan alla kategorier, men det vore skönt att kunna "nolla" alla forumdelar så man ser när det kommit nått nytt utan att behöva gå in i alla forumdelar och markera som läst.

Eller vad säger ni andra?

Av n1mda

www.phpportalen.net

Där finns en kategori för ideella tjänster.
Annars kan du slänga iväg ett PM till mig och beskriva lite mer vad du vill ha och när det är deadline för det.

Av n1mda

Billiga tält funkar kanon om man bara tänker till lite. Köp ett billigt tält på Rusta eller Jysk för ca 200 spänn. Sen köper du en presenning för 50 spänn på ÖB.

Billigt, vattentätt och man gråter inte över att lämna kvar det. Jag har kört så på 4 festivaler, det har både regnat och varit soligt, aldrig några problem. Bara en gång när nån snodde min presenning och ett fyllo ramlade in i mitt tält så det gick sönder. Men då är det ju värre om dom ramlar in i ditt fina tält för 1000 kr än i ditt 200 kr tält.

En annan sak som är jävla mysig om det regnar som vi gjorde ett år på Hultan är att vi var 10 pers och köpte 5 likadana tält, ett partytält, en hög presenningar från ÖB, ett par rullar silvertejp och lite snören. Sen väl på plats satte vi upp alla tält i en ring, med en liten ingång mellan två av tälten. Sen satte vi partytältet över alltsammans och sen satte vi presenningar ner från kanten av partytältet och över tälten.

Mys som fan på kvällen och när det regnade att sitta där under i sina brassestolar där det var torrt och fint. Sen när det vart fint väder så var det bara att flytta ut utanför och lapa sol.

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
n1mda: Rosten sätter ju sig främst på utsidan på japanarna, ser ut som skit men dom fortsätter rulla bra länge. Om man hittar ett hyffsat rostfritt exemplar och håller efter den är det inga problem att undvika rost.

Nä, jag vet. Tillslut dödar det såklart, men det håller bra länge. Men ändå borde han satsa på en -92 eller nyare, och det ska ju inte vara några problem med hans budget.

Av n1mda

Bilar från japan innan 90 - 92 (inte säker på årtal för alla bilmodeller) var inte anpassade för vårt klimat. Därför jag även skrev det i mitt första inlägg att han borde satsa på en bil från -92 och nyare, speciellt när det gäller Honda. Tidigare bilar har så jäkla tunn plåt och noll rostskydd. Men nyare bilar är bättre.

Men alla bilar rostar någon gång...

Hur undersökningen är gjord hittar jag ingen information om. Men jag kan väl tänka mig att det är likadant som med de flesta undersökningar. Dom har helt enkelt kollat upp kanske 1000 bilar av varje modell. Så det , som du säger, inte ska bli missvisande beroende på hur många bilar som sålts.

Sen är det även som du säger att det såklart beror på hur man sköter bilen. Men jag tror de flesta bilägare som har en relativt ny bil följer service-intervaller och sköter bilen. Sen tror jag undersökningen riktar sig mer mot fel i drivlinan, och inte om ett par bromsar är slitna eller att en lampa är trasig, för det händer ju alla bilar oavsett om det är en Ferrari eller en Lada.

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av donic1989
du länkar om en under sökning hur kan du påstå att italienska bilar är skit när dem inte ens finns med i undersökningen?? väldigt dålig undersökning visar bara dom bästa o sämsta. ska man göra en undersökning på något måste den ju vara ordentlig! inte bara bäst o sämst utan bäst-mittemellan-sämst.?

Den som söker den finner.
Finns såklart en hel lista, men den togs inte upp i nyheten. Även Italienska bilar finns med.

http://www.dagensps.se/article_print.aspx?articleID=38474&cat...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dvärgen
Jag uppfattar kvalite som matrial val, känsla och hållbarhet inom intriören.
Då vinner verkligen inte Toyota eller Honda då allt känns som plock och pin invändigt. Det är av helt egen erfarenhet.

