Trots att fokus ofta ligger på processorer och grafikkort är nätaggregatet en av datorns viktigaste komponenter. Välkända Antec uppdaterar sortimentet med två nya serier som till viss del ersätter tidigare modeller.

High Current Pro

Nya High Current Pro (HCP) ersätter både Signature- och stora delar av True Power Quattro-serien. Serien består av 80 Plus Gold-certifierade nätdelar som levererar 750, 850, 1 000 respektive 1 200 W. Modellerna tillverkas av Delta Electronics exklusivt för Antec och är redan i massproduktion.

Till skillnad från många andra aktörer har Antecs nätdelar flera 12 V-linor istället för en ensam. Den massiva 1 200 W-modellen använder till exempel åtta virtuella, samtliga begränsade till 30 A. Anledningen är att företaget anser en ensam är allt för farlig.

Gemensamt för serien är DC-DC-konvertering, modulära kablar och ett mörkblått yttre. Modellerna på 750, 850 och 1 000 W kyls av en PWM-kontrollerad 135 mm-fläkt, 1 200 W-modellen använder likt den gamla Signature-serien en liten 80 mm-fläkt från japanska Sanyo Denki. Orsaken är att det sitter två kretskort på insidan på den modellen.

High Current Pro-serien ska enligt uppgift nå butikshyllorna inom kort.

High Current Gamer

För användare med mindre budget lanseras också fem olika modeller i den helt nya serien High Current Gamer (HCG). Modellerna med uteffekten 450, 520 samt 620 W tillverkas av Seasonic samtidigt som Delta Electronics står för modellerna med 750 respektive 900 W. Samtliga är 80 Plus Bronze-certifierade och har fasta kablar för att hålla nere priset.

Modellerna HCG-450, HCG-520 och HCG-620 bör finnas i butik redan i mitten av juli, HCG-750 och HCG-900 når hyllorna i mitten av augusti.

Vad händer med CPX-formfaktorn?

SweClockers frågade Antecs representant om framtiden för företagets egen CPX-formfaktor för nätdelar, då de åldrade modellerna CP-850 och CP-1000 numera inte har så imponerande verkningsgrad. De erkände att så var fallet, och att modellerna kommer att uppdateras inom kort.

Nyfikna ska dock inte förvänta sig modeller med lägre uteffekt då det vanliga ATX-formatet fungerar bra för att transportera bort värmen ur dessa. Planer finns istället för en framtida modell med ännu högre uteffekt, hela 1600 W nämndes.