Inlägg

Inlägg som n1mda har skrivit i forumet
Av n1mda

Det bästa tips jag kan ge dig är att inte göra något för avancerat i början, utan ta det steg för steg. Hellre ett mindre program du kanske kan utveckla vidare senare, men sätt inte målet så högt från början för då kommer du lessna.

Sen är det bara att läsa, koda, läsa, koda och sist men inte minst, ha tålamod! Du blir inte en duktig programmerare på 24 timmar, 24 dagar eller 24 månader.. det tar sin lilla tid. Stressar du så lär du dig inget.

Av n1mda

Powerpoint i Office 2007 paketet är bra mycket bättre än de gamla versionerna.

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m0REc
Själv skulle jag gjort något i PowerPoint (eller tja, OpenOffice.org Presenter), ett ypperligt verktyg för sådant. Ser inte riktigt varför det känns "B"?

För att jag tänkte göra lite snyggare animationer eller något, men ja, det känns just nu som om det får blir Powerpoint ändå. Man kan ju alltid rita upp grafiken i Photoshop och importera bilderna sen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ckytep
Det finns ett animationsprogram som heter Swish som hjälper till att göra ganska så omfattande animeringar i Flash med lite kunskap om Flash.
Har använt det en hel del och det är väldigt kul att arbeta med.
Testa trial: http://www.swishzone.com/

Självklart går det att exportera som .exe som går att köra i fullskärm.

Jepp jag har kollat på det litegrann. Problemet är då bara att företaget antagligen inte vill köpa in Swish. Nu har jag inte kollat på vad det kostar iofs men Flash finns det redan licenser för så det känns ju enklare.

hunden
Ah ok, då hänger jag med. Men det är just där mina kunskaper brister lite, programmeringsbiten. Men jag får undersöka saken och se vad som går att göra.

Av n1mda

Det där med 17 kr/mil är missvisande beroende på bil.
Siffrorna kommer antagligen från Skatteverket, det är dom man räknar på om man får göra avdrag eller inte för pendling.

Och hur tänker du egentligen Meganeoman?

Se det som tidigare skribenter har sagt. Du åker ju i alla fall samma sträcka till jobbet varje dag, oavsett om du åker ensam eller inte, eller hur? Låt dom betala soppan isåfall, eller dela den på 5 då inklusive dig och betala en del var. Lättast är väl om du skulle räkna per månad hur många mil det blir. Detta blir rena, skattefria intäkter för dig. Och slitaget på bilen hade du fått oavsett om du låter någon åka med eller inte. Så varför inte tjäna lite extra?

Åk själv annars då, och laga bilen med pengar ur egen ficka när den går sönder. Eller så lägger du undan pengarna på samåkningen till ett reparationskonto och tar det där när det behövs och du slipper vända på slantarna när det väl händer.

Ta min pendling t.ex. Jag åker till jobbet i snitt 260 dagar/år och har 4 mil tur och retur. Soppan kostar 14kr/l säger vi och min bil drar 0,85 liter milen med 4 passagerare. Skulle jag ha med mig fyra personer till jobbet varje dag så skulle jag per år ser det ut såhär:

Sträcka: 1040 mil
Bensinkostnad: 12376 kr
Kostnad per person (jag betalar inte): 3094 kr (257 kr/mån)

Jag skulle alltså TJÄNA 12376 kr per år som jag annars hade fått betala själv. Slitaget på din bil är detsamma och antal mil på mätaren är detsamma. Alltså en REN VINST. Dessutom skattefritt. Pendlar du längre än mig så kommer du med andra ord tjäna mer också.

För dom pengarna betalar du utan problem en service på din bil, bromsbyte och kanske en uppsättning däck. Allt detta är kostnader du hade fått betala själv om du inte hade dina kollegor som ville samåka med dig för 257 kr i månaden.

Förstår du?

Ni tjänar alla på det, och du tjänar mest på det. Om kollegorna kanske är snåla för att dom inte vill ha en egen bil, jaja, låt dom vara det då. Det är ju du som gör pengar på det.

Av n1mda

Jag tycker du borde satsa på en Toyota Avensis. Om du skulle köpa en sådan så se för guds skull till att serviceboken är stämplad ordentligt! Detta pga att det finns ett problem med just den motorn (nu pratar jag om gamla karossen, upp till -03) att den dricker olja, måste byta blocket och det landar på i runda slängar 12 000 - 13 000 för delarna. Om boken är stämplad korrekt så går detta på garanti, vet dock inte om du får hela beloppet på garantin pga bilens ålder.

Köper du 2.0 modellen kan du dock vara lugn, den har inte det problemet öht.

