När Lucid Logix presenterade konceptet hydra var det många som höjde på ögonbrynet. Kretsen gör det möjligt för grafikkort från AMD och Nvidia att samarbeta i ett och samma datorsystem, mycket likt Crossfire och SLI.

Verkligheten stämde dock inte helt överens med teorin. Lucid Logix omtalade krets bjuder inte på någon vidare prestanda, även om tekniken faktiskt fungerar. Det första moderkortet med Hydra, MSI Big Bang Fuzion, kostar dessutom en rejäl slant.

MSI ger dock inte upp utan förbereder nya modeller med kretsen Hydra. En av de mest intressanta är P55-GD88 Hydra som väntas riktas till lägre prisklasser än tidigare.

Moderkortet baseras på Intels styrkrets P55 och passar till processorer med sockel LGA 1156. På kretskortet finns även Lucid Logix Hydra 200 samt dubbla PCI Express x16 (tre för dagens Fuzion). Andra detaljer är SATA 6,0 Gbps, USB 3.0, eSATA, gigabitnätverk och 7.1-ljud. MSI bygger även in teknikerna DrMOS och OC Genie samt stöd för traditionella Crossfire och SLI.

När MSI P55-GD88 Hydra lanseras och vad prislappen hamnar på är ännu inte känt. Rykten talar dock om ett pris på under 300 USD, motsvarande cirka 2 700 kronor inklusive moms.

Källa: TCMagazine.