Traditionsenligt rustar de taiwanesiska tillverkarna för en ny våg av moderkort i samband med lanseringen av Intel Haswell, samtliga med styrkretsar i den kommande Intel 8-serien. För att differentiera produkterna läggs mycket energi på extra funktionalitet och i fallet Gigabyte handlar det om ljud.

För Hardwareheaven visar Gigabyte nya G1.Sniper 5 och G1.Sniper 5M för ATX respektive Micro ATX. Gemensamt är det integrerade ljudkortet Creative Sound Blaster X-Fi (20k2). Till detta hör ljudkretsen Sound Core 3D med egna kondensatorer – allt avskärmat och separat jordat från resten av kretskortet. Dessutom tillhandahålls guldpläterade kontakter.

Därutöver syns utbytbara operationsförstärkare (op-amp), som ska göra det möjligt att ge ljudet en mer "personlig prägel". Från fabrik medföljer BB OPA2134 för "generell ljudåtergivning" och LM4562NA avsedd för pop och orkestermusik med "tydligt och klart ljud". Därutöver finns flera olika operationsförstärkare att köpa till för 1–20 dollar, beroende på modell.

Gigabytes nya moderkort släpps i samband med lanseringen av Intel Haswell i juni.