Den digitala distributionstjänsten Valve för Linux öppnas upp för fler testare och utökas med ett gäng nya speltitlar. Till skillnad från den stängda testversionen med bara ett spel finns nu uppemot trettio stycken tillgängliga till klienten för det öppna operativsystemet.

This is a huge milestone in the development of PC gaming. - Steam users have been asking us to support gaming on Linux. We’re happy to bring rich forms of entertainment and our community of users to this open, customer-friendly platform.

Valves grundare Gabe Newell säger sig vara exalterad över framstegen och menar att Steam för Linux är en stor milstolpe i datorspelsvärlden. Den nya testversionen är dock endast avsedd för Ubuntu 12.04, men Valve lovar stöd för fler Linux-distributioner i framtiden.

Samtidigt släpper Nvidia nya drivrutiner som i vissa fall sägs fördubbla prestandan och minska laddningstiderna för den som spelar med ett eller flera Geforce i Linux. Den nya mjukvaran passar till Geforce 8800 GT och senare och finns i vanlig ordning att ladda ned från Nvidias webbplats.

Den som är sugen på att prova Steam för Linux kan ansöka till betatestprogrammet via ett formulär på Valves webbplats. Antalet testare kommer att utökas successivt under de kommande veckorna.

Källa: Steam