I övrigt är Avensis en mycket säker och pålitlig bil. Den nya modellen är den säkraste bilen i hela Sverige och den gamla ligger även den mycket högt upp i listorna. Väldigt driftsäker och billiga reservdelar jämfört med konkurrenter. Orginaldelar är oftast billigare än piratdelar. Dessutom Sveriges bästa verkstad.

En liten annan lista att kika på om du vill, antal fel på bilar 7 år gamla enligt bilprovningen. Avensis ligger på 4%. Skodan 11% och Forden 15%.
Säger inte att det är dåliga bilar, men dom är generellt sett sämre.

https://www.pirab.se/FTP/Kund1072/KundOrder388876/Personbilar...

Några annonser:

http://www.blocket.se/vi/17636047.htm?ca=11_s
http://www.blocket.se/vi/17199168.htm?ca=11_s

Ska tillägga att om du skulle kunna tänka dig att gå upp några prisklasser så skulle jag rekommendera Toyota Corolla Touring, nya karossen. T.ex. en -04. Dom ligger runt 90 000 på blocket.

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Urme
Angående att skapa själva presentationen är det inte speciellt avancerat, beror så klart på hur avancerat du vill göra det. Om du bara gör allt i en tidslinje blir det jobbigt att gå in och lägga in något nytt emellan etc. Men om inte det är tanken så är det bara att köra på.

Hur gör man utan att använda tidslinje?
Köra ett lager för varje annons då istället t ex, eller hur menar du?

Av n1mda

Jo Flash ska väl gå i fullscreen? Om inte annat (vet inte hur du menar) så är det bara att öppna filen i IE t.ex. och trycka på F11 och vänta 2 sek så försvinner alla menyer och taskbaren.

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xerbee
Flash fungerar väl bra, lägg en timme eller två på grundläggande grejer i flash så ska du se att det löser sig. Finns oändligt med material på nätet om flash och det verkar ju inte vara något speciellt avancerat du ska göra...

Jo, det är sant. Man förstår det efter ett tag av jäklandes.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av BoBo
annars finns det en ännu lättare lösning, bildspelsskärmsläckaren
bara gör lite fina bilder och lägg dom i en katalog och peka skärmsläckaren dit.

Det var ju faktiskt en jäkligt enkel lösning jag inte ens tänkte på, haha. Enda nackdelen då är att det gärna får vara något animerat i reklamfilmen. Typ att texten kommer fram på ett snyggt sätt och något åker fram över skärmen eller så.

Det får nog bli den senare lösningen till att börja med i alla fall då det är lite panik med grejerna, så får jag kolla på en Flashlösning på sikt. För jag tror också att Flash är den bästa lösningen, bara det att det tar lite tid att sätta sig in i det som sagt.

Av n1mda

Animerad reklamslinga till TV på jobbet

Fått ett litet uppdrag på jobbet som jag ska försöka lösa så snyggt som möjligt. I kundmottagningen har vi en Plasma som sitter på väggen och är tänkt att visa reklam för vissa produkter. Jag ska inte göra någon film eller så utan det ska vara som annonser i tidningen ungefär som ska bläddra förbi på skärmen. Tanken var först att göra det i Powerpoint men det känns lite B. Visserligen kan jag rita upp det i Photoshop och importera bilder och hit och dit men det känns fortfarande inte så seriöst och snyggt.

Så jag funderade på om man skulle göra något i Flash, dra igång IE och bara låta den gå i fullscreenläge, det borde ju fungera. Dock är mina Flashkunskaper väldigt begränsade så jag tänkte att det kanske finns något annat smidigt program man kan använda för att göra flashliknande animationer med lite rörliga delar så det blir lite roligare att titta på.

Är det någon som har något förslag, eller borde jag släppa Flash-ideén och använda Powerpoint istället?

Ska tilläggas att jag inte har tillgång till någon Mac utan det är bara PC-datorer på hela bygget, så det måste vara något jag kan köra i Win XP.

Tack på förhand!

Av n1mda

Lanövervakningsprogram

Någon som har tips på ett bra program att använda vid LAN-övervakning? Plattformen på datorn som programmet skall användas på är Windows. Spelar ingen roll om det är gratis eller kostar pengar, även om det förstnämda är att föredra.

Desto mer detaljerat, desto bättre. Ska scanna port 80 t.ex. och spara ner loggar på vilken sida som besöktes, hur länge och från vilken dator. Bra om den även sparar ner annan information om nätverksanvändning från en specifik dator.

Någon som har ett bra tips?

