När julen närmar sig shoppar vi som bekant ordentligt med elektronik. Klappar ska inhandlas och datorer uppgraderas för att jaga vintermörkret på flykt, något som givetvis uppskattas av butikerna. I samband med julhandeln brukar det också krylla av mer eller mindre välgrundade supererbjudanden, allt för att locka över kunder från konkurrenterna.

Tyvärr är julhandeln också den tid då bluffbutiker och andra mindre seriösa verksamheter växer fram som svampar ur marken. Under 2008 var butiken Kameraexperten i fokus, en webbutik som lurade tusentals svenskar med låga priser och förskottsbetalning.

Flera varningar från SweClockers medlemmar gör gällande att julsäsongen 2009 också berikats med butiker av mindre seriöst slag. Misstänkt billiga "Julhuset.net" visade sig vara en bluff och flera andra butiker med orimligt låga priser har dykt upp under de senaste dagarna.

SweClockers tips är som alltid att handla från etablerade butiker med gott renomé, speciellt om det gäller förskottsbetalning av olika slag. Om ett pris är för billigt för att vara sant är det oftast det, något som är värt att hålla färskt i minnet.