Inlägg

Inlägg som n1mda har skrivit i forumet
Av n1mda

Kopiera data från havererad disk - tips?

En väns laptop har krashat. Den kommer till POST, men sen är det stopp, blir bara svart.
Jag misstänker att disken är tvärdöd. Men det finns mycket på den som han absolut vill ha kvar. Nu har han förhoppningsvis lärt sig att ta backup...

Skruvade ur disken och kopplade via en USB-adapter in den i min dator. Windows laddar in den som en ny enhet men den dyker aldrig upp, sen hänger sig min dator. Så något är fel på den i alla fall.

Skruvade i disken igen och startade med en linux-skiva med ett minimalt os för att ändra adminlösenordet. Då hittar jag disken, men det finns ingen funktion i den versionen av linux för att gå in på disken och kika.

Är det någon som har något tips på hur jag ska göra för att komma åt den och rädda data? Funderar på Knoppix, kan det vara något? Finns det stöd i Knoppix för att mounta en NTFS disk samt koppla upp på nätverket så jag kan tanka över det som ska räddas till min dator?

Av n1mda

Låsa allt utom IE på Windows XP

Söker ett program som kan låsa ner allt på en Windows XP burk utom IE. Tanken är att köra programmet på en kunddator där kunderna endast ska kunna surfa på våran hemsida, inget annat.

Helst ska bara IE visas på skärmen också, ingen startmeny eller något annat. Kanske att man trycker på någon knapp och får mata in ett lösenord för att stänga ner IE.

Någon som har ett tips?

Av n1mda

Men kolla först vad du har för stöd i ditt grafikkort då? Att det beror på kabeln tror jag knappast. Visst får du kass bild om du har för lång kabel, men upplösningen borde väl inte påverkas tror jag.

Antagligen har du för klent kort för den upplösningen. Och ska du ändå köpa nytt kort så skaffa ett kort med HDMI utgång.

Av n1mda

Förstår ditt problem.
Men som du säger så vore det ju smidigare isåfall att köpa en lika stor, för framtida bruk så att säga.

Hittade en bild som visar hur det ser ut storleksmässigt.

http://www.ttrmn.com/Gateway24.jpg

Av n1mda

Klarar ditt grafikkort att skicka den upplösningen på VGA då?

Av n1mda

Måste bara säga det... FAN vilket I-landsproblem.

Till topic då. Jag tror inte att det blir för brett, men tror du inte att du kommer störa dig på att inte kunna ha skärmen rakt framför dig?

Jag hade två 19" wide på bredd innan, och jag gillade inte att sitta med skärmarna på "varsin sida" eller hur man ska säga. Flyttade om så jag hade den primära skärmen rakt framför mig och den andra på sidan, och det var mycket skönare enligt mig. Man använder ju oftast en skärm mer än den andra, och då är det skönt att ha den sekundära lite på sidan om, så man bara behöver vrida på skallen de gånger man ska kolla på den.

Av n1mda

Lägre upplösning än standard på 52" LCD - blir det suddigt?

Har en liten fråga angående en LCD-tv då jag är helt lost på det. Men jag misstänker att det är samma sak som på en dator.

Vi har en applikation på jobbet som vi vill visa på en 52" LCD tv. Dock är applikationen byggd för en lägre upplösning än den som skärmen är optimerad för, hur kommer det då bli med lägre upplösningar?

En 52" kör upplösningen 1920x1080 och applikationen fungerar bäst i 1280x724. Dock är det inget krav att köra i den upplösningen, fungerar med större också men då kommer det tråkiga gråa fält vid sidan om applikationen.

Hur kommer bilden bli om man drar ner upplösningen?
Kommer det bli extremt suddigt eller funkar det?

Hur ska man koppla in skärmen i datorn för bästa bild?
De datorer vi har som standard har bara VGA anslutning, behövs det DVI eller HDMI för att få bra bild?

Av n1mda

Vad är flaskhalsen?

Sitter (tycker jag) med en hyggligt bra dator i alla fall, är ca 1 ½ år gammal. Jag funderar på vad som kan vara flaskhalsen för mig.

Lirar mest FPS-spel online som Battlefield, COD och lite CS:S. Har i alla tre spel problem med att det inte flyter helt 100 fast jag tycker att det borde göra det på min burk. Kanske det har någon betydelse att jag har Windows Vista? Men jag tycker ju inte att det borde spela någon större roll, men jag har inte orkat testa med Windows XP då jag trivs bra med Vista och inte orkar köra dual bara för att lira spel.

Har uppdaterat alla drivrutiner men det gör ingen skillnad. Dödar precis alla program som ligger i bakgrunden (antivirus m.m), men ingen skillnad då heller.

Setup:

DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz (9 x 267)
GeForce 8800 GTS 320 MB
Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5

Det är väl det väsentliga. Diskarna är vanliga Seagate 7200 varvare. Moderkortet är något random med Nvidia chipset, kommer inte riktigt ihåg men det var helt ok i alla fall.

Tempsen är helt ok, CPU på runt 35 - 40 grader när jag lirar. Grafikkortet blir ju varmt som satan, men det är ju normalt (?), runt 60 grader.

Vad borde jag satsa på att uppgradera för att kunna lira dessa spel smärtfritt? Eller ska det helt enkelt funka bra?

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av davidvpt
DVI (fullkopplad) kan förmedla både analog och digital signal och därför finns det också DVI->VGA-adapter som gör att man kan koppla in en VGA-kabel till en DVI-utgång. Dock är signalen fortfarande analog.
Ska man dra nytta av DVI så måste ju signalen vara digital hela vägen från grafikkort till skärm, skulle den i något läge omvandlas till analog så vinner man inget mot att köra analog hela vägen mellan grafikkort och skärm.

Tack för svaret, då slipper jag grubbla mer på om jag ska köpa en konverter till jobbet eller inte.

Av n1mda

Jag sitter på en 22" på jobbet som är kopplad med VGA eftersom datorn endast har en VGA utgång. Kommer det göra någon som helst skillnad att köra en VGA->DVI adapter på datorn så jag kan köra DVI in i skärmen? Eller kommer det exakt samma resultat som att köra VGA som jag gör idag?

Jag tycker skärmen är lite sämre här än hemma där jag dels har bättre dator, men även DVI hela vägen.

Av n1mda

Det är sant.

Jag kommer ändå få gå till datorn och lägga till skrivare m.m. som du säger så det är olika på olika avdelningar, så det spelar ingen större roll. Mest en smidig grej. Men isåfall borde ju Norton uppfylla mina behov, dessutom lättanvänt och snabbt.

Av n1mda

Kan du skriva vad det är för modell eller länka till en produktsida så blir det enklare att hjälpa dig.

Av n1mda

Sysprep ser ju ut som ett ok alternativ, men det verkar inte vara det lättaste programmet att leka med. Lite omständigt också för vi har en ganska varierande maskinpark då vi inte byter alla datorer på en gång utan stötvis under året och då varierar även modellerna, vilket är en liten nackdel. Så något enklare program hade varit att föredra.

Hur är det med Norton Ghost? Kan man få det programmet att skita i att kopiera datornamn så man får mata in det själv i installationen? Det är väl egentligen det största problemet att många program kopierar även det, hade vart smidigt om man fick en ruta i installationen för att mata in datornamn, domän och eventuellt lite annan information också, precis som med sysprep. Men som sagt ett lite enklare program som inte är lika omständigt hade vart skönt med tanke på variationen av maskiner.

Av n1mda

Tack för tipsen, ska kolla på det.
Fler tips?

Av n1mda

Norton Ghost för att skapa imagefiler av flera klienter

Jag skulle behöva lite info om Norton Ghost. Jag ansvarar över driften för ett företags klienter och idag finns ingen bra lösning för ominstallation av klienter förutom hos en extern firma. Tanken är att jag ska fixa en bättre lösning för det och jag har kollat lite på Norton Ghost. Men jag tycker det är väldigt bristfälligt med information på hemsidan, om det inte är jag som är dålig på att leta.

Det jag är intresserad av att veta är hur det fungerar att installera en image via nätverket? Låt säga att en windows installation har gett upp och jag ska ominstallera klienten. Vad jag förstått kan jag boota en skiva/diskett och via den plocka imagen från nätverket. Men det jag skulle vilja göra är att ställa in vissa saker enskilt, t ex domän och adminkonto. Är det möjligt?

Eller finns det något annat program som klarar det?

Av n1mda

Tack så mycket för svaren, ska testa det när jag kommer hem från jobbet idag!

Är det någon som har en länk till någon sida där man kan se alla variabler man kan plocka fram på det här sättet för att få info om systemet? Tänkte göra ett program där man kan få upp all nödvändig information om systemet så användaren själv kan ge mig det över telefon.

Har sökt på google men jag vet inte riktigt vad jag ska söka efter för att hitta det.

Av n1mda

Program för att visa systeminfo

Jag är på jakt efter ett program som visar lite info om den aktuella datorn, t ex IP-adress och datornamn.
Behöver detta för att personer jag hjälper enklare ska kunna ge mig denna info utan att jag ska behöva guida dem hur man tar fram det den "vanliga" vägen.

Är det någon som har något tips?

Eller är det någon som vet hur man kodar upp detta i t ex C#?
Jag är inte så haj på det språket, men med lite guidning till hur man kan börja kanske jag klarar det.

Av n1mda

IE och windowskomponenter slutat fungera plötsligt

Jag har ett problem med en dator som kör Windows XP med Service Pack 3. Helt plötsligt slutade Internet Explorer (version 7) fungera. Programmet startar och försöker ladda startsidan men ingenting händer, bara en vit sida. Även windowskomponenter som egenskaper för nätverket har slutat fungera och om jag väljer t.ex. egenskaper på "den här datorn" så kommer ingenting upp.

Försöker man stänga av datorn så hänger den sig på "Windows avslutas" och bara tuggar, man får stänga av den manuellt.

Är det någon som vet vad man kan testa för att lösa detta? Ska sägas att flera exakt likadana datorer med samma mjukvara fungerar klanderfritt. Denna dator är helt nyinstallerad och knappt använd.

Ska tilläggas att i felsäkert läge så fungerar allt utan problem.

Av n1mda
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ckytep
Angående Swish så tycker jag inte att det är en stor kostnad i inköp för ett företag.
Windows-licenser, Office-licenser och mycket annat är betydligt dyrare. Flash i sig är bra mycket dyrare.

Nej, det är det inte. Det är bara det att allt annat redan finns.

Av n1mda

Loggning av internettrafik i proxy

De flesta proxyservrar borde väl ha en loggningsfunktion i sig för att logga internettrafik från datorerna som är anslutna via proxyn?
Är det annars någon som har ett tips på ett bra övervakningsprogram för Linux som ger bra statistik, gärna i webinterface.