Där imot är japanerna billigare i inköp och de flesta andra kostnader. Men bäst kvallite? Nä. Toyota kan aldrig uppnå Audi kvallite på något sätt, fast då kostar de flesta Toyotas hälften så mycket.

Vill du ha "Audi kvalitet" så kan du köpa en Lexus för samma pengar som du får en Audi för, och du får kvalitet.

Men nu handlar inte tråden om det, utan om vilken bil som passar trådskaparen bäst.
Om vi kikar på en listan från ovan nämnda länk över bilar som är 7 år gamla så ligger en hel del Audi bilar i botten av listan. Även Renault har en hel hög bilar i botten.

Men vilka bilar ligger i topp?
Till största delen Toyota. Även Honda och Mazda.

Så jag skulle vilja säga att en Japsare, i synnerhet en Toyota eller Honda, skulle passa trådskaparen väldigt bra då det är en driftsäker och billig bil att äga. Bra motorer med låg förbränning, billiga reservdelar och sveriges bästa verkstäder.

Yaris är lite klen, Camryn är stor och ganska törstig. Men Corollan ligger även den på 2% så jag skulle säga att en Corolla passar dig väldigt bra.

Av n1mda

Franska bilar är skit, som sagt. Tyska bilar är bra, men japanska är bättre. Jag skulle nog aldrig säga till någon som frågar mig att dom ska köpa något annat än japanskt.

Standardbil = Toyota, Honda, Mazda
Lyxbil = Lexus

Kvalitet, oftast till lågt pris. Driftsäkra bilar som sällan strular.
Renault är ju kända för sina el-fel som man kan glömma att fixa själv, vilket resulterar i ett verkstadsbesök för 1000 kr / tim.

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Detsamma gäller inte alla bilar.. T.om Renault har erkännt att dom har haft dålig kvalitét på sina bilar och har enligt dem själva skärpt sig nu 07-08 modellerna.

Renault är riktiga skitbilar, helt klart.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av eas@tetris
Nissan 200SX om du vill ha lite respekt!

Respekt?
Det är bara fjuniga 18 åringar som åker runt i 200sx. Eller äldre som behöver en penisförlängare inför fjortisarna.

Dessutom ingen driftsäker eller billig bil att äga.

Av n1mda

Det du vill ha än en Japanare. Jag arbetar med bilar och japsmotorer är de med överlägset minst problem, och de har även en låg förbränning.

Som tidigare sagt i tråden skulle en Honda eller Toyota kunna vara något. En Honda kan vara rätt rolig, speciellt om du köper en v-tec. Dock skulle jag satsa på en bil från -92 och uppåt då de äldre dödas av rosten.

I annat fall en Toyota Corolla. Överlägset den mest problemfria japs-bilen någonsin.

Ett tips bara. Köp en bil för den summan du hade tänkt dig, typ 30 - 35k. Köp inte en bil för 10k och sen fälgar och skit för resten, för den bilen kommer gå sönder. Som student så är man ju glad ju mindre den kostar.

Sen finns det ju snygga bilar som t.ex. Nissan 200sx och liknande som kanske kostar 30k på blocket och ser helt ok ut. Men tänk på att dessa bilar garanterat är sönderkörda till tusen och du kommer få höga reparationskostnader på en sån bil.

Jag har själv en Corolla. Helt klockren. Aldrig varit det minsta fel på den. Jag har dock en -04, men det är ändå en av de bästa japsbilarna.

Några annonser:

http://www.blocket.se/vi/15894292.htm?ca=15_s
http://www.blocket.se/vi/15995829.htm?ca=15_s

Av n1mda

Sweet.

Från en sak till en annan då, jag tycker det är onödigt att skapa en ny tråd.

Tänkte på när jag ska göra min layout nu, kommer väl gå åt hellskotta men man måste ju testa någon gång.
Har kollat över lite olika layouter och det som verkar passa bäst för mig är en Borderlayout, tror jag.

Men då till frågan. Jag antar att man kan ha andra slags layouter i en borderlayout? T.ex. i "panelen/fältet" till höger vill jag kanske ha en Grouplayout för att lägga upp t.ex. en sökfunktion eller så på ett snyggt sätt. Och i en mittersta "panelen/fältet" kanske en flowlayout?

