Bilder på AMD:s kommande grafikkort Hemlock, som väntas döpas till Radeon HD 5970, har läckt ut på nätet. Enligt de färska fotografierna handlar det om en riktig jätte. Kretskortet är till och med så långt att modellen kan vara längst någonsin i konsumentsegmentet.

Bilderna avslöjar att Hemlock täcks av en mattsvart kylare med ventilationshål på sidorna. På kretskortets baksida huserar metallspännen bakom vardera grafikprocessor samt en värmespridare i aluminium, mycket likt Radeon HD 5870.

På ovansidan har grafikkortet två kontakter för strömförsörjning, en 6-pinnars och en 8-pinnars PCI Express. I samma område sitter även en radialfläkt som snurrar i maximalt 4 700 varv per minut.

Det nya grafikkortet ser dessutom ut att bli en riktig jätte. Kretskortet mäter hela 13,5 tum, motsvarande 34,29 centimeter. Det är mer än sex centimeter längre än Radeon HD 5870 och troligtvis det största grafikkortet någonsin i konsumentklassen. AMD meddelar dock att modellen på bild är ett testexemplar och att de slutgiltiga grafikkorten kan se annorlunda ut.

AMD Hemlock lanseras i slutet av året, förmodligen i samband med introduktionen av Nvidia Fermi.

Källa: Alienbabeltech.