Av n1mda

Grotesco - SVT

Hur fasiken har man kunnat missa ett så underbart program?
Hade ingen aning om att det gått, men verkar ju vara sjukt roligt.

Fin sång: http://www.youtube.com/watch?v=Y05loouqsAY
Finns lite mer på Youtube också och DVD går att köpa på cdon.com.

Bara ett litet tips för er som kanske missat det precis som jag.
Har iaf beställt DVD'erna nu.

Av n1mda

Great!

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av svart_smurf
det finns en mod som gör så att bilden blir som i 1920x1200 fast du kör i typ 800x400 upplösning.

Vet du möjligen vad den heter?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
options ?? eller det kanske inte är så lätt

direktlänk till bild:
http://dloboa.tuk.livefilestore.com/y1pQYCVETI-03588Z0weMGXFS...

Nope, den stretchar bara ut bilden till 16:9, och eftersom gamla HL-motorn inte klarar widescreen så ser det ut som skit, speciellt på 24"...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av P1nGviN
Starta steam, gå in på my games, välj CS 1.6, högerklicka, set launch options och skriv in -w 1680 -h 1050 eller vilken upplösning du nu vill ha.

Kanske inte direkt det du frågade efter, men det ser bättre ut på min skärm iaf.

Blir samma sak som jag skrev ovan.

Dessutom vill jag inte köra den upplösningen helst då det blir så jäkla smått allting... utan hellre typ 1024x768 men att den sätter svarta fält på vardera sida så att det ser ut som på en 4:3 skärm. Kör jag maxupplösing och inställt på widescreen så ser det bra ut, men problemet är bara att allt som sagt blir så smått så det är princip omöjligt att lira om man inte är van vid det.

Men jag kanske får hålla mig till CS:S då..

Av n1mda

CS 1.6 på Widescreen men med 4:3

Köpte för ett tag sen en 24" Widescreen och nu har jag kommit på den dumma idén att jag tänkte lira lite CS 1.6 för att döda några timmar då och då.

Kan jag på något sätt ändra bilden så att jag får 4:3 bild istället för 16:9 då det ser jävligt kasst ut att köra lägre upplösningar i 16:9 på en 24" monitor. Tänkte om man kan ändra så att man får två svarta fält på vardera sida istället så att det blir som att lira på en gammal hederlig 4:3 skärm?

Av n1mda

Vi kan ju skippa tråkiga nyhetssiter som alla ändå kollar på, inget nytt.
Isåfall ser det ut såhär (förutom swec då):

www.ostfrallan.com
www.flashback.info
http://buzz.bazooka.se
www.phpportalen.net
www.tradera.com
www.blocket.se

Av n1mda

Tror inte du kan få två Abbonemang till sammma uttag, om du nu kör med ADSL. Hur det fungerar med fiber vet jag inte. Men om du kör ADSL så antar jag att du får dra in en till telefonlina, vilket inte är helt gratis.

Bara så du vet.

Av n1mda

Yreg

Är det någon som har någon up-to-date info om företaget Yreg (yreg.se)? Detta företag var ganska omtalat i media för lite drygt ett år sedan, bland annat i programmet Insider.

Läs lite mer här: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.99413

Jag har inte hittat någon mer information om företaget än detta gamla. Är det så att dom har skärpt till sig eller kanske till och med har bytt ledning?

Av n1mda

Kalla mig okänslig, men om du har lust hade jag gärna sett hur det ser ut där du bor, i lägenheten och så. Jag är rätt imponerad över hur kompakt japsarna bor och det är rätt roligt att se. Så om du har lust, ladda gärna upp lite bilder på lyan, området och så!

Annars tror jag du klarar dig bra. Fan jag hade hemlängtan bara jag flyttade till Göteborg, inte samma sak som du, men ändå. Visserligen hade jag min nyfunna tjej så det var ju antagligen bättre än för dig, och hemma i "mitt" land. Men det löser sig. Jag slår vad om att du kommer ångra dig länge om du åker hem och ger upp, det är inte många som vågar eller har möjlighet att bo i Japan i ett år. Kommer vara en upplevelse du ser tillbaks på hela livet!

Av n1mda

Hade jag bott under dig och hört spolandet i ledningarna dygnet runt så hade jag gått bärsarkargång i din lägenhet, var så säker.

Tufft bygge, helt klart! Men stackars dina grannar.

Av n1mda

Om du läst hela mitt inlägg istället för bara rubriken så hade du sett att jag redan försökt det.

I alla fall så löste jag det genom att gå tillbaks till en systemåterställning innan jag åkte på semester samt även avinstallera thunderbird och på så vis kunna rensa ut allt från Mozilla ur registret, då fungerade det.