Eizo Foris FS2332 heter en ny skärm med IPS-panel som riktas till konsumentmarknaden. Det handlar om en 23-tummare med upplösningen 1920 x 1080 pixlar (16:9) som ska passa till de flesta användningsområden, inklusive spel, film och läsning av dokument/e-böcker.

I specifikationerna syns 6 ms responstid, ett kontrastförhållande på 1000:1 samt 250 cd/m2 ljusstyrka. Eizo lägger även till fjärrkontroll för åtkomst av OSD-menyn, inbyggda högtalare, hörlursuttag, automatisk justering av ljusstyrka via sensorn Ecoview samt ingångar för två HDMI, DVI och VGA.

Skärmen har sex fördefinierade visningslägen: film-, papper-, sRGB- och spelläge, samt två lägen där användaren själv kan anpassa inställningarna. Pappersläget simulerar tryckt papper och motverkar ansträngda ögon vid läsning av e-böcker eller dokument genom att justera svärtan och reducera kontrastförhållandet.

Spelläget aktiverar en funktion som kallas ”Power Gamma”. Power Gamma applicerar en särskild gammakurva på spel och andra animerade bilder, vilket förstärker den upplevda kontrasten. Andra egenskaper som optimerar skärmens spelprestanda är responstiden grå-till-grå på 6 ms och en bildfördröjning på mindre än en bildruta.

För fotoredigering, spel och andra uppgifter där färgåtergivningen är viktig har den nya skärmen 10-bitars gammakorrigering. Denna funktion använder en uppslagstabell (look-up table) med en palett på mer än en miljard färger varifrån de 16,7 miljoner lämpligaste färgerna väljs ut.

Eizo Foris FS2332 levereras med fem års garanti och börjar levereras i oktober. Det rekommenderade priset uppgår till 2 695 kronor inklusive moms.