Den storsäljande miditowerlådan Define har genomgått flera revisioner, men nu är det dags för Fractal Design att släppa den första större uppdateringen av storasyskonet Define XL. På menyn står fler expansionsmöjligheter, flyttbara hårddiskvaggor och Moduvent med övertäckta fläkthål.

Likt föregångaren är Define XL R2 en riktig bjässe i Fulltower-format och en vikt på 16,4 kg. Det finns plats för moderkort ända upp till XL-ATX, nio instickskort, åtta hårddiskar (3,5/2,5") samt fyra 5,25"-enheter. Därutöver märks utrymme för långa grafikkort (330 mm), höga processorkylare (170 mm) och fläktar i varierande storlekar (120/140 mm).

För att sänka ljudnivån har Fractal Design klätt insidan av ett ljuddämpande material. Samtidigt går det att täcka över oanvända fläkthål (Moduvent) för att förhindra att oljud läcker ut till det omkringliggande rummet. Det finns dessutom möjlighet att klämma in vattenkylning och radiatorer ända upp till 280 mm.

Sist men inte minst syns anslutningar för två USB 3.0, lika många USB 2.0, mikrofon och högtalare. Fractal Design Define XL2 finns i färgerna Black Pearl och Titanium Grey. Säljstarten äger rum i februari och priset hamnar på 1 099 kronor inklusive moms.