Funkar det att ha det så? Ungefär som nästlade tabeller i HTML?

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av @@mårten@@

for(int i=0; i <= result.size(); i++)

Ta en titt på det där. Har du t.ex två element i arraylist så kommer .size() returnera 2, eller hur?

Men du försöker iterera över tre element, nämligen 0, 1 och 2.
Använd:

for(int i=0; i < result.size(); i++)

Edit: Visst skiljer sig väl fonterna inom de två code-taggarna mot varandra?

Det löste det problemet.. och ja, fonterna skiljer sig visst. Skumt.

Men...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av bjornie
När du använder dig av någon form av Collection, som t.ex. ArrayList eller Vector, så är det snyggaste och oftast det enklaste sättet att iterera igenom listan att använda en iterator:

import java.util.ArrayList; import java.util.Iterator; ... ArrayList<String> myList = new ArrayList<String>(); myList.add("Hello "); myList.add("World"); myList.add("!"); Iterator i = myList.iterator(); while(i.hasNext()) { System.out.println(i.next()); } ...

Så slipper du fula for-satser

... var ändå den snyggaste lösningen. Tack så mycket.

Väldigt imponerad över att det finns så många vettiga personer på Swec som verkligen vill hjälpa till istället för att skriva "RTFM". Visst hade jag hittat alla svar i API't, helt säkert. Men däremot så är det inte alltid så lätt att veta vad man ska leta efter.

Verkligen impad då det är första gången jag ställer programmeringsrelatrade frågor här.

Tack igen allihopa.

Av n1mda

Attans, det hade jag glömt... tack!
Nu fungerar allt, men jag får ett litet felmeddelande ändå på min loop som skriver ut resultatet.

Felmeddelande:

Exception in thread "main" java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 2, Size: 2
at java.util.ArrayList.RangeCheck(Unknown Source)
at java.util.ArrayList.get(Unknown Source)
at Eshop.main(Eshop.java:36)

Rad 36: System.out.println(result.get(i));

Någon som kan veta vad som menas med det? Jag hänvisar ju till ArrayListen "result", så det känns konstigt att den säger "Unknown Source" när jag dessutom får ut resultatet korrekt.

public static void main(String[] args) { ArrayList<String> result = new ArrayList<String>(); Conn conn = new Conn(); result = conn.getRows("SELECT * FROM test ORDER BY id"); for(int i=0; i <= result.size(); i++) { System.out.println(result.get(i)); } conn.close(); }

Av n1mda

Jepp, jag såg det sen.

Dock kvarstår problemet att jag inte kan returnera min ArrayList.
Samma fel som ovan, cannot convert from String to ArrayList<String>.

Antar att det ska heta något annat det med som jag inte hittar i manualen?

Kod

public ArrayList<String> getRows(String query) { try { s = conn.createStatement(ResultSet.TYPE_SCROLL_INSENSITIVE, ResultSet.CONCUR_READ_ONLY); rs = s.executeQuery(query); ArrayList<String> rows = new ArrayList<String>(); while(rs.next()) { rows.add(rs.getString("text")); } } catch (Exception e) { System.err.println ("Error:" + e); } return rows; }

Av n1mda

Det fungerade inte. Får felmeddelande på raden som plockar hem raderna från databasen: "Type mismatch: cannot convert from String to ArrayList<String>".
Hittar inget om detta i dokumentationen.

Koden:

public ArrayList<String> getRows(String query) { try { s = conn.createStatement(ResultSet.TYPE_SCROLL_INSENSITIVE, ResultSet.CONCUR_READ_ONLY); rs = s.executeQuery(query); ArrayList<String> rows = new ArrayList<String>(); while(rs.next()) { rows = rs.getString("text"); } } catch (Exception e) { System.err.println ("Error:" + e); } return rows; }

Någon som har tips på hur man ska lösa det? Och hur returnerar jag en ArrayList?
För på min return får jag för tillfället felet: "rows cannot be resolved".