Artiklar

Artiklar skrivna av emilakered
90

Vi sänder direkt från SweClockers Live!

Bänka dig med valfri dryck och tilltugg. Det har blivit dags att fira 20 år med SweClockers och världens bästa gemenskap!

132

Veckans fråga: Hur spelar du?

Spelhösten är igång för fullt och många bränner sena kvällar på att ta sig igenom de senaste titlarna. Men, vilka system används egentligen?

132

Strulig första dag med Red Dead Redemption 2 på PC

Första omgången tester med Red Dead Redemption 2 är i hamn. Emil och Kenneth tar några minuter i studion för att diskutera strul och prestanda.

37

Bra men dyr – Andreas tycker till om nya Xbox Elite-kontrollen

Xbox Elite Wireless Controller Series 2 – säg det snabbt tio gånger. Uruselt namn till trots, Microsofts senaste handkontroll har redan hamnat hemma hos Andreas Eklöv.

118

Quiz: Vad kan du om kontakter och anslutningar?

Platser för instickskort och kontakter för sladdar är något som finns i överflöd inuti våra datorer. Hur bra koll har du på dessa knytpunkter för överföring av information?

32

Fredagspanelen 181: Framtiden för Intel Atom, ny testsvit för GPU och veckans pryl

Byggandet av studion börjar nå sin ände och därför passa det bra att smyginviga den med Fredagspanelen, som denna gång handlar om nya Intel Atom och den nya sviten för GPU-tester.

199

Veckans fråga: Förbokar du spel?

Den intensiva spelhösten är här och allas grafikkort får jobba till max. Brukar du förboka titlar, eller slår du till efter lansering?

70

Emil tycker till om Surface Pro 7

Emil är svag för Microsoft Surface, men hans gamla trotjänare börjar bli lite trött. Vilken tur att generation sju precis landat i butik!

38

Håll i pengarna inför Red Dead Redemption 2

Systemkraven för Red Dead 2 är här, och många planerar redan uppgraderingar. Det kan dock vara idé att vänta lite.

248

Red Dead Redemption 2 kommer till PC

Det är officiellt – ett av fjolårets mest kritikerrosade spel kommer till PC. Redan i höst är det dags att ta rollen som Arthur Morgan.

128

Veckans fråga: Hur sängsurfar du?

När pyjamasen är på och alarmet ställt är det dags att sluta ögonen och sova, eller? Hur ser din rutin ut när dagen går in på småtimmarna?

29

Klockfrekvens är inte allt – Computerphile förklarar varför

Det pratas ofta om gigahertz gällande processorers kapacitet, men klockfrekvensen för processorer är långt ifrån den enda viktiga faktorn. Steve Bagley hos Computerphile förklarar varför.

10

Nya Microsoft Surface till Sverige redan i höst

Med en rad nya produkter slår Microsoft på stora trumman runt familjen Surface. För ovanlighetens skull får även Sverige ta del av tidig lansering.

50

Epic betalade 100 miljoner kronor för Control

Remedys färska spel Control säljs endast genom Epic Games Store. Enligt en finansrapport bytte 100 miljoner kronor ägare för att säkra exklusiviteten.

73

Quiz: Har du koll på förkortningar i tekniksvängen?

Förkortningar och bokstäver kan betyda allt möjligt – ibland något märkligt eller ovanligt komplicerat. Vi har samlat tio olika varianter. Hur många sätter du?

87

Nintendo Switch Lite är här och Andreas har redan köpt en

Nintendo Switch-familjen får tillökning av nedskalade och billigare Lite. Andreas och Emil tar plats i studion för att snacka om nykomlingen.

39

Köp en World of Warcraft-server – pengarna går till välgörenhet

Spelmakaren Blizzard har rensat i teknikparken och planerar sälja av en del gammal hårdvara. På menyn finns servrar som en gång huserat World of Warcraft.

9

Gå bakom kulisserna på klassiska spelbanor

Vad döljer sig egentligen strax utanför bild i dina gamla favoritspel? Webbplatsen Noclip bjuder på en interaktiv resa som besvarar just detta.

50

Missa inte galna seriestrippar från SweClockers ungdomsår

Garland Greene, Castor, Nidas och Edin. Låter det bekant? Då är du sannolikt en gammal räv på SweClockers, och då har du kanske sett de här helfestliga bilderna innan.

27

Throwback Thursday – minstingen AMD Radeon R9 Nano fyller fyra år

För fyra år sedan lanserade AMD ett ultrakompakt kraftpaket på grafikmarknaden i form av Radeon R9 Nano – en modell som länge höll titeln som världens snabbaste grafikkort i litet format.