Att göra kärnfulla reklamklipp och annonskampanjer som snabbt kan fånga potentiella kunders intresse är inte det lättaste. Tydliga budskap, demonstrationer och humor är välanvända trick i branschen – ofta med lyckat resultat, ibland med oförutsedda konsekvenser.

Samsung gör reklam för 840 Evo SSD

Från Samsung kommer ett vid första anblick oskyldigt reklamklipp för företagets nya SSD-enhet 840 Evo. Tre olika personer berättar lite klichéartat om hemska datorproblem, för att snabbt se ljuset i slutet av tunneln med hjälp av färsk flashlagring.

Reaktionerna har dock inte låtit vänta på sig, och fokus ligger främst runt reklamklippets kvinnliga deltagare. Kommentarer menar att hon porträtteras som lite korkad och behandlas likt ett barn, samtidigt som hennes klipp stereotypt nog tar plats i ett kök. Sammantaget tyder det enligt många på en unken kvinnosyn, där Samsung bör gå tillbaka till ritbordet.

AMD rullar ut fortsättningen på "The Fixer"

I början av sommaren retade AMD Nvidia genom reklamklippet "The Fixer". Handlingen kretsade runt en hårdkokt "hjälte", som med slägga och dålig humor attackerade konkurrentens grafikkort.

Nu rullar företaget ut en efterföljare under föga fantasieggande namnet "The Fixer 2". Till skillnad från Samsungs snedsteg handlar det här om i högsta grad medvetna kängor mot både konkurrenten och arga tangentbordsriddare i mammas källare. Precis som i föregångaren kryddas det hela med en god dos humor och glimten i ögat.

Fotnot: Samsung-reklamen publicerades ursprungligen av företaget själva, men har sedan dess tagits ned. Videoklippet länkar till en alternativ källa som var snabba att lägga vantarna på originalvideon.