Moderkort med stöd för flera processorer är i sig inget ovanligt, tekniken används flitigt i serversystem. För konsumentmarknaden har satsningarna varit färre, prestandan från flera processorer behövs helt enkelt inte för de flesta hemanvändare. Ett fåtal entusiastvarianter har dock nått marknaden, bland annat Intels Skulltrail-plattform med dubbla och numera antika sockel 771-platser.

Detta gör EVGA:s satsning extra spännande då dubbla processorer öppnar upp för nya prestandarekord. Förhoppningen är att företaget implementerar den extra processorn utan att ta bort möjligheterna för rejäl överklockning, något som säkert får det att vattnas i munnen på många entusiaster.

Detaljerna runt det dubbla sockel 1366-kortet är än så länge sparsamma. Klart är att moderkortet har hela 12 platser för DDR3-minne och är utrustat med portar för både SATA 6,0 Gbps och USB 3.0. EVGA har även klämt in sju PCI-express x16-portar kopplade till dubbla Nvidia N200-kretsar. Övrig information avslöjar bland annat gigabitnätverk, digital spänningsreglering samt en LED-display för felkoder.

EVGA kommer att lansera det nya moderkortet officiellt under CES 2010 som går av stapeln 7-10 januari. Då blir även mer information samt prisuppgifter tillgängliga.

Källa: Xtremesystems.