Huawei inleder leveranserna av den kombinerade 4G-modemet och routern B593, som gör det möjligt dela uppkopplingen via 802.11 b/g/n med upp till 32 andra enheter i det lokala nätverket. Routern ansluter till internet via trådlöst bredband och erbjuder upp- och nedladdningshastigheter på (upp till) 50 respektive 100 Mbps.

Vi har sett en stor efterfrågan på 4G-routers det senaste halvåret och med Huawei B593 blir vi först i Sverige med att kunna erbjuda det genom våra partners. Det skapar nya möjligheter för både företag och privatpersoner som ställer högre krav på sitt trådlösa nätverk och vill ha en bättre användarupplevelse, säger Anders Christenson, marknadschef Huawei Device Sverige.

Utöver stöd för LTE/4G klarar routern sömlös överflyttning till 3G och GSM. SIM-kortet monteras direkt i enheten och alla inställningar kan administreras via ett webbgränssnitt, exempelvis bandbredd, frekvenser, trådlöst nätverk och säkerhetsinställningar. Dessutom har routern fjärrstyrd support och mjukvaruuppdatering.

Huawei B593 finns tillgänglig omgående genom Telia och kommer även att säljas av Tele 2 i höst, av allt att döma tillsammans med abonnemang för trådlöst bredband.