Företaget Steelseries är kända för sina spelinriktade datortillbehör och utökar under Cebit 2010 sortimentet med två nya tillbehör, hörlurarna 7H och tangentbordet 6Gv2.

Hörlurarna lanseras i två versioner med antingen 3,5 millimeters stereoplugg eller USB-kontakt. För att kunna anpassas efter varje användare går många delar att ta loss eller bytas ut, bland annat den flätade sladden, kåporna och mikrofonen.

Övriga specifikationer för 7H ett frekvensomfång på 18 till 28 000 Hz, en impedans på 32 Ohm och 50 millimeter stora högtalarelement.

Liksom de färska hörlurarna är även tangentbordet 6Gv2 specialutvecklat för datorspelare. Modellen har bland annat mekaniska switchar med 18 karats guldplätering vilka ska möjliggöra snabbare reaktionstider och en livslängd på upp till fem miljoner knapptryckningar.

I övrigt har tangentbordet en bunt mediaknappar, USB- och ljudportar samt ett avtagbart handledsstöd.

Steelseries 7H och 6Gv2 går att förbeställa och beräknas kosta motsvarande cirka 1 125 kronor inklusive moms för hörlurarna med stereoplugg, 1 400 kronor för hörlurarna med USB-kontakt samt 950 kronor för tangentbordet.