Trots ljumma framtidsutsikter för PC-marknaden är prognosen den omvända när det kommer till speldatorer. Det gäller givetvis även tillbehören, där det ständigt släpps nya gaminganpassade möss och tangentbord. Lägligt till Battlefield 4 presenterar välkända Steelseries ett nytt pekdon för krävande förstapersonsskjutare.

– Vi har valt att kalla vår senaste mus för Rival eftersom vi anser att den utklassar alla andra optiska möss på marknaden. Förutom en ny optisk sensor och ny ergonomisk design så ger den nya mjukvaran i Steelseries Engine 3 fler inställningsmöjligheter än någon annan optisk mus, säger Henning Christiansson, marknadsansvarig på Steelseries.

Nya Steelseries Rival är en vidareutvecklad version av föregångaren Ikari. Musen är anpassad för högerhänta och har räfflade sidor samt en gummiliknande yta för förbättrat grepp. Musen kommer även med nya typer av brytare, som stå pall för över 30 miljoner tryckningar.

Sensorn heter Avago ADNS 3310 och klarar 50–6 500 mätpunkter per tum (counts per inch) till en millisekunds svarstid. Den ska hänga med i rörelser på upp till 200 tum per sekund samt en maximal acceleration på 50 G.

Till detta hör mjukvaran Steelseries Engine 3, som i jämförelse med föregående version ska vara snålare med systemresurserna. Programmet används för att programmera musens sex knappar, justera känsligheten och även välja i lysdiodernas palett på 16,7 miljoner färger. Dessutom tillkommer Exactech med olika växlingsbara profiler för precision, känslighet och acceleration.

Steelseries Rival ska finnas på butikshyllorna i november till det rekommenderade försäljningspriset 549 kronor inklusive moms.