Inlägg

Inlägg som danedi har skrivit i forumet
Av danedi

Har aldrig haft nån streamingtjänst, jag ser nästan aldrig film eller lyssnar på musik. Föredrar en god bok och tystnad.

Av danedi

Vore extremt roligt om ni kunde göra en 295x2 vs gtx690 jämförelse med dagens moderna drivrutiner.

Av danedi

inte så svårt. missade på goblinen

Av danedi
Skrivet av Falcon:

Jag har, helt ärligt och seriöst(även om jag skojar lite i tråden här) funderat väldigt hårt på Linux.
Jag surfar och spelar spel endast.
Fungerar verkligen allt bra på Linux och Steam? Finns Xbox gamepass?(dum fråga kanske, men var tvungen)
Drivrutiner? Wireless USB headset? Det bara fungerar?

Det beror såklart på distro. Jag unviker ubuntu för det har snappy packages som startar programmen för sakta i mitt tycke (speciellt firefox). Annars är det bara välja en major distro så har du bättre hårdvarustöd än i windows. Linux via wine stödjer långt fler windows-spel och windows-prorgram än vad windows självt gör, du kan till och med köra 16bitars windowsprogram. Med proton har jag inte ett enda spel i mitt steam library som inte funkar som det ska (har 475 spel i mitt library för närvarande)

Bara prova sig fram tills man hittar en distro man gillar, de flesta är ju gratis.

Av danedi
Skrivet av takeoninja:

Låter som en "fine wine" Voodoo edition uppdatering 20 år senare? Snälla kan inte någon ordna det?! Vill se benchmarks från UT och alla gamla goda och det modernaste man kan ens få att starta på korten.

Heores of might and magic 5 funkar utmärkt. För nyare spel kan man behöva uppgradera minnena som ryssen gjorde till 256mb eller 512mb (2x128 eller 2x256), då 2x32 mb är lite klent för nyare grejor.

Av danedi

Tack vare glide så presterade voodoo3 3500 bättre än både geforce och geforce 2 i de flesta titlar. Det var inte föränn senare när opengl och directx blev mer nyttjade standarder som nvidias kort var prisvärda.

Har fortfarande mina Voodoo5 kort, och det är ett sant nöje att använda dem. Fördelen med software T&L är att korten åldrats betydligt bättre än geforce 1 och 2 då T&L i software på en modern dator är ofantligt mycket snabbare än chippet i de gamla korten. Fördel idag för voodoo altså, men back then när man satt med dual P2 450mhz så var det ingen match alls för geforce att dominera över voodoo korten i den kategorin.

Av danedi

Majoriteten av de uppsagda är INTE utvecklare utan som det beskrivs i pressmeddelandet: Today’s actions affect multiple teams within Blizzard, including development teams, shared service organizations and corporate functions.

De flesta funktioner som microsoft redan gör, så som administrativa roller verkar vara de som får avgå. Detta förstår man, finns ingen anledning att ha vissa funktioner i dublett.

Av danedi

Teknikmagasinet har väl inte funnits i norra halvan av sverige på många år.

Av danedi
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Så dåligt som D4 var önskar jag att så blir fallet. Ett av mina sämsta spel-köp någonsin sett till skojj per krona.

Var det inte ganska dyrt dessutom? Inte sim4 dyrt såklart.

Av danedi

Jag föredrar Samsung då jag personligen tycker att det är skönare färgåtergivning på deras paneler. Ahar aldig provat Acers Nitro, och vet inte vilka paneler dom använder.
Ska man ha OLED dock så är det endast LG och Sony som jag siktar på (sony använder LG's paneler i deras nyare OLEDs), men sony brykar ha mindre kanter tjocklek fast också dyrare. Detta kan ha ändrats såklart sedan jag jagade ny skärm förra gången.

Av danedi
Skrivet av dagas:

Folk sa samma om Windows 7. När de slutar stödja det kommer folk lämna för det blir osäkert.

Man har dock alltid Linux som blir bättre och bättre. Ser fram emot att Wayland äntligen blir redo så vi får ett modernare display protokoll än X11. Eller Mac OS om man har Mac.

Jag har Windows 11 i några av mina datorer nu och förutom att man fortfarande är ovan med att stänga av i mitten istället för ute i vänstra sidan så är det rätt likt 10.

1.Windows 7 ESU fick patchar ända fram till 2023 och vissa patchar inte allt för nyligen. Alla dessa patchar läker ut ur ESU som vanligt och de som absolut vill köra sjuan kan gott göra det via att slipstreama dessa patcher till sina installs.

2.Vad är det du inte gillar med X11? Bara för att det är stalled, så betyder det inte att det är omodernt. Xorg skiljer sig avsevärt from X11 R4 och R6 och även XFree. X11 har fortfarande funkationer som saknas i wayland, OSX och Windows. Wayland löser endast ett problem "not invented here" i dagsläget och presandan är sämre än X11 och Windows i spel enligt phoronix, men det kanske kommer ikapp såsmåningom.

3. Jag har ingen windows 11 dator, så jag kan inte uttala mig om skillnaderna utom att min 44core dator inte kan köra windows 11 om jag inte köper ASUS TPM-modul.

Själv skulle jag enbart köra Haiku om bara drivrutinerna blev lite fler. Men linux får duga för mitt spelande och min server i dagsläget. Min laptop är bara Haiku trots att jag fått gratis windows från Lenovo med maskinen.

Av danedi

Själv lyssnar jag inte på musik längre i stort sett. Det blir nån klassisk bit av nån bra orkester nån gång. Men dom hag jag köpt på blueray och konverterat till APE.

Av danedi

Varför startar man en serverhall i london där kostnaden per kvadratmeter är ohyggligt dyr och de har även europas dyraste elpriser i den stan.

Av danedi

Brukade vara WhyOhWiFi, före det hette det WiFinnerDet och nu heter det WiFitThisHere

Av danedi

Mafia 1+2 unified edition mod.

Av danedi

Hoppas vulkanstödet blir mycket bättre på de nya korten.

Linux benchmark summering från phoronix från september 2023

https://www.phoronix.com/benchmark/result/october-2023-linux-108...

Av danedi

Förr där jag bott har bredband och hushållsel ingått i hyran. Har inte sett det nånstans på många år nu.
Vissa saker var bättre förr.

Av danedi

Geforce 2 MX. Kunde inte slå ett Voodoo3 som var mycket äldre. Ultra och GTS var helt annorlunda chips. Ett voodoo5 kostade 3k och var såklart snabbare än alla geforce 2 kort och hade läågre pris. VSA och napalm hade inte hardware T&l så de funktionerna skickades till cpu. Hade man en celeron eller pentium 2 så var det en dålig deal. Hade man en k6-3+ eller athlon så var voodoo överlägset. Men det var för sent, nvidia och ATi hade redan tagit marknaden.

Av danedi

RTX och AI. Inget

Av danedi

Jag har två Intel Xeon E5-2699v4 2.2GHz 22-Core i min ena maskin. Stöds inte officiellt av windows 11 on jag inte köper till en TPM modul. Inte för att jag kör windows på den ändå.

Sånt är livet.