Inlägg

Inlägg som Nemcue har skrivit i forumet
Av Nemcue

Skulle gissa på att det inte är någonting man vill pröva sig på - men folk som faktiskt har datorn får ju gärna motbevisa mig!

MacBook Pro har ju en underklockad X1600 eftersom den blev för varm i standard klockfrekvens, det kanske säger något..

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RobinJacobsson
Okej, ja jag har hört samma sak, att mac ska vara ledande i just de kategorierna. Men det känns lite som att man betalar en hel del för just märket. Så jag vet inte... Tips är uppskattat iallafall!

/Robin

Självklart betalar du för märket, för många betyder ju Mac kvalité och de håller ju helt klart en hög standard på sina varor. Kan inte direkt kommentera mig ingående om OSX eftersom jag aldrig har hållt på särskilt mycket i det.

Angående NX9430 som du frågade om innan så är det väldigt bra prestanda för pengarna, du kan ju kolla på de andra trådarna i forumet angående den - nästan alla verkar väldigt nöjda med sina köp, så det är helt klart ett bra val.

Men en NX9430 kan vara bra mycket mer än du behöver så det är nog bra om du kollar upp hur mycket du egentligen är beredd att lägga ut och vilka program du hade tänkt köra samt hur hög prestanda de faktiskt kräver.

Av Nemcue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 4bstract
Kolla begagnat.

Är det där verkligen ett bra råd?

Kollade runt på blocket häromdagen, och i skåne fanns då verkligen ingenting intressant för vettiga priser. Har inte heller lyckats hitta någonting vettigt på tradera - men jag kanske letar på helt fel ställen?

Känns snarare som om en billig utgående laptop, som t.ex. någon av NX'arna, är ett bättre val.

Av Nemcue

Re: Re: Bärbar som klarar wow m.m

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Team_AMD
Hej.
För 4000 - 6000 kronor så får du ingen dator som klarar spel, sikta på mellan 14000 - 16000 kronor om du vill spela spel som WOW och andra avancerade spel utan lagg. Du kan få tag på en begagnad för runt 10.000 kr på blocket kanske. Eller sikta på en stationär för ca 8000 kr.
Lycka till

Mvh
Team_Amd

14.000 till 16.000?

Håller inte riktigt med där, man kan ju få en helt ok dator för rätt långt under 14k.

OT:
Som tidigare nämnt av anarkizt så bör du se upp för integrerade grafikkretsar (Intel 900, intel 950 är väl de vanligaste som jag sett) om du ska kunna spela någonting hyfsat nytt som WoW.
1024 MB Ram är ju också ett minimum då det kommer märkas rejält om du har mindre.

Om du ska hålla dig innanför de ramar som du satt upp på 4000-6000 så blir det till att hålla dig till budgetprocessorer som Celeron eller Sempron.