Googles operativsystem Chrome OS återfinns i vanliga fall i prispressade bärbara datorer, men har även börjat hitta in i en del stationära formfaktorer. Nu avslöjar LG sin senaste satsning Chromebase, som kommer visas upp på elektronikmässan CES 2014 i Las Vegas.

LG Chromebase är en 21,5-tums "allt-i-ett"-dator med IPS-panel och upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar, vilket drivs av en ospecificerad Intel Celeron-processor. Till det hör 2 GB systemminne, 16 GB SSD-lagring, inbyggd webbkamera för videosamtal i 720p och två högtalare på fem watt.

På anslutningsfronten syns tre USB 2.0, en USB 3.0, Ethernet och HDMI-ingång, vilket talar för att datorn även går att använda som en vanlig extern skärm. Vid köp av LG Chromebase kommer det även ingå matchande mus och tangentbord.

Medan LG Chromebase kan väntas bli tillgänglig för vanliga konsumenter är det primära syftet att få ut den till offentliga platser som skolor, hotell, callcenters och liknande verksamhet. Någonting den ska vara bättre på än konkurrerande lösningar tack vare Chrome OS, då all användardata sparas i molnet och finns tillgängligt direkt efter inloggning.

Varken pris eller lanseringsdatum framgår av LG:s pressmeddelande, men Chromebase kan väntas bli tillgänglig i början av nästa år.