Förhoppningen på att Oculus Rift ska revolutionera spelbranschen är höga. Företaget Oculus VR har lyckats samla in pengar från såväl Kickstarter som ett gäng högprofilerade investerare och nu sluter ytterligare en välrenommerad IT-profil upp bakom satsningen på virtuell verklighet.

Webbläsarföretaget Netscapes grundare Marc Andreessen med investmentbolaget Andreessen Horowitz investerar 75 miljoner dollar i Oculus VR, motsvarande en halv miljard kronor. Pengarna ska användas för att anställa personal och dra igång den kommersiella lanseringen av glasögonen Oculus Rift.

– Spelindustrin är väl förbi den punkt där fler pixlar, texels, flops och bildrutor verkligen förändrar spelupplevelsen. [...] Vad som däremot kommer att revolutionera spel och interaktivt innehåll i allmänhet är att placera människor i den digitala världen. Detta är vårt mål på Oculus och [konsumentversionen] B-serien kommer hjälpa oss att uppnå detta, säger teknikchefen John Carmack.

Även om Oculus VR siktar på att lansera en konsumentklassad version av glasögonen Rift talar företaget ännu inte om när så kan komma att ske. Sedan en tid tillbaka säljs ett utvecklingssystem för 300 dollar, men denna är framförallt avsedd för utvecklare och experimentellt sinnade entusiaster.

Källa: Venture Beat.