Samsung och LG stoltserade med nya 55 tums OLED-baserade tv-apparater redan på elektronikmässan CES i januari och gav löften om lanseringar i samband med olympiska spelen i London, men trots detta dröjer ytterligare ett tag innan produkterna hittar ut på marknaden. Nyhetsbyrån Cnet rapporterar att de koreanska jättarna beslutat att skjuta säljstarten på framtiden.

Även om enstaka exemplar hittar ut i handeln kommer det att dröja till i slutet av 2013 innan masstillverkningen kommer igång på allvar, menar Korea Times. Anledningen till dröjsmålet sägs vara låg yield – det vill säga tillverkningstekniska problem, vilket gör det svårt att leverera några större volymer.

LG uppger dock till Cnet att den ursprungliga planen om lanseringar i slutet av 2012 kvarstår, men vill inte kommentera huruvida de första modellerna kommer att finnas tillgängliga i några större volymer. Till Korea Times medger en representant från Samsung att det finns problem med låga yields och höga produktionskostnader.

Den koreanska satsningen på stora OLED-baserade tv-apparater inleds med modellerna Samsung ES9500 och LG 55EM9600 i storleksklassen 55 tum med upplösningen 1920 x 1080 pixlar. Båda kostar uppemot 10 000 USD, vilket motsvarar cirka 65 000 kronor.