Moderkortsmarknaden domineras av ett fåtal aktörer, där jättarna Asus och Gigabyte står för den största delen av försäljningen. Därefter kommer en rad mindre tillverkare som MSI, ECS och Asrock, men nu seglar ytterligare en utmanare upp vid horisonten.

Den taiwanesiska branschtidningen Digitimes rapporterar att Sapphire genomför en aggressiv satsning på moderkort, framförallt på den jättelika kinesiska marknaden. Företaget siktar på konsumenter med butiksförpackade produkter, där särskilt Gigabyte innehar ett starkt fäste.

Strategin är att locka datorbyggare och uppgraderare genom att ge förmånliga erbjudanden på moderkort i paket med grafikkort. Det handlar uteslutande om AMD-baserade produkter, vilket inbegriper moderkort med sockel FM2+ och AM3+ samt grafikkort i den nya Radeon 200-serien.

Sapphire är världens största tillverkare av Radeon-baserade grafikkort och innehar cirka 40 procent av den globala marknaden. Under 2014 räknar företaget med att leverera fler moderkort än Biostar och Asrock på den kinesiska marknaden och dessutom segla upp jämsides